• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

‘İhracatın Yıldızları’ Ödülleri Sahiplerini Buldu

‘İhracatın Yıldızları’ Ödülleri Sahiplerini Buldu
Türkiye ihracatına, yazdıkları başarı hikayeleri ile katkıda bulunan ihracat kahramanlarının ödüllendirildiği yarışma ‘İhracatın Yıldızları-Teşvik Ödülleri’ gerçekleşti.

DHL Express ile Dünya Gazetesi işbirliği ve Akbank ile Vodafone Türkiye sponsorluğunda bu yıl 15’incisi düzenlenen ‘İhracatın Yıldızları’ yarışmasının sonuçları Taksim The Marmara’da gerçekleşen görkemli bir ödül töreniyle açıklandı.

Ödül töreni; Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ile DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling’in ev sahipliğinde Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu ve Vodafone Türkiye Kurumsal İş Birimi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy’un katılımı ile gerçekleşti.

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan ihracatçı firmaları teşvik etmek, ihracatın geliştirilmesini ve sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde 9 ayrı kategori ve özel değerlendirmelerle toplam 19 ödül verildi. ‘Büyük Ödül’ün sahibi ise Kordsa oldu.

Törende, Kreatif Ürün Ödülü’nü Biopipe, İpeker Tekstil, Kayahan Makine; Yeni Pazar – Pazar Çeşitliliği Ödülü’nü Teksan Jeneratör, Kastamonu Entegre, Sem Plastik; İhracat Performans Ödülü’nü Ram Dış Ticaret, Üniteks Tekstil, TGS Dış Ticaret; Hizmet İhracat Ödülü’nü Comodo; İnovasyon Şampiyonu Ödülü’nü Nanomagnetics; Markalı İhracat Ödülü’nü Arzum Küçük Ev Aletleri; Ticaret Elçisi Ödülü’nü Coca Cola CEO’su Muhtar Kent aldı. Özel Ödüller ise İzocam, R Vent Medical, Modavizyon ve Hidromek’e verildi.

DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling törende yaptığı konuşmasında, 15 yıldır düzenlenen ‘İhracatın Yıldızları’ yarışmasının Türk ihracatının gelişimine verdikleri desteğin bir göstergesi olduğunu söyledi. Reckling, “Türkiye’nin ihracat hedefine ulaşması için girişimcilik, inovasyon ve yatırımlar kilit unsurlardır. Bu anlamda ülkenin genç nüfusu ve girişimci KOBİ’leriyle ihracatta büyümeye devam edeceğine inanıyorum. Biz de DHL Express olarak Türkiye ihracatının gelişmesi, zenginleşmesi ve çeşitlenmesi hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve KOBİ’lere sunduğumuz desteği göstermek amacıyla her yıl ‘İhracatın Yıldızları’ yarışmasını organize ediyoruz” dedi.

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ise, “Ödüllerimiz bu yıl 15’inci yaşına giriyor. Türkiye’de herhangi bir yarışmayı 15 yıl boyunca aralıksız sürdürmek büyük bir başarı. Sanıyorum, bunun temelinde bu yarışmanın Türkiye’yi potansiyeller ülkesi imajının ötesine taşıyıp, başarılı ihracat örnekleriyle Türkiye’nin dinamizmini somutlaştırması yatıyor” dedi.

Güldağ, “Her sene altını çiziyoruz; bu yarışmanın kazananı bol kaybedeni ise hiç yok. Enerjisini akılla birleştirip, yenilikçi ürünlerini dünyanın dört bir köşesine satarak Türkiye’ye en çok ihtiyaç duyduğu katkıyı sağlayan ihracatçılarımızın, Türkiye’nin tek ve orijinal İhracatın Yıldızları yarışmasına daha fazla katılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

DHL Express Türkiye hizmette 35. yıllarını kutladıkları bu özel yılda özel iki ödül verdi. Bunlardan ilki olan Yerel Kobi Kahramanı Özel Ödülü’nü İran ve Gürcistan’a 1 milyon lira değerinde balık ağı ihraç eden Muğla merkezli Seda Balık Ağları aldı.

35. yıla özel ikinci ödül ise kullanılmayan kıyafetlerden yapılan çaputları modern tasarımlarla buluşturarak el çantası, yastık, tablet kılıfı vb. ürünler haline getiren ve bu ürünleri Nişantaşı, Cihangir ve Karaköy gibi modanın yakından takip edildiği semtlerde satan İstanbul merkezli Chapputz’a verildi. Bu ödül kapsamında, firmanın yurtdışı atılımlarına hız kazandırmak amacı ile ilk 35 Avrupa gönderisi DHL Express tarafından taşınacak.

Çelebioğlu: “İhracatçı firmaların ödüllendirilmesi yoluyla teşvik edilmesini destekliyoruz”

Toplantı ile ilgili konuşan Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı’ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Çelebioğlu şunları söyledi: “İhracatçı ve ithalatçı firmalarımıza Akbank olarak dış ticaret ve dış ticaretin finansmanındaki bilgi ve tecrübelerimizi, teknolojik altyapımızın da sağlamış olduğu olanakları kullanarak kaliteli ve sürekli hizmet anlayışımızla sunmaktayız. Böylece firmalarımızı uluslararası rekabette desteklemeye devam ediyor, onların iş ortakları ve finansal danışmanları olarak konvansiyonel bankacılık ürünlerinin yanı sıra uluslararası pazarlarda rekabet güçlerini arttıracak avantajlar sağlıyoruz. İhracatın gelişimi amacıyla her türlü işbirliğine açığız, Bu kapsamda 1996 yılında Türkiye de ilk olarak Akbank ve Türk Eximbank arasında sigortalı alacakların finansmanına yönelik protokol sektörde örnek niteliğindedir. İhracata daha güçlü bir destek için 2014 Ağustos ayında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile imzalanan protokolü revize ederek yineledik, bu kapsamda ihracatçı firmalara finansman desteği sağlamaya devam ediyoruz. Nihayet, 2001 yılından bu yana "İhracatın Yıldızları İhracat Teşvik Ödülleri" programının ana sponsorluğunu üstlenerek, Türkiye ihracatının geliştirilmesi ve ihracatın ülke ekonomisindeki payının artırılmasına yönelik olarak ihracatçı firmaların ödüllendirilmesi yoluyla da teşvik edilmesini destekliyoruz” dedi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise şu şekilde konuştu: “Altyapısı ve sanayisi güçlenen ülkemiz, hızla dijitalleşen pazarlarda varlığını artırabilmek için yeni dijital düzene uyum sağlamak durumunda. Dijital gelecek, dünyanın her yerinde mobil internet kullanarak, bulut depolamadan yararlanarak, üretim ve operasyona teknolojiyi entegre ederek ‘Yarına Hazır İhracatçı’ olma zorunluluğunu beraberinde getiriyor. Araştırmalarımıza göre, Dijitalleşme Endeksi’ndeki her 10 puanlık artış şirketlere ek yüzde 1,5 kar sağlıyor. Büyüyen bir ekonomi için son 2 yılda yüzde 48’den yüzde 53’e çıkardığımız Türkiye Dijitalleşme Endeksi’ni yüzde 75’e çıkarma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesileyle, başta ödül alan firmalarımız olmak üzere ihracatın gelişmesi ve teşvik edilmesine katkıda bulunan tüm ihracatçı firmalarımızı yarattıkları fark için tebrik ediyoruz.”

‘İhracatın Yıldızları’ Ödülleri Sahiplerini Buldu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77