• BIST 9702
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Kentkart’ın Yenilikçi Çözümüne Uluslararası Ödül

Kentkart’ın Yenilikçi Çözümüne Uluslararası Ödül
Kentkart, Londra 2014 Transport Ticketing Fuarı’nda MasterCard’ın En İyi Genel Servis Uygulaması ödülünü kazandı. Ödül töreni 27 Ocak 2014’te Londra’da düzenlenen Transport Ticketing Fuarı’nda gerçekleşti.

Kentkart, 2000 yılında Paris’te Akıllı Kart Fuarı CARTES’da kazandığı Sesames  ‘En İyi Toplu Taşıma Uygulaması’ ödülünün ardından kazandığı bu yeni ödülle uluslararası alanda bir başarıya daha imzasını attı. Bu prestijli ödüller, Kentkart’ın geliştirdiği yazılımlar ve ürettiği donanımlarla çağdaş bir toplu taşıma sisteminin gereksinimlerini ve beklentilerini karşılayan dünya çapında bir BT şirketi olduğunu gösteriyor.

MasterCard’ın her yıl dünya çapında sıra dışı başarı gösteren akıllı bilet ve ücret toplama sistem sağlayıcılarına verdiği ödüller yedi kategoriyi kapsıyor. Sahibine çok sayıda ayrıcalıklar sağlayan ‘En İyi Genel Servis Uygulaması’ ana ödül kategorilerinden biri.

Başarıyı getiren, Kentkart’ın Provus ve MasterCard işbirliğinde oluşturduğu çok amaçlı EMV temassız akıllı kart projesi oldu. MasterCard’ın Mchip Advance temassız akıllı kartı, müşterilerine dünyanın her yerinde EMV temassız okuyucularıyla ulaşım ve ödeme hizmetlerini alabilmelerini; POS cihazları ya da ATM’leri kullanarak karta ya da çipe kolayca yükleme yapabilmelerini sağlıyor. Akıllı kart, aynı zamanda, ulaşım için kullanılacak miktarla alışveriş için kullanılacak bakiyeyi ayrı ayrı depolayarak kartın ulaşım ve alışveriş ceplerinin kontrolünde büyük kolaylık sağlıyor.

Kentkart’ın Genel Müdürü Ercan Ünal, “Bu ödül Kentkart’ın sektördeki lider konumunu daha da güçlendiriyor. Her zaman kusursuz hizmet sağlamak için çaba gösteriyoruz” dedi.

Ödülün sürpriz olmadığını belirten Kentkart CEO’su Ahmet Basmacı ise “Bu ödül Kentkart’ın saygın küresel bir marka olması yolunda önemli bir adımdır” diye konuştu.

Benzersiz bütünleşik akıllı kart sistemiyle Kentkart 10 ülke ve 30 şehirde faaliyettedir. 2012 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından araştırma ve geliştirme merkezi statüsü kazanan şirket, 2013’te TOBB ve Harvard Üniversitesi tarafından düzenlenen Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi listesinde yer almıştır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77