• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Iveco 1’inci Etabı Kazandı

Iveco 1’inci Etabı Kazandı
Dakar yarışlarının yeni versiyonu Iveco kamyonlarıyla tam yol devam ediyor. Hans Stacey’in sürdüğü Powerstar, Arjantin’de Buenos Aires ile Villa Carlos Paz arasında gerçekleşen ilk etabı birinci sırada tamamladı.

Dünyanın en mücadeleli off-road rallisi olan Dakar 2015 de yarış çekişmeli başladı. Iveco, Arjantin’de Buenos Aires ile Villa Carlos Paz arasında gerçekleşen ilk etapta Hans Stacey’nin kullandığı Iveco Powerstar ile birinciliği aldı. Petronas De Rooy Iveco takımının lideri Gerard de Rooy yarışı 9’uncu sırada tamamlarken Pep Vila da 12’nci olarak yarışı bitirdi.

Dakar 2015’in 175 kilometresi geride kaldı. Buenos Aires - Villa Carlos Paz olarak anılan bu etapta asıl çekişmenin Baradero ve San Nicolás arasında yaşanması bekleniyordu ancak bu kısım oldukça hızlı ve sorunsuz biçimde aşıldı. Hans Stacey 5’inci başladığı Dakar’ın bu özel etabında Iveco Powerstar’ın hız avantajını kullanarak birinciliğe yerleşti.

Günün ana mücadelesi Iveco’dan Hans Stacey ve MAN’dan Marcel Van Vliet arasında yaşandı. Sıralamanın değiştiği birkaç kapışmadan sonra Hans Stacey, Iveco Powerstar’ıyla birinciliğe yerleşti ve Van Vilet’in 35 saniye önünde etabı tamamlayarak Dakar 2015’in kısmı kazananı oldu.

İlk etabın galibi Hans Stacey yaptığı konuşmada, “Oldukça mutluyum, bu etabı kazanabilmeyi ummuştum. Ales Loprais’in kuyruk rüzgârından faydalandım ve iyi bir şekilde bunu sonuçlandırdım. Geçen iki yılda hep sorun yaşıyordum ama bu sefer her şey yolunda gitti, kendime güvenim geldi. Her şeyin doğru, her şeyin iyi organize edildiğini hissediyorum. Kazanabileceğimi düşünüyorum; bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Iveco’da 2012’nin galibi ve 2014’ün ikincisi Gerard de Rooy bu sefer yarışı biraz geç bitirdi. Hollandalı takım lideri 2’nci geçiş noktasından sonra vakit kaybetmesine karşın takım arkadaşının 1 dakika 57 saniye ardından yarışı tamamlayarak önümüzdeki etaplar için umut verdi.

Pep Vila ise, Iveco Trakker Evolution II ile etabı 3 dakika 21 saniye geriden tamamlayarak 12’nci oldu. İspanyol pilot Dakar 2015’in ilk etabında güçlü bir performans göstererek Pazartesi yapılacak ve Villa Carlos Paz ile San Juan arasında gerçekleşecek bir sonraki etapta ilk 10’a girmeye hazır olduğunu gösterdi.


12 Ocak 2015

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77