• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Kapıkule-Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda Yeni Analiz Laboratuvarı Hizmete Girdi

Kapıkule-Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda Yeni Analiz Laboratuvarı Hizmete Girdi
Avrupa'ya yönelik taşımalarda önemli bir geçiş noktası olan Kapıkule Sınır Kapısı'nın Bulgaristan tarafındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda yeni bir Analiz Laboratuvarı devreye girdi.

Avrupa’ya yönlü taşımaların çok büyük kısmının geçiş kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısı’nın Bulgaristan tarafında yer alan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda yeni Analiz Laboratuvarı devreye girdi. 29 Şubat’taki açılışı Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov yaparken, Türkiye Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü ve Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık da hazır bulundu. Sofya’ya gönderilen ve uzun süre beklenen testler sınır kapısı içinde bulunan Yeni Analiz Laboratuvarında yapılacağı için bekleme süreleri önemli ölçüde kısalacak.

Yeni Analiz Laboratuvarı’nın açılışına katılan UND, bir açıklama yaparak, “Derneğimizin öncelikli hedefleri arasında sınır geçişlerinin sorunsuz gerçekleşmesi vardır. Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda bozulabilir gıda ürünlerini taşıyan araçlar için sorunlar yaşıyorduk. Sofya'da yapılan analiz işlemlerinden kaynaklı beklemelerin son bulması amacıyla, sınır kapısında laboratuvar kurulması için girişimlerimiz vardı. Bu talebimizin karşılık bulmasından sektörümüz adına mutluyuz” ifadelerine yer verildi.

Sorunun sadece analiz işlemlerinin Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda yapılacak testlerle çözülemeyeceğinin de belirtildiği açıklamada, “Bundan sonra yapılacak analiz işlemlerinin; şeffaf, adil, hızlı, ölçülebilir, ekonomik ve hesap verilebilir olması gerekiyor” denildi.

UND’den Teşekkür

Kapıkule-Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda Yeni Analiz Laboratuvarı Hizmete Girdi

UND laboratuvarın açılması için verilen desteklere teşekkür eden bir açıklama yaptı:

“Kapitan Andreevo Sınır Kapısından frigorifik tesisata sahip araçların geçişinin sorunsuz gerçekleşmesi ve analiz süreçlerinin tüm sınır geçişlerine yarattığı tıkanıklığın giderilmesine yönelik verilen çaba ve destekler için, Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök’e, Ticaret Müşavirlerimize, sorunu sürekli gündeme getiren Ticaret Bakanlığımıza, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza, Dışişleri Bakanlığımıza, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğümüze ve değerli bürokratlarımıza teşekkür ederiz.”

Kapıkule-Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda Yeni Analiz Laboratuvarı Hizmete GirdiKapıkule-Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda Yeni Analiz Laboratuvarı Hizmete Girdi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77