• BIST 10158.63
  • Altın 2470.889
  • Dolar 32.1326
  • Euro 34.9943
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Michelin 18 Milyar Litre Yakıt Tasarrufu Sağladı

Michelin 18 Milyar Litre Yakıt Tasarrufu Sağladı
Michelin, enerji tasarrufu sağlayan lastikleri ile son 20 yılda 18 milyar litre yakıt tasarrufu sağladı ve karbondioksit salınımını 45 milyon tondan fazla azalma sağladı.

Michelin, enerji tasarrufu sağlayan lastikleri ile son 20 yılda 18 milyar litre yakıt tasarrufu sağladı ve karbondioksit salınımını 45 milyon tondan fazla azalma sağladı.


Michelin, karbon karasının silika ile değiştirilmesi sayesinde geliştirdiği ‘yeşil lastikler’ konseptinin öncüsü oldu. Düşük yakıt tüketimi sayesinde 20 yılda 18 milyar litre yakıt tasarrufu sağlayan Michelin, 20 yılda 45 milyon tondan fazla karbondioksit salınımını düşürerek sürdürülebilir çevreye katkı sunmaya devam ediyor. ‘Çok Ömür’ uygulamasıyla ağır vasıta lastiklerinin kilometre ömrünü ortalama iki kat artıran Michelin,  ikinci ömrün sonunda Recamic ile tekrar tekrar kaplanarak işletme maliyetlerini de düşürüyor.

Lastik seçiminin yakıt tüketimini yüzde 20 azaltma olanağı sunduğunu belirten Michelin, üretim tesislerinden, hammadde seçimine her aşamasında çevreci bir anlayışla hareket ediyor. Energy Saver lastikleri sayesinde sadece üretirken değil tüketirken de yakıt tasarrufu sağlayarak karbondioksit salınımını düşüren Michelin, 2015 yılına kadar karbondioksit salınımını sınırlayarak 200 milyon Avro’luk enerji tasarrufu sağlamayı hedefliyor.

Yeşil Lastik teknolojisinin üstün özelliklerini bir arada taşıyan ‘Michelin Energy Saver +’ lastikleri, bir önceki nesil lastiğine göre üstün yakıt tasarrufu özelliği sayesinde60 litreye kadar tasarruf etmenizi ve 140 kg'ye kadar CO2 tasarrufu sağlıyor.

Çok Ömür teknolojisi kauçuk kullanımını yüzde 80 düşürüyor

Michelin ağır vasıta lastikleri; kalitesi, performansı ve kaplanabilirlik özelliğiyle lastik kullanım süresini artırıyor. Michelin ‘Çok Ömür’ uygulaması lastiğin kilometre ömrünü ortalama iki kat artırırken ikinci ömrün sonunda Recamic ile tekrar tekrar kaplanarak işletme maliyetlerini düşürüyor.

Yeni bir lastiğe kıyasla yüzde 70 ila 80 daha az kauçuk kullanılmasını sağlayan çok ömür uygulaması, doğal kaynakları korurken, lastik ömrünün uzaması ve kaplamanın geliştirilmesi ile geri kazanılması gereken hurda lastik sayısını da önemli ölçüde azaltıyor.

Lastiğin hammaddesi olan kauçuğun toplanmasından yetiştirilmesine kadar pek çok alanda faaliyet gösteren Michelin kendi kauçuk ormanlarında yılda 10 milyon ton doğal kauçuk üreterek doğaya da katkı sunuyor. Michelin, son 10 yıl içerisinde çevreye olan etkisini yüzde 33 düşürerek göz dolduruyor.


5 Haziran 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77