• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Kargo Sektörü Hizmete Devam Ediyor

Kargo Sektörü Hizmete Devam Ediyor
Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs nedeniyle online alışverişler de büyük artışlar yaşanırken, kargo şirketleri de üst düzey önlemler alarak hizmet vermeye devam ediyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgını sebebi ile evlerinde izole olan insanlar ihtiyaçlarını karşılamak için e-ticarete yöneldi. Özellikle son dönemde online alışverişlerde yüzde 70’e varan artışlar yaşanırken, tüketicilerin daha çok hijyene yönelik malzemeler, kuru gıda, temizlik malzemeleri, kişisel bakım ürünlerine yönelik alışverişleri arttı.

Koronavirüsün hızla yayılması ile alınan önlemler kapsamında artık günlük hayat eve taşındı.

Tüketiciler ihtiyaçlarının büyük bölümünü e-ticaret platformları üzerinden karşılamaya başladı. Bu dönem içerisinde AVM’ler ve cadde mağazaları da kepenk kapatırken, markalar operasyonlarının büyük bölümünü e-ticarete kaydırdı. Dijital platformlarla üzerindeki trafik yoğunluğu katlanarak artarken buradaki talep artışına cevap vermek isteyen çok sayıda marka ise kapalı olan AVM’lerdeki ürünlerini e-ticaret depolarına taşımaya başladı.

Salgın alışkanlıkları değiştirmeye başladı ve bu döneminde kazanılan alışkanlıklar, hayatın geri kalanında bir gerçek olarak devam edecek. Uzmanlar; salgın sonrasında da uzun bir süre insanların eskisi kadar birbirlerine yakın yaşamayacaklarını savunuyor. Aynı şekilde fiziki ticaret anlayışının da eskiye nazaran çok daha fazla dijitalleşeceği konusunda hemfikirler. Online satışlarındaki artış, gözleri kargo şirketlerine çevirmesine neden oldu. Zorunlu olmadıkça insanların evden çıkmamasının tavsiye edildiği günlerde kargo sektörüne olan ihtiyaç da giderek artarken, kargo yoğunluğunun en güvenli şekilde karşılanabilmesi için kargo şirketleri aktarım merkezleri ve şubelerinde ‘korona’ tedbirlerini artırmaya devam ediyor.

Virüsün görünmeyen kahramanları kargocular

Kargo Sektörü Hizmete Devam EdiyorDünyayı saran virüs salgınında kargo sektörü çalışanları, sağlık emekçileri ile birlikte potansiyel risk taşıyan gruplar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Şehir içi toplu taşıma araçlarında çalışanlar, motorlu kuryeler, kargo dağıtım işçileri, yerel/ulusal ve uluslararası nakliyatlarda emeğini arz edenler, deniz/hava/demiryolu ve karayollarında üretim sürecine katılanlar, liman işçileri… Her biri gün içinde insanlarla ve mallarla sürekli olarak temas halindeler ve korunmaya en başta ihtiyacı olan kesimde yer alıyor. Söz konusu işçiler riskle yalnızca kendileri karşı karşıya değil, aileleri ve diğer sosyal çevreleri de risk altında. Ayrıca görevi gereği temas ettiği tüm bireyler de bu riski taşıyor.

Diğer taraftan tıbbi malzemelerin sevkiyatı da koronavirüsle mücadele açısından zorunlu işler arasında yer ediniyor. Yaptıkları görev gereği hayati rolleri üstlenen kargo sektörü, çalışanlarına yönelik koruyucu önlemler alarak bu süreçte hizmetlerine kesintisiz devam ediyor.

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77