• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Lassa V1 Challenge 2014 Başladı

Lassa V1 Challenge 2014 Başladı
Lassa V1 Challenge, 29 Haziran Pazar günü İzmir Park pistinde koşuldu. 4’üncü sezonunda yeniliklerle sporseverlerin karşısına çıkan V1, ilk yarışta nefes kesen mücadeleye sahne oldu.

Lassa V1 Challenge, 29 Haziran Pazar günü İzmir Park pistinde koşuldu. 4’üncü sezonunda yeniliklerle sporseverlerin karşısına çıkan V1, ilk yarışta nefes kesen mücadeleye sahne oldu.


Volkicar yarışları İzmir Park pistinde 2 yarış üzerinden koşuldu. Geçen senenin şampiyonu, İzmir’in hızlı pilotu Can Tolon sıralamaların en hızlı ismi oldu ve ilk yarışı Dağhan Ünlüdoğan’ın baskısına rağmen rahat kazandı. Lassa V1 Challenge’ın ilk ayak yarışında 18 pilot izleyenlerin karşısına çıktı. NTV Spor’dan canlı yayınlanan ikinci yarış ise birinci yarış sonucuna göre ilk 12 sıradaki pilotun tersten sıralanması ile start aldı. 10’uncu sıradan start alan Göksun Erkek harika bir yarış çıkardı ve önündeki 9 rakibini geride bırakarak yarışı birinci bitirdi.

Hafta sonunun galibi ilk iki yarışta kazanılan derecelerin toplanması ile belirlendi. Bu sonuca göre ilk senenin şampiyonu Burak Çukurova 26 puan ile İzmir ayağında ilk sırayı alırken, gerilerden yükselerek harika bir yarış çıkaran Göksun Erkek 22 puan ile ikinci oldu. Can Tolon ikinci yarışı freni patladığı için tamamlayamadı ancak ilk yarış birinciliğinden aldığı 20 puan ile toplamda üçüncü oldu. Özgür Gür ilk sıradan start aldığı ikinci yarışta uzun süre lider gitmesine karşılık Göksun Erkek’e son turda geçildi ve topladığı 20 puan ile sezona dördüncülükle başlamış oldu.

2012 şampiyonu Yağız Avcı ikinci yarışta yarış dışı kalarak sezona şanssız bir başlangıç yaparken, 16 yaşında özel izin ile yarışan Toprak Candan sezonun ilk yarışında göz doldurdu. Ekranların ünlü ismi Ümit Erdim geçen sene misafir pilot olarak bir yarış yapmıştı. Bu sene tüm sezonu takip edecek Erdim, ilk yarışta zorlanmasına karşın tecrübe kazandı ve kabiliyetini gösterdi.

İlk ayak yarışları şampiyonanın ne denli mücadele ve rekabet dolu geçeceğinin kanıtı niteliğinde idi. NTV Spor’dan canlı yayınlanan, özel röportajlar ve önceki senelerden nefes kesen görüntülere de yer verilen yayın sayesinde motor sporları adına büyük bir adım atılmış ve geniş kitlelere ulaşılmış oldu.

Podyuma çıkan pilotlar para ödülü kazandı



Önceki senelerde olduğu gibi bu sene de Lassa V1 Challenge başarılı pilotları ödüllendirmeye devam etti. Yarış sonunda birinci gelen pilot 6 bin TL, ikinci 4 bin TL ve üçüncü ise 2 bin kazandı.

Volkan Işık’ın 22 senelik tecrübesi ile tasarlayıp ürettiği yerli malı yarış otomobili Volkicar heyecanı 30 Ağustos günü İzmir Park pistinde koşulacak ikinci yarış ile devam edecek.

Lassa V1 Challenge 2014 Yarış Takvimi

1. 29 Haziran İzmir Pist

2. 30 Ağustos İzmir Pist

3. 07 Eylül Aydın

4. 28 Eylül Körfez Pist

5. 26 Ekim İstanbul

6. 09 Kasım Tarsus


30 Haziran 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77