• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Inter Global Kargo, Uluslararası Hızlı Kurye Taşımacılığına Başlıyor

Inter Global Kargo, Uluslararası Hızlı Kurye Taşımacılığına Başlıyor
GEÇTİĞİMİZ Mayıs ayında Inter Global Kargo’nun Koordinatörü olan Selahattin Doğan, göreve gelir gelmez kolları sıvadı. Doğan, çok yakında uluslararası hızlı kurye taşımacılığına başlayacaklarını ileterek, önümüzdeki dönemde yapacakları atılımları Ka

GEÇTİĞİMİZ Mayıs ayında Inter Global Kargo’nun Koordinatörü olan Selahattin Doğan, göreve gelir gelmez kolları sıvadı. 15 yıldır Türkiye kargo pazarında önemli projelere imza atan Inter Global Kargo’ya yeni açılımlar getirme hedefinde olan Selahattin Doğan, çok yakında uluslararası hızlı kurye taşımacılığına başlayacaklarını ileterek, önümüzdeki dönemde yapacakları atılımları KargoHaber Dergisi’ne anlattı.

> Sayın Doğan, Türkiye’de kargo taşımacılığının geçmişinden ve Inter Global Kargo’nun hizmetlerinden bahseder misiniz?

- Türkiye’de kargo işletmeciliği 1982 yılında başladı ve genellikle firmalar aynı konsept üzerinde geliştiler. Çok şubeli yaygın bir hizmet ağı olan, bireysel müşteriye hizmet veren konumdaydılar. 2003 yılına kadar da kargo işletmeciliğiyle ilgili hiçbir yasal düzenleme yoktu. 2003 yılında 4925 sayılı kanunla kargo işletmeciliği bir kimlik kazandı. Türkiye’de kargo şirketleri 100 kilograma kadar paket-koli taşıyan ve nihai tüketiciye hizmet veren yapılar olmuşlar. Inter Global Kargo ise kurulduğu andan itibaren kurumsal hizmet veren bir yapıya sahip olmuş. Proje bazlı çalışan ve sürekli yeni projelerle etkinliğini hissettiren bir şirket. 1995 yılında kurulan Inter Global Kargo, Yeni Karayolu Taşıma Kanunu mevzuatlarına çok hızlı adapte olarak Türkiye çapındaki şube ve acentelerini mevzuata göre yapılandırdı. Esnek ve çok hızlı karar verebilme, bu kararları müşteri istekleri doğrultusunda uygulamaya geçirmede öncü bir konumda. Kendi iç dinamikleri ve uzmanlaşmış çok genç bir kadro ile müşteri memnuniyeti odaklı iş yapısına ve bu yapıya göre salt taşıma dışında katma değerli işlemlerle beklentilerin ötesinde çözümler üretebilme özelliğine sahip bir şirket. 7 gün 24 saat hizmet verebilme, isteğe göre ambalaj seçenekleri sunma, özel gün, resmi ya da dini tatil günlerinde teslimat sağlayabilme,  hizmet çeşitliliğinde alternatifler  uygulayabilme, ürün özelliklerine göre müşterisine deneyimleri ile danışmanlık önerileri sunma, gönderinin Inter Global’e tesliminden sonra adım adım izleyebilme, on-line iletişim, geriye dönük bilgileri anlık sürelerde aktarabilme, her projeye göre uzman personel atama, müşteri beklentileri ve istekleri doğrultusunda 24 saat hizmet sunan müşteri hizmetleri, gönderilerin güven içerisinde muhafaza edilmesi ve taşınması, bir çırpıda sayılabilecek Inter Global Kargo ayrıcalıklarından öne çıkanlar.

 

> Önümüzdeki dönemde yeni hizmetleriniz olacak mı?

- Kısa süre içerisinde uluslararası hızlı kurye taşımacılığına başlayacağız. Bu hizmetle ilgili hazırlıklarımız tamamlandı ve anlaşmalarımız yapıldı. Dünyanın her ülkesine gümrüğe tabi olmayan gayri ticari emtiaları taşıyacağız. Buradaki amacımız orta ve küçük ölçekli firmalara hizmet vermek olacak.


> Hangi sektörlerdeki firmalara hizmet veriyorsunuz?

- Telekomünikasyon, gsm, finans, sigorta, zincir mağazalar, promosyon alanlarında faaliyet gösteren firmalara yoğun olarak hizmet veriyoruz.  Lisanlarımızın tamamı alınmış durumdadır. Sektörde M2 belgesini ilk alan firmalardan biriyiz. P1 belgesine sahibiz. H2 belgesini almak üzereyiz. L1 ve R2 belgelerini de alarak hizmet çapımızı genişleteceğiz. Şu anda  birçok firmaya taşıma hizmeti dışında taşımacılığı tamamlayıcı uzmanlık ve deneyim isteyen önemli katma değer içerikli   hizmetleri de veriyoruz.  Üreticiden aldığımız ürünleri en kısa zamanda nihai tüketiciden önceki noktalara ekonomik ve kaliteli bir hizmet anlayışıyla ulaştırıyoruz. Günümüzde lojistik hizmetlerini en iyi yöneten ve yönettiren firmalar satışta da bunun avantajını yaşıyor ve daha başarılı oluyor.

 

> Inter Global Kargo’yu insan kaynağı açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Eğitim bizim için olmazsa olmazlardan biri. Ekibimizdeki arkadaşlarımıza belli dönemlerde eğitimler veriyoruz. Özellikle yeni projeler söz konusu olduğunda, o projeye uygun kişileri seçerek projeyi de kapsayan bilgiler ışığında detaylı eğitimler almalarını sağlıyoruz.

 

> Teknoloji konusunda yatırımlarınız hangi aşamada?

- Bilgi teknolojileri konusunda oldukça iyi bir mesafe kaydetmiş durumdayız. Kendi iş modelimize uygun bir yazılım kullanıyoruz. Müşterimizle entegrasyon sağlayarak onların ürün stoklarını ve ürünün taşınması sırasındaki durumunu izleyebiliyorlar. Ürünler barkodlanarak takip edildiği için geriye dönük olarak da raporlar verebiliyoruz. Hedefimiz, müşterimizin bizden talep ettiği bilgiyi en fazla 5 dakika içerisinde kendisine ulaştırmak. Bu hizmetimize on-line kargo adını veriyoruz. ISO 9001:2000 kalite güvence belgesine sahibiz. Tüm süreçlerimiz belirlenmiş durumdadır ve hizmetler bu tanımlara göre

verilir.

> Çalışan sayınız, dağıtım kapasiteniz ve filonuzdaki araç sayısı hakkında bilgi verir misiniz?

- Merkezde 250, bütün şube acenteliklerimizle birlikte 650’ye yakın personelimiz bulunuyor. Türkiye genelinde 600 noktaya hemen teslimat yapabiliyoruz. 600 kilometreye kadar 24 saatte onun dışında 48 saatte teslimat yapabilecek imkanlara sahibiz. Dağıtım hizmetlerimizde havayolu dahil tüm modları kullanıyoruz. Firmamızın ayrıca 80’i merkezde olmak üzere 100 adet öz mal aracı bulunuyor.

 

> Global ekonomik kriz sizin cironuza, karlılığınıza kısacası işlerinize nasıl yansıdı?

- Bu krizin bedeli ağır oldu. Kriz ABD’de başladı ama hemen Avrupa’ya yansıdı. Avrupa’ya yansıyan kriz bizi etkiledi. İthalat ve ihracatta büyük düşüşler oldu. Taşımacılık sektörü de buna bağlı olarak yüzde 40’a yakın bir daralma yaşadı. Ticari hayatta arz-talep dengeleri bozuldu. Inter Global Kargo olarak kriz döneminde hiçbir personelimizi işten çıkarmadık. Krizden en az derecede etkilenmek için ekonomik davrandık, tasarruf yaptık. Müşteri odaklı çalışmalara hız verdik. Bütün müşterilerimize daha çok ziyarette bulunarak daha yeni ürünler sunmaya gayret ettik. Ciroyu artırıcı önlemler almaya çalıştık. Kargo işletmeleri, ticari hayatın olmazsa olmaz unsurlarından biri. Ticari hayat ne kadar hareketli olursa kargo şirketlerinin iş hacmi de o ölçüde yüksek olur. Bu krizin etkilerinin 2010’da da kısmen devam edeceğini ancak kriz öncesi döneme gelmemizin 2-3 yıl alacağını düşünüyorum. Ama Eylül’den itibaren de bir çıkış başlayacağını umuyorum. 2009 ve 2010 yıllarında Inter Global kargo’nun atılımları artarak devam edecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77