• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Mercedes-Benz’den Eğitime Büyük Destek

Mercedes-Benz’den Eğitime Büyük Destek
Mercedes-Benz Türk, endüstriyel teknik eğitim, okul ve kurumlarının motor bölümlerinin geliştirilmesi amacıyla laboratuvarlarını yenilediği yeni sosyal sorumluluk projesi ‘EML’miz Geleceğin Yıldızı’ kapsamında,

ilk laboratuvardan birini Kartal Atalar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde öğrencilerin hizmetine sundu.

Mercedes-Benz Türk’ün, Mercedes-Benz Bayileri ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğinde gerçekleştirdiği proje kapsamında yeni sosyal sorumluluk projesi ‘EML’miz Geleceğin Yıldızı’ çerçevesinde bayileri ile birlikte 23 farklı endüstriyel teknik eğitim, okul ve kurumlarının laboratuvarlarını yeniliyor. Teknolojik eğitim için özel ekipmanlar ile donatılacak ve her okula üzerinde uygulamalı eğitim gerçekleştirilecek birer adet kamyon bağışlanacak olan Mercedes-Benz Laboratuvarları ile eğitimin desteklenmesi ve otomotiv sanayinin servis ve bakım hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu kalifiye teknisyenlerin yetiştirilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında 15 okulun laboratuarının yenilenmesi tamamlandı, 2015 sonuna kadar 8 okulun laboratuarı daha yenilenecek.

Proje kapsamında yenilenen Kartal Atalar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin teknoloji laboratuarı her yıl ortalama 100 öğrencinin tam donanımlı eğitim almasına katkı sunacak.

Proje 2015 sonuna kadar devam edecek

Düzenlenen basın toplantısında eğitimin toplumun temel direklerinden birini oluşturduğuna dikkat çeken Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Rainer Genes, “Bu nedenle eğitim, şirketimizin sosyal sorumluluk projelerinde öncelikli olarak projeler gerçekleştirdiği alandır“ dedi.

Projeyi tanıtan Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün, ‘EML’imiz Geleceğin Yıldızı’ adıyla yürüttüğümüz projemizde, 2015 yılı sonuna kadar Türkiye’de toplam 23 okula,  yer aldıkları ilde bulunan bayilerimiz ile birlikte destek vereceğiz, Mercedes-Benz Türk ve bayileri olarak toplam yatırım tutarımız yaklaşık 10 milyon TL olacak” açıklamasını yaptı.

Her laboratuvara birer kamyon bağışlanacak

Proje kapsamında, meslek liselerinde laboratuvar koşullarının iyileştirilmesi ve yeniden yapılandırılmasının yanı sıra, teknik ve mesleki eğitim alan öğrencilerin sanayinin beklentilerine cevap verecek nitelik ve donanıma ulaşmaları amacıyla eğitimlerin düzenlenmesine de önemli bir katkı sağlanıyor. Mercedes-Benz Laboratuvar ları, teknolojik eğitim için özel ekipmanlar ile donatılıyor ve her okula üzerinde uygulamalı eğitim gerçekleştirilecek birer adet kamyon bağışlanıyor. Ayrıca, okul yöneticileri ve alan öğretmenleri, Mercedes-Benz Türk A.Ş.’nin yüksek teknoloji ile üretilen modelleri, girişimcilik ruhu ve kalite sistemleri konusunda bilgilendirilecekler. Bugüne kadar toplam 15 okulun laboratuvarı yenilenen “EML’miz Geleceğin Yıldızı” projesi kapsamında toplam 23 farklı laboratuvar yeniden yapılandırılacak. 

 


17 Ekim 2014

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77