• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Kargo Sektöründe Yeni Teknoloji Soft POS

Kargo Sektöründe Yeni Teknoloji Soft POS
Mastercard platformunun MNG Kargo uygulamasına entegrasyonu sayesinde kargo çalışanlarının akıllı telefonları POS cihazına dönüşecek. Temassız ödemeler ise Akbank altyapısı ile gerçekleştirilecek.

Mastercard, dijital ödemeler dünyasında fark yaratan Akbank ve Türkiye’nin öncü kargo firmalarından MNG Kargo iş birliği yaptı. Proje kapsamında Mastercard platformu, MNG Kargo uygulamasına entegre edildi. Böylece kargo çalışanlarının NFC özellikli ve Android tabanlı mobil cihazları POS’a çevrilecek. MNG Kargo müşterileri temassız veya mobil NFC yöntemlerini kullanarak kargo ücretini hızlı ve güvenli şekilde kapıda ödeyebilecek.

“MNG Kargo CTO / Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Yoluaçık ve Mastercard İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan Tatlıcı dijital ödemeler alanında geliştirdikleri yeni teknolojilerini KargoHaber’e anlattılar.

MNG Kargo CTO / Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Yoluaçık, e-ticaretin ve teknolojilerin gelişimiyle birlikte klasik kargoculuğunda değişime uğradığını belirtti.

Fiziki POS cihazlarına bağlı kalmadan kuryelerin güvenli ödeme alabilmeleri için çok önemli bir projeyi uygulamaya aldıklarını ifade eden Yoluaçık, “Kuryelerimiz kullandıkları el terminallerinin yanı sıra POS cihazlarını da taşımanın fiziki zorluklarını yaşıyordu. Tek bir el terminali üzerinden çok daha hızlı bir şekilde güvenilir ödeme alabilmek, hızımıza ve verimliliğimize katkıda bulunacaktı Mastercard ile yaptığımız işbirliğiyle Soft POS’u hayata geçirdik” diye konuştu.

Yoluaçık: “Uygulama üzerinden sahadaki sorunları hızlıca çözebiliyoruz”

MNG Kargo CTO / Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Yoluaçık

Proje detaylarını ile ilgili bilgi veren Gökhan Yoluaçık, “Bu sayede, akıllı telefon dışında başka bir cihaza gerek duymadan artık kapıda tahsilat yapabiliyoruz. Bu uygulamayla birlikte bilgilendirme ve yönlendirme yapılabiliyor, kuryenin performansını da ölçebiliyoruz. Hayata geçirdiğimiz bu uygulamayla aslında POS cihazıyla hizmet veren firmalara da bu teknolojiyi kullanmalarında öncülük ediyoruz. 

Kuryelerimiz bizim sinir uçlarımız, yani müşteriye karşı yüzümüz. Kuryenin memnuniyetini artırıp işini çok daha iyi bir şekilde yapmasını sağladığımızda bu direkt olarak müşteri memnuniyetine de yansıyor. Yeni çözümümüzle aslında üç temel fayda sağladık. İlki kolaylık; artık tek bir tıkla ödeme alabiliyoruz. İkincisi hız; çünkü kapıda harcanan zaman çok değerli. Olabildiğince çok noktaya gitmek istiyoruz. Üçüncüsü de tek bir uygulama üzerinden tüm süreci yönetmeye başladığımız için sahadaki sorunları hızlıca çözebiliyoruz” dedi.

Kargo sektörünün e-ticaretteki artıştan direkt ve pozitif etkilenen ilk sektörlerden olduğunu vurgulayan Yoluaçık sözlerini şöyle sürdürdü; “Kargo sektörünün, tedarik zincirinin önemli bir halkası olması sebebiyle olası her senaryoda hizmetine devam edeceğimizi biliyorduk. E-ticaretteki yoğunluğa cevap verebilen, pandemi koşullarına ayak uydurabilen markalar bu süreçte büyük kazanımlar elde etti. MNG Kargo olarak biz de bu sürece çok hızlı uyum sağladık. Sektöre öncülük eden bir firma olarak üzerimize düşen sorumluluk bilinciyle sunduğumuz hizmeti hep daha iyiye çıkarmak için çalıştık. MNG Kargo olarak 2021 yılında sektörde yüzde 40 büyüme performansı kaydettik.

Özellikle KOBİ tarafında yüzde 50’nin üzerinde büyüme gerçekleştirdik. E-ticaretteki büyüme 2021 yılında da devam etti ve e-ticaret tarafında yüzde 35 oranında büyüdük. Böylece pandemi başlangıcından bu yana 2020’deki büyümemizle birlikte iki katın üzerinde bir büyüme göstermiş olduk. ‘Görevimiz kalite’ mottosuyla geçirdiğimiz yıl boyunca, her faaliyetimiz için ve tüm birimlerimizde bu anlayışı devam ettirdik. İstanbul’un iki yakasına iki büyük transfer merkezi daha kurduk.”

Tatlıcı: “Geliştirdiğimiz ürün dünyada ilk ve önemli bir ihracat potansiyeli taşıyor”

Mastercard İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan Tatlıcı

İnternete bağlanabilen her cihazın ödeme aracı olarak da kullanılabileceğini düşündüklerini belirten Mastercard İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hakan Tatlıcı, “MNG Kargo ile gerçekleştirdiğimiz Soft POS projesi de bunun bir örneği. Aslında bu proje gibi birçok farklı dijital ödeme çözümümüz mevcut. Dijital ödemeleri bir süreç olarak ele alıyoruz ve bu sürecin farklı aşamaları için çözümler geliştiriyoruz.

Bu kapsamda dijital ödemeler alanındaki çalışmalarımızdan birisi de kart bilgileri saklama ve ödeme geçidi altyapısı olarak tanımlayabileceğimiz Masterpass altyapısı. Masterpass; iş ortaklarımıza hızlı ve güvenli ödeme altyapısı sunarken kullanıcılara da dijital ödemelerde kolaylık sağlıyor. Ayrıca yine ulaşım ve ülke içi ya da dışında para gönderimi alanında çözümlerimiz mevcut. Mastercard Türkiye adeta bölgesel bir teknoloji hub’ı. MNG Kargo ile geliştirdiğimiz ürün de birçok açıdan dünyada ilk ve önemli bir ihracat potansiyeli taşıyor” dedi.

Mastercard olarak hayatın akışında ödemelerin gerçekleştiği her alanda var olduklarını söyleyen Tatlıcı şunları aktardı: “Tüm dünyada ödeme sistemleri içerisinde nakit kullanımı gerekmeksizin her türlü ödemeyi veya para transferini sağlayan sistem, platform ve altyapıları oluşturmak, işletmek ve geliştirmek amacıyla çalışıyoruz.  Bu yüzden hızlı, güvenli çözümlere ihtiyaç duyulan her sektör ve alanda uygulamalar geliştirmeye devam edeceğiz.

İş ortağımız MNG Kargo kendi iş alanında lider, yeni teknolojileri takip eden ve süreçlerine dahil eden, inovasyona açık, süreç iyileştirmelerinde data’yı ve teknolojiyi kullanan bir firma. Bizim global ve yerel ekspertizimiz ile MNG Kargo’nun ihtiyaçları örtüştüğü nokta aslında bu projenin ortaya çıkışına sebep oldu. İlerleyen günlerde iş birliğimiz derinleştikçe hem yerel ihtiyaçlar için hem de yurt dışı taşımacılığındaki finansal teknoloji ve deneyim ihtiyaçları için birçok alanda iş birliği fırsatı yaratacağımıza inanıyorum.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77