• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Karayolu Taşımacılık Hukuku Tek Kitapta Toplandı

Karayolu Taşımacılık Hukuku Tek Kitapta Toplandı
Yılların deneyimine sahip taşımacılardan biri olan Hakan Bezginli, taşımacılığa ilişkin ulusal ve uluslararası tüm kanunlar, düzenlemeler, kurallar ve mevzuatları bir araya getiren çok önemli bir esere imza attı.


Yılların deneyimine sahip taşımacılardan biri olan Hakan Bezginli, taşımacılığa ilişkin ulusal ve uluslararası tüm kanunlar, düzenlemeler, kurallar ve mevzuatları bir araya getiren çok önemli bir esere imza attı. Taşımacılık sektörünün tanınmış isimlerinden olması bir yana, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yapan Hakan Bezginli, bu birikimlerini avukat meslektaşı Dr. Jur. Tunay Köksal ile birlikte gerçekleştirdikleri ‘Karayolu Taşımacılık Hukuku’ isimle bir kitapta topladı. Kısa sürede ikinci baskıyı yapan kitap tam 866 sayfadan oluşuyor.

İlk bölümde Karayolu Taşıma Kanunu başta olmak üzere, Gümrük Kanunu, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, Borçlar Kanunu yer alırken, ikinci bölümde Karayolları Taşıma Yönetmeliği ve Gümrük Yönetmeliği bulunuyor. CMR Konvansiyonu, TIR Konvansiyonu ve Ortak Transit Sözleşmesi ise kitabın üçüncü bölümünü oluşturuyor. Dördüncü bölümde ADR Konvansiyonu’ndan, UBAK Dağıtım Esasları Yönergesi’ne kadar 14 farklı başlık halinde ulusal ve uluslararası mevzuatlar bulunuyor.


Halen ortağı olduğu Murhak Nakliyat’ı yöneten Bezginli, aynı zamanda Ankara Lojistik Üssü Başkan Vekili ve TOBB Ulaştırma Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Bezginli uzun yıllar UND ve RODER’de yönetim kurulu üyeliklerinin yanı sıra RODER Genel Sekreteri olarak da görev yaptı. 1960 yılında Ankara’da doğan Hakan Bezginli, TIR Sözleşmesi, Ulaştırma Kanunu, Kaçakçılık Kanunu, ve Ulaştırma Yönetmeliği hazırlık çalışmalarında bakanlık ve meclis komisyonlarında dernek yetkilisi olarak aktif şekilde görev yaptı.


17 Şubat 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77