• BIST 9783.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Lojistik Derneği Başarı Ödülü Yurtiçi Kargo’nun

Lojistik Derneği Başarı Ödülü Yurtiçi Kargo’nun

Yurtiçi Kargo tarafından geliştirilen Kargo Operasyonları Sistemi (KOPS) Projesi, Lojistik Derneği tarafından düzenlenen Türkiye’nin ilk Lojistik Proje Yarışması’nda Başarı Ödülü’nü kazandı. Sektörel temsilciler ve akademisyenlerden oluşan jüri tarafından süreçlerin etkinleştirilmesi, uygulamaya geçiş başarısı ve hizmet kalitesinde iyileştirme gibi çeşitli kriterler doğrultusunda yapılan değerlendirme sonucunda 2005 Eylül ayında Yurtiçi Kargo tarafından uygulamaya geçirilen Kargo Operasyonları Sistemi(KOPS) ödüle layık bulundu.

Kargo Operasyonları Sistemi (KOPS)’nin uygulamaya geçmesiyle Yurtiçi Kargo’nun tüm Türkiye’deki 600 şubesi, 29 aktarma merkezi ve 14 bölge müdürlüğü entegre bir sistem içinde çalışır hale gelerek operasyonel verimlilikte büyük bir ivme kazanıldı. Teknolojik olarak, Java tabanlı ve çok katmanlı mimarı üzerinde hazırlanan Kargo Operasyonları Sistemi (KOPS), yazılım geliştirme faaliyetlerini hızlandırırken, proje kapsamında kamudan sonra ilk ve en büyük SDSL ağı ile tüm birimler, online bir iletişim altyapısı ile birbirine bağlanmış oldu. Kargo Operasyonları Sistemi (KOPS) ile araç ve yük planlama, birimlerin dağıtım ve iş gücü planlaması çok daha sağlıklı şekilde yapılabilir hale gelirken Yurtiçi Kargo müşterilerilerine sunulan hizmetleri geliştirecek bir platform oluşturuldu.

Kargo Operasyonları Sistemi (KOPS) sayesinde internet üzerinden verilen ‘kargom nerede’ hizmeti gerçek zamanlı olarak kargonun nerede, hangi aşamada olduğunu müşterilere iletilebiliyor. Ayrıca, herhangi bir şubeden kargo gönderen müşteri kayıt altına alarak, tekrar kargo göndermesi durumunda müşterinin gönderi işlemlerinin süresi kısalıyor. Kurumsal ve bireysel müşteri memnuniyetinde kısa süre içerisinde gözlemlemeye başlanan ve devam eden artış tüm bu uygulamaların en önemli getirisi olarak ortaya çıkıyor.

Yurtiçi Kargo, Türkiye’nin ilk kargo şirketi olmanın verdiği sorumlulukla lojistik sektörünün gelişimine katkıda bulunacak projeleriyle öncü konumunu sürdürmeyi hedefliyor. 

LODER (Lojistik Derneği) tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen Lojistik Proje Yarışması, paylaştıkça büyüyen bir kaynak olan bilginin, lojistik sektöründe de etkin ve verimli bir şekilde kullanımının desteklenmesi, başarılı lojistik projelerden sektör olarak kazanımlar elde edilmesi, başarıların tanınması ve takdir edilmesi amacıyla gerçekleştirilmiş. Yarışma jürisi İTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Tanyaş, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülçin Büyüközkan, Yurtiçi Lojistik Genel Müdürü Dilek Ogan, Lojistik Danışmanı ve LODER Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Yıldıztekin, TNT Logistics Genel Müdürü Aslan Uzun, Procter & Gamble Lojistik Müdürü Tarık Demiryakan ve L’Oreal Türkiye Tedarik Zinciri Direktörü Erhan Tunçbilek’ten oluştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77