• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

İDO ve Metro Güçlerini Birleştirdi

İDO ve Metro Güçlerini Birleştirdi
Dünyanın en çok yolcu taşıyan firması İDO ve Metro Turizm, güçlerini birleştirme kararı aldı.

Dünyanın en çok yolcu taşıyan firması İDO ve Metro Turizm, güçlerini birleştirme kararı aldı.


İDO ve Metro Turizm, İstanbul - İzmir arasında halen karayolu ile 9 saat süren yolculuğu 6.5 saate indirecek anlaşmaya imza atıyor. Anlaşma ile entegre biletler hem Metro’dan hem de İDO’dan alınabilecek. Biletini alan yolcu Yenikapı iskelesinden İDO Feribotu ile Bandırma’ya gidecek, Bandırma’da beklemekte olan Metro otobüsüne binerek yolculuğuna hiç ara vermeden devam edecek. Böylece 9 saat süren yolculuk 6.5 saatte tamamlanacak.

Ayrıca anlaşma çerçevesinde İDO’nun dış hat biletleri, Metro Travel Acentelerinde de satılacak. Bu uygulama ile yolcular bilet almak niçin feribot iskelesine gitmek zorunda kalmayacak. Deniz yolculuklarında konforlu, hızlı, güvenli ve avantajlı seyahatin adresi İDO ile kara yolculuklarında Türkiye’nin en büyüğü Metro arasında imzalanan anlaşmayla, İDO dış hat biletleri artık İDO gişeleri, çağrı merkezi ve www.ido.com.tr internet sitesinin yanı sıra Metro Travel acentelerinden de satın alınabilecek.

Sefer iptalinde metro devreye girecek

Anlaşma ile olumsuz hava koşullarından kaynaklanan İDO’nun sefer iptallerine de çözüm getirildi. İDO’nun herhangi bir sefer iptalinde Metro Turizm devreye girecek. Bu durumlarda yolcular belirlenen feribot saatinde Metro Travel otobüsleriyle Bandırma’dan İstanbul’a, ya da İstanbul’dan Bandırma’ya karayoluyla taşınacak. Böylece sefer iptallerinde vatandaşlar yolculuğunu ertelemek zorunda kalmayacak.

Entegre taşımacılık hizmetinin sunulacağı İDO’nun tarifeli feribot ve deniz otobüsü seferlerine ilişkin hatlar ise şunlar: Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü hattı, Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü hattı, Yenikapı-Bursa feribot hattı, Yenikapı-Bandırma feribot hattı, Yenikapı-Yalova feribot hattı ve Pendik-Yalova feribot hattı.

İDO Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Naz Erer, yapılan anlaşmanın denizyoluyla karayolunu birleştiren önemli bir işbirliği olduğunu belirterek, “İDO olarak yolcularımıza yeni seçenekler ve avantajlar sunmaya devam ediyoruz. Özellikle sonbahar-kış tarifemizi açıklamamızla birlikte yoğun bir sezon yaşıyoruz ve bu dönemde yolcularımıza rahat edebilecekleri yeni seçenekler sunabilmek bizim için daha da önemli. Bu anlaşmayla birlikte, yolcularımız artık daha çok noktada İDO biletlerine ulaşabilecek. Bu tür işbirliklerinin en çok yolculara yarayacağını düşünüyoruz” dedi.

Metro olarak yepyeni bir yapılanma içerisinde büyük yatırımlara imza attıklarını kaydeden Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Ayyıldız ise, “Metro Turizm, geçen yıl tur operatörü şeklinde konumlandırdığı Metro Travel noktalarında müşterilerine A’dan Z’ye ‘travelshop’  hizmeti veren ciddi bir yatırıma imza atmış ve artık sadece bir otobüs markası olmaktan öteye gittiğinin sinyallerini vermişti. Bugün de bu projelerden birini hayata geçirmiş bulunuyoruz. Müşterilerimizin beklentilerini karşılarken beklemedikleri hizmetleri de kendilerine sunarak onlara her zaman kaliteyi veriyoruz” diye konuştu.


18 Eylül 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77