• BIST 10155.89
  • Altın 2470.889
  • Dolar 32.1326
  • Euro 34.9943
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Kordsa Global ve Sabancı Üniversitesi’nden Stratejik İşbirliği

Kordsa Global ve Sabancı Üniversitesi’nden Stratejik İşbirliği
Sabancı Üniversitesi ile ‘Stratejik İşbirliği Çerçeve Sözleşmesi’ imzalayan Kordsa Global, bilim dünyasıyla iletişimini güçlendiriyor.

Sabancı Üniversitesi ile ‘Stratejik İşbirliği Çerçeve Sözleşmesi’ imzalayan Kordsa Global, bilim dünyasıyla iletişimini güçlendiriyor.


Üniversite-sanayi işbirliğinde model şirket Kordsa Global, Sabancı Üniversitesi ile ‘Stratejik İşbirliği Çerçeve Sözleşmesi’ imzaladı. Sabancı Üniversitesi Rektörü Nihat Berker ve Kordsa Global CEO’su Cenk Alper’in katılımlarıyla gerçekleşen imza töreniyle uygulamaya başlanan sözleşme kapsamında Kordsa Global üniversitenin bilimsel birikiminde yararlanma imkanı elde etti. Sabancı Üniversitesi araştırma cihaz/ekipmanlarına düzenli erişim, Sabancı Üniversitesi ve MIT (Massachusetts Institute of Technology) öğretim üyelerinden danışmanlık, Mühendislik ve Yönetim bilimleri konularında eğitim destekleri, Bilgi Merkezi üyeliği ve kampüs sosyal imkanlarından yararlanma olanaklarına sahip olan Kordsa Global, sunumda (Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi) yönlendirme kuruluğu üyeliği de yapacak.

Kordsa Global CEO’su Cenk Alper, Kordsa Global’in sanayi ve bilim dünyası işbirliğinde model bir şirket haline geldiğini belirterek, “Değer yaratan buluşlar, bir başka deyişle inovasyon, çağımızda ekonominin motoru durumunda. Kordsa Global olarak bu yöndeki çalışmalarımızı pek çok koldan sürdürüyoruz ve Sabancı Üniversitesi ile yaptığımız bu anlaşma ile de önemli bir ivme kazanıyoruz.  Rektörümüz Nihat Berker’e ve Sabancı Üniversitesi’nin değerli üyelerine bize bu değerli olanağı sundukları için çok teşekkür ediyorum. Yararlanma imkanı bulacağımız bilimsel birikimi, işimize en iyi şekilde yansıtmak için gayret ediyor olacağız” dedi.

Sabancı Üniversitesi Rektörü Nihat Berker ise, günümüz bilgi temelli toplum yapısı içinde, sanayi kuruluşları için üniversitelerde üretilen yeni bilginin ve yeni teknolojilerin ortaya çıkarılması, üniversite-sanayi işbirliği sonucunda oluşan bilginin ve teknoloji transferinin inovasyon sürecini hızlandırması ve iş sonuçlarına olumlu yönde etkiler doğurması sebebi ile önemini artırmakta olduğunu söyledi.

Sabancı Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne Türkiye’de eğitim ve öğretime fark getirecek bir yapı ile üniversite – sanayi işbirliği konusunda öncü olmaya devam etmekte olduğunu belirten Berker, Sabancı Üniversitesi’nin yenilikçiliğe, girişimciliğe ve yaratıcılığa oldukça önem vermekte; bilimsel çalışmaları iş dünyası ile buluşturmakta olduğunu söyledi. Bu bağlamda üniversite çatısı altında görev yapan öğretim üyeleri ve öğrencilerin çalışmalarının, kamu yararına olması çabası içerisinde, patentlerin alınması, fikri mülkiyetin tescillenmesi ve ticarileştirilmesi yolunda ilk gerçek organizasyon ve yapıyı kuran üniversite olduğuna da dikkat çekti.


10 Temmuz 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77