• BIST 9541.21
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Lastik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Tirex’de

Lastik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Tirex’de
2015 yılında 22 milyon adetle yüzde 9,4 oranında büyüme gösteren Türk lastik pazarında ömrünü tüketmiş lastiklerde malzeme geri kazanımı ile hem ürün ekonomisi elde etmek hem de petrol ithalatını azaltmak hedefleniyor.

“Türkiye’nin lastik ve teknolojileri odaklı tek fuarı olan Tirex’de lastik geri dönüşüm ve atık yönetimi başlığına büyük önem veriliyor. Türkiye’nin bu konuda Avrupa Birliği ülkelerini yakalama hedefine Tirex’in katkıda bulunacağına inanıyoruz.” diyen EKO Fuarcılık Fuarlar Müdürü Altınay Bekar, şunları söyledi:

“Türkiye’de her yıl yaklaşık 200 bin ton ömrünü tamamlamış lastik açığa çıkıyor. Lastiklerin geri kazanılması sonucunda kauçuk granülü ve çelik elde ederek ürün ekonomisine katkıda bulunmak mümkün. Ayrıca yüksek yanma ısısına sahip ömrünü tamamlamış lastiklerin geri dönüşümü ile enerji de elde ediliyor. Türkiye’de ÖTL’lerin yakıt olarak kullanıldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetiminde 32 adet Çimento Fabrikası bulunuyor.”

Altınay Bekar, son olarak “Tirex’de sektörün önde gelenlerinin katılımı ile düzenlenecek etkinliklerde lastik geri dönüşümü detaylı bir şekilde ele alınıp sektöre ışık tutulacak” şeklinde konuştu.

Tirex Lastik ve Teknolojileri Fuarı

‘Tirex Lastik ve Teknolojileri Fuarı’, 16 – 18 Kasım 2016 tarihleri arasında Yeşilköy (İFM) İstanbul Fuar Merkezi’nde 11. holde düzenlenecektir. Tirex, 9. ve 10. hollerde gerçekleştirilecek olan Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı ile eş zamanlı olarak 11. holde Piltech Pil Akü Batarya ve Teknolojileri – Elektro-Mobilite Fuarı ile birlikte gerçekleştirilecektir.  Fuar, araç lastikleri, araç jantları, lastik aksesuarları, bakım onarım hizmetleri ve gereçleri, geri dönüşüm ve atık yönetimi ile hizmet sunucular zincirindeki geniş ürün ve hizmet yelpazesini içermektedir.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77