• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

İntermodal USB: Yeni ‘Zihinsel Kaydırma’ Aracı

İntermodal USB: Yeni ‘Zihinsel Kaydırma’ Aracı

Taşımacılık firmalarının yöneticileri, karar vericiler ve tüm ‘Tam Vaktinde’ nakliye sektöründe faaliyet göstermesi gerekenler pahalı demiryolu araçlarının optimum kullanımına nasıl erişileceği, yeni marketlerin geliştirilmesi veya yeşili aramak, sürdürülebilir maliyet tasarrufu konularında beyin fırtınası yaratıyor. CEO’lar çoğunlukla uçak veya tren seyahatleri sırasında ya da en basiti ofis dışındayken ilham alıyorlar.

Bu yüzden, Avrupa İntermodal Derneği (EIA) 60 kadar intermodal, lojistik ve tedarik zinciri bağlantılı öğeden oluşan bir ‘kokteyl’ hazırlayıp bunu bir İntermodal USB ile dağıtmaya başladı. Kullanıcılar bu aracı taşıyabilecek, meslektaş ve parterleriyle bireysel dosyalarını paylaşırken internet üzerinden bağımsız olarak başvurabilecekler. 

Bu nakliye analizleri, pazar tanımları, sektörel araştırma verileri, liman gerisindeki bölge haritaları, araçlar ve ilke tanımları (çoğunlukla kriz sonrası) stratejik, taktiksel ve operasyonel sorunlar arasında ortak bir noktada buluşmak adına seçildi. Bu konularda bir dizi rapor internet ve akademik devreler aracılığıyla ulaşılabilir durumda, fakat masa başı araştırmalar için yeterli zaman olmadığından genellikle bilinmiyor.

Örneğin AB ve Türkiye arasında koridorları geliştirmek amaçlı yapılan nakliye analizlerinin çapraz üremesi önemli. Pratik USB aracı gibi yönetim araçları bu açıdan kullanışlı bir niteliğe sahip. Öncelikle, kullanıcının masa başı araştırmalarda harcadığı zaman kaybını önlüyor, böylelikle de maliyet tasarrufu sağlıyor. İkinci olarak, var olan kapasiteyi daha iyi kullanma veya yeni pazarlar geliştirme konusunda alınacak idari kararları desteklemek için de kullanılabiliyor. Son olarak da; atıl fırsatları ararken tedarik zinciri tarafları, sistemleri ve prosedürleri arasında daha iyi bir anlayış oluşturuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77