• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Kıta Lojistik'e 900 Ton Hafif Geldi

Kıta Lojistik'e 900 Ton Hafif Geldi
Kıta, Tüpraş’ın İzmit’te yapımı devam eden Fuel Oil Dönüşüm Projesi’nde gemi ile İzmit Körfezi limanlarına gelen ve ağırlığı tek parçada 900 tonun üzerine çıkan parçaları çok özel ve kompleks taşıma yöntemleriyle İzmit'teki şantiyeye akt

Kıta, Tüpraş’ın İzmit’te yapımı devam eden Fuel Oil Dönüşüm Projesi’nde gemi ile İzmit Körfezi limanlarına gelen ve ağırlığı tek parçada 900 tonun üzerine çıkan parçaları çok özel ve kompleks taşıma yöntemleriyle İzmit'teki şantiyeye aktarıyor.


Projede İspanyol müteahhit firma ile yakın bir işbirliği içinde olan Kıta Lojistik, toplamda 300 bin metreküpten fazla yatırım malzemesini taşıyor. Yüksek teknolojiye sahip olan ve gerektiğinde 50 metreye kadar uzayabilen özel hidrolik treylerler ve çekiciler liman ile rafineri arasında gidip geliyor.

Kıta Lojistik, Fuel Oil Dönüşüm Projesi'nde hem Türkiye'den tedarik edilen malzemelerin hem de Türkiye limanlarından İzmit şantiye sahasına kadar olan tüm liman operasyonları ve ağır parçaların taşımasını üstleniyor. Bu projede ihtiyaç duyulan malzemelerin yarıya yakın bölümünün Türkiye'ye getirildiğini ve sonrasında şantiye sahasına teslim edildiğin ifade eden Kıta Lojistik Genel Müdürü Emre Eldener, “Toplamda Türkiye'den tedarik edilen malzeme 3 bin TIR'ı bulacak. Projede yurtiçi taşıma altyapımız ve organizasyon yapımız işimizi kolaylaştırdı. Ancak bu projeyi lojistik açıdan özel kılan, toplamda 50'den fazla gemi ile İzmit Körfezi limanlarına gelecek ve ağırlığı tek parçada 900 tonun üzerine çıkan yüzlerce parçanın çok özel ve kompleks taşıma yöntemleriyle İzmit'teki şantiyeye aktarılmasıdır. 100'e yakın çok ağır ve geniş parçayı, karayoluyla gidemediği için denizden şantiyeye taşımaya başladık. Bize verilen montaj planına göre yükleri taşıyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77