• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Kargoist İş Geliştirmeden Sorumlu Müdür Fahri Çırak: “Çevreye Katkı Sağlayan Kargo Firmalarına Duyarlılığı Daha Fazla Arttı”

Kargoist İş Geliştirmeden Sorumlu Müdür Fahri Çırak: “Çevreye Katkı Sağlayan Kargo Firmalarına Duyarlılığı Daha Fazla Arttı”
2012 yılında “Bizle mümkün” sloganıyla kargo sektöre giriş yapan Kargoist sektörde butik hizmet anlayışı ile iş ortaklarına çözüm üretiyor.

Kargoist’in sektörde butik hizmet anlayışı ile iş ortaklarına çözüm üreten bir firma olduğunu belirten Kargoist İş Geliştirmeden Sorumlu Müdür Fahri Çırak; “Bizler özellikle teslimat odaklı çalışarak e-ticaret tarafında satış yapan firmaların satış kaybının önüne geçecek şekilde yüzde 99,8 teslimat performans göstermekteyiz. Bununla birlikte taşıdığımız paketlerin teslimatındaki mutluluklara tanık oldukça işimizi ve görevimizi daha da çok sevmekteyiz. Pandemi dönemi e-ticaretin hali hazırda büyüme ivmesini arttırarak, lojistik sektörünün ve dağıtım sektörlerine olan talebin de artışına neden olmuştur. Bu da ekosistem döngüsünde tüketiciler ile markalar, markalar ile üreticiler, üreticiler ile tedarikçiler arasında daha güçlü bir bağ oluştururken, lojistik ve dağıtım sektörü bu zincirin aksamadan hızlı ve verimli bir şekilde yürümesi için çok daha stratejik bir rolü ve kritik sorumlulukları üstlenmiştir.

Ticaretin, hizmetin ve süreçlerinin dokusundaki değişkenliklerin adaptasyonun en önemli noktası dijitalleşme ve sürdürülebilirliğin bundan sonraki süreçte çok daha hızlı ve etkin bir şekilde devam etmesine bağlı gibi görünmektedir. Kargoist olarak özellikle Dünya Bankası lojistik performans indikatörlerini de dikkate alarak teknoloji yatırımlarımızı bu çerçevede güçlendirme kararı alarak Bilişim Vadisi’nde Ar-Ge firmamızı kurduk. Kargoist olarak inhouse yazılımızı geliştirerek esnek bir hale getirip hem alıcı ihtiyaçlarını hemde gönderici ihtiyaçları doğrultusunda istenildiği şekilde biçimlendirebiliyoruz” dedi.

Sürdürülebilirlik projeleri ve dağıtım modelleri hakkında bilgi veren Çırak, “Perakende ve online sektörde alıcılar çevreye katkı sağlayan kargo firmalarına duyarlılığı daha fazla arttı. İş Kargoist İş Geliştirmeden Sorumlu Müdür Fahri Çırak: “Çevreye Katkı Sağlayan Kargo Firmalarına Duyarlılığı Daha Fazla Arttı”ortaklarımız artık buraya yatırım yapan kargo firmaları ile çalışmayı tercih etmektedir. Kargoist olarak bizler Ar-Ge tarafımızın yazdığı inhouse taşıma programımız içerisinde yer alan rotalama programı ile dağıtıcı arkadaşlarımıza daha verimli ve etkin bir dağıtım modeli sunabilmeyi, ayrıca daha az yakıt tüketimi sağlayarak da karbon emisyon oranını azaltarak doğaya katkı sağlamayı hedefledik. Taşıma programında ise dağıtıcılar kullanıcı dostu bir programla kolaylıkla işlemlerini tamamlayabilmektir. Bununla birlikte 2021’de Kargoist olarak İstanbul’da scooter ile dağıtımlara başlamıştık, 2023 yıl içerisinde scooter ile dağıtım yaptığımız il sayılarını artırıyoruz. 2023 içinde sürdürülebilirlikte devreye aldığımız diğer projelerimiz içinde akıllı teslimat noktaları için Pudo ile esnaf noktalar içinde Bukoli ile anlaşmalarımızı tamamladık. Böylelikle daha az araç dolaşımını sağlayarak karbon emisyonunu azaltmayı sağlayacağız. Özellikle 2023 içinde önemli bir operasyonel yenilik için çalışıyoruz bunun duyurusunu da ayrıca herkes ile paylaşacağız.

Bizler 29 ilde hizmet vermekteyiz. Hizmet verdiğimiz tüm illerde standart kargo teslimatı, tahsilatlı gönderiler ile birlikte aynı gün teslimat (aynı gün teslimatta İstanbul içinde 2 slot çalışmaktayız), ertesi gün teslimat, kapıda iade toplama, iade ve teslimatlar da akıllı teslimat noktaları ile birlikte esnaf teslimat noktalarını kullanma imkanını sunma, yurtdışı gönderimleri, mağazalar arası transfer, mağazalardan online siparişlerin teslimatları başta olmak üzere talep üzerine ayrıca butik çözümler üzerine hizmetlerimiz bulunmaktadır” diye konuştu.

Hizmet verdiğimiz il sayısını 45 ilin üzerine çıkartacağız

2022 yılını yüzde 50’nin üzerinde bir büyüme ile kapattıklarını, 2023 yılını da yüzde 50’nin üzerinde bir büyüme ile kapatmayı planladıklarını söyleyen Çırak, 2023 yıl içerisinde hizmet verdiğimiz il sayısını 45 ilin üzerine çıkartacaklarını belirterek sözlerine şunları ekledi, “Aktarma tarafında Avrupa Yakası’ndaki teknolojik aktarma merkezimize ek olarak, Anadolu Yakası’ndaki aktarmamızda da sorter sistemimizi devreye aldık ve paket işleme kapasitemizi 6 kat artırdık, ayrıca firma depolarında da mini sorter sistemleri kurarak yerinde ayrıştırma ile alım ve sevk hızımızı 2 kat artırarak daha yolun başındayken teknoloji tarafına yatırımlarımızla daha da güçlenmekteyiz. Bununla birlikte kapıdan iade operasyonumuzu genişletip aynı gün teslimatlarda standart 12:00 alım sürelerini 16:00’ya kadar çekerek iş ortaklarımızın gün içi teslimat sürelerini ileri seviyelere çekmesini sağladık. Bununla birlikte ertesi gün teslimatları sadece İstanbul ile sınırlı tutmayıp yakın illerde de bu hizmeti sunarak birden fazla alıcıya değmelerini sağlama imkanı sunuyoruz. Böylelikle iş ortaklarımızı diğer firmalardan farklılaştıran hizmetleri sunma imkanı ile tercih edilmesine katkı sağlamış oluyoruz.

Kargoist olarak bizler, hizmet kalitesini ön planda tutuyoruz. Türkiye’deki kargo sisteminin dünyanın çok önünde olduğunu ayrıca belirtmek isteriz. Biz saatlik hizmetler veriyoruz. Saatlik teslimatlara dönerek uzakları yakına getirdik. Dünyadan ciddi anlamda daha ilerideyiz.”

Etiketler: , ,
İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77