• BIST 9059.38
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kobi Zirvesi’ne Kobi Express Damgası

Kobi Zirvesi’ne Kobi Express Damgası
DHL Express, bu yıl 10’uncusu düzenlenen KOBİ Zirvesi’nde KOBİ’lere yönelik hizmeti ile büyük beğeni topladı.

DHL Express, bu yıl 10’uncusu düzenlenen KOBİ Zirvesi’nde KOBİ’lere yönelik hizmeti ile büyük beğeni topladı.


KOBİ Zirvesi’nin destek sponsorluğunu üstlenen DHL Express, Zirve’ye KOBİ Express paketiyle damga vurdu. KOSGEB, TOBB ve TOSYÖV’ün ortaklaşa düzenlediği, KOBİ Zirvesi, İstanbul’da ekonomi ve iş dünyasının önde gelenlerini buluşturdu. İki günlük zirvede DHL Express adına konuşan Pazarlama, Müşteri İlişkileri ve İletişim’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nil Keskin Keleş, DHL Express’in, Türk ekonomisinin önemli bir dinamosu olan KOBİ’lerin yurtdışında daha etkin ve hızlı olmalarını sağlamak, ticari hayatlarını kolaylaştırmak adına KOBİ Express hizmetini devreye soktuklarını belirtti.

Nil Keskin Keleş, Türkiye’ye has bir işletme şekli olan KOBİ’lerin ihtiyaçlarının da farklı olduğunu vurgulayarak, KOBİ’lere özel hizmetlerini hayata geçirdiklerini söyledi. Keleş, KOBİ’lere yönelik hizmet hakkında şu bilgileri verdi: “Yurtdışına açılmak isteyen ancak nereden ve nasıl başlayacağını bilemeyen KOBİ’lere kılavuzluk ettik. KOBİ’lerin ihracatla ilgili sorularını yanıtlamak üzere 444 00 40 numaralı bir çağrı merkezi kurduk ayrıca dış ticaret işlemlerinde Kobi’lere büyük kolaylık sağlayan ‘Mikro İhracat’ hizmetini de hayata geçirdik. Bu sayede 1 yıl içinde 2 bin KOBİ ihracat ile tanıştı.”

KOBİ’ler için gümrük işlemlerini de kolaylaştırdıklarını belirten Nil Keskin Keleş, “Tek seferde 150 kg ve 7 bin 500 Avro’ya kadar olan gönderileri basitleştirilmiş beyanname ile yurtdışına çıkardığımız mikro ihracat paketi ile KOBİ’ler gümrüğe takılmadan rahatça gönderim yapabildiler. Bu paket sayesinde KOBİ’lerimiz özellikle tekstil ürünü, yün, iplik gibi ürünler ile tekstil grubunun devamı olan kağıt ve dokuma etiket ürünleri, özel üretim kağıt torba ve ambalajlar, tıbbi cihaz aksamları, otomotiv yedek parça, diğer genel yedek parça ve makina aksamlarını yurtdışına kolay ve hızlı bir şekilde gönderdi” dedi.


17 Şubat 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77