• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Logitrans Transport Lojistik Fuarı’na İlgi Büyük

Logitrans Transport Lojistik Fuarı’na İlgi Büyük
logitrans Transpot Lojistik Fuarı, yerli yabancı çok sayıda firmadan büyük ilgi görüyor. Tüm dünyadan katılımcısı bulunan logitrans,
Türkiye’nin büyüyen ekonomisine paralel bir gelişim içinde bu yıl 5. kez düzenlenecek.

Logitrans Transpot Lojistik Fuarı, yerli yabancı çok sayıda firmadan büyük ilgi görüyor. ‘Tüm dünyadan katılımcısı bulunan logitrans, Türkiye’nin büyüyen ekonomisine paralel bir gelişim içinde’ diyen Lojistik Fuarı Müdürü Altınay Bekar, ‘Bu yıl 5. Kez düzenlenen logitrans, İstanbul Fuar Merkezi ‘İFM) Yeşilköy salonlarında iki kat büyümüş olarak kapılarını açmaya hazırlanıyor. 90 ülkede tanıtım ve satışı yapılan fuarın katılımcıları arasında dünyanın en büyük lojistik ağlarına sahip markalar bulunuyor.

EKO Fuarcılık ve Messe Münich International (MMI) ortaklığında yapılan logitrans Transport Lojistik Fuarı,  8-10 Aralık tarihleri arasında açık kalacak. Genel olarak taşımacılık ve lojistik endüstrisine yönelik hizmet ve ekipmanların sergileneceği fuarda, Türkiye’nin önde gelen markaları temsil edilecek.’ şeklinde konuştu.


Kent Lojistiğinde Akılcı Çözümler

‘Yaşam alanlarının kent tabanlı büyümesi, beraberinde yalnızca kentlere özgü lojistik gereksinimler yaratıyor. Sadece anlayış değil, buna bağlı ekipmanlar da ayrı bir mühendislik gerektiriyor’ diyen logitrans Transport Lojistik Fuarı Müdürü Altınay Bekar; ‘kent yaşamının kendine özgü ihtiyaçları bulunuyor’ dedi.  Altınay Bekar konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Günümüzün lojistik mühendisleri, kent yaşamının ihtiyaçlarını karşılayacak bir lojistik süreç yönetimine de kafa yormak zorunda. Kendine özgü politikalar ve bu politikaların uygulanmasına destek olacak ekipmanların üretimi giderek gelişecek. Ancak hizmet tarafında da yapılacak çok şey var. Lojistik hizmet üreten ve satanlar, esas olarak bu alana kafa yormalı”.

Kent esaslı lojistik uygulamalara ilişkin örneklerin de sergileneceği logitrans Transport Lojistik Fuarı’nın bu alandaki gelişmeleri izleyenler için bir fırsat olduğunu da belirten Bekar, ‘logitrans bu fırsatı Türk lojistik hizmet üretenlerinin ayağına getiriyor. Bu fırsat kaçırılmaz’ dedi.  

Hava Kargo’da Rekabet Kızışıyor

Altınay Bekar, fuara yoğun ilgi gösteren bir kesim olarak hava kargo işletmeleri ve havalimanlarının da yer aldığını belirtti. Bu nedenle açıklamasında hava taşımalarına da değindi. ‘2008 yılında kargo uçak filosu, 1,731 uçaktan oluşuyordu’ diyen logitrans Transport Lojistik Fuarı Müdürü Altınay Bekar; “Bunların 53’ü ‘kombi’ yani ana gövdede yolcu ve yükü birleştiren uçaklar, 59’u da çabuk değişir yani paletli koltukların birkaç saat içinde çıkartılması ile yolcu ve yük operasyonları arasında değişim yapılabilir uçaklardı” dedi. Geçmişte bu uçaklar bazı ülkelerde posta servislerini hızlandırmışlardı’ görüşünü savunan Altınay Bekar, hava kargo ve uçak filosu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Dünyanın önde gelen uçak üreticilerinden Airbus tarafından yapılan 20 Yıllık Küresel Pazar Tahmin Raporu’na göre; 2008 yılında 1,700 olan kargo uçak filosu, 2028 yılında yeni ve dönüştürülmüş uçaklar ile 3,864’e çıkacak. Bir başka deyişle, kargoya özel uçak filosu, bugünkünün 2.2 katı artmış olacak”.

Bu sayıların rekabet daha kızıştıracağını belirten Altınay Bekar, ‘logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda  dünya hava kargo endüstrisinin temsilcilerini İstanbul’da buluşturuyoruz. Bu fuar ile Türkiye’nin hızla gelişen ve başarılı örnekler sunan hava kargo endüstrisi, önemli fırsatlar yakalayacak’ şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77