• BIST 9439.1
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

İDO İletişimde Engelleri Kaldırıyor

İDO İletişimde Engelleri Kaldırıyor
İDO, İşitme Engelliler Federasyonu ile işbirliğiyle geliştirdiği projeler ve aldığı ödüllerin ardından, şimdi de Türk Telekom’la yeni bir işbirliğine giderek ‘Engelsiz Mesaj’ çalışması başlattı.

İDO, İşitme Engelliler Federasyonu ile işbirliğiyle geliştirdiği projeler ve aldığı ödüllerin ardından, şimdi de Türk Telekom’la yeni bir işbirliğine giderek ‘Engelsiz Mesaj’ çalışması başlattı.


İDO’nun işitme ve konuşma engelli vatandaşlar için geliştirdiği ‘Engelsiz Mesaj’ çalışması kapsamında, İDO’nun çağrı merkezinde, Türk Telekom’un da desteğiyle, engellilere özel kısa mesaj (SMS) hizmeti verilmeye başlandı. 9 Mayıs Cuma gününden itibaren devreye giren yeni hizmette, İDO’nun 0212 455 69 00 numaralı Çağrı Merkezi’ne mesaj gönderen işitme ve konuşma engelli vatandaşlara, istedikleri konularla ilgili olarak aynı şekilde kısa mesaj ile geri dönüş yapılıyor.

‘İletişimde Engelleri Kaldırıyoruz’ konseptiyle başlatılan çalışmalar çerçevesinde ‘Engelsiz Mesaj’ hizmetini devreye sokan İDO, daha önce de benzer çalışmalar hayata geçirmişti. İşitme Engelliler Federasyonu (İEF) ile İDO arasında imzalanan ‘Engelsiz Denizler’ protokolüyle birlikte, İDO’nun müşteri hizmetleri, güvenlik, halkla ilişkiler, gişe ve deniz otobüslerindeki ilgili personeli işaret dili eğitimi almıştı.

İşaret dili eğitimlerinin yanı sıra, terminallerinde engelli yolcuların rahatlıkla terminale ulaşabilecekleri yenilenmelere giden İDO, ‘Engelsiz Denizler’ sloganıyla yürüttüğü bu çalışmaları neticesinde, İşitme Engelliler Federasyonu (İEF) tarafından, ’İşitme Engelliler İçin Türkiye’nin İlkleri Ödül Töreni’nde ödüllendirilmişti.

Gemi ve iskelelerinde gerçekleştirdiği yenilenmelerde engelli vatandaşlarımızın hayatını ve seyahatlerini kolaylaştıracak adımlar atan İDO, ayrıca, görme engelli vatandaşlarımızı düşünerek, tarifelerini Braille alfabesinde de hazırlatıyor.


27 Mayıs 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77