• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Michelin 'İyi Dersler Şoför Amca' Eğitimlerine Devam Ediyor

Michelin 'İyi Dersler Şoför Amca' Eğitimlerine Devam Ediyor
Michelin, İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) işbirliği ile hayata geçirdiği ‘İyi Dersler Şoför Amca’ sosyal sorumluluk projesiyle 2013 yılında bin 400 servis şoförüne ulaştı.

Michelin, İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) işbirliği ile hayata geçirdiği  ‘İyi Dersler Şoför Amca’ sosyal sorumluluk projesiyle 2013 yılında bin 400 servis şoförüne ulaştı.


Uzun yıllardır yol güvenliği üzerine çalışmalar yapan Michelin’in Türkiye’deki trafik kazalarının önlenmesine katkıda bulunmak üzere hayata geçirdiği ‘İyi Dersler Şoför Amca ’sosyal sorumluluk projesi 2013 yılında da çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Proje kapsamında, 2013 yılı boyunca gerçekleştirilen eğitimlerle toplam bin 400 şoföre ulaşıldı.

Servis şoförlerinin güvenli sürüş konusunda bilinçlendirildiği ‘İyi Dersler Şoför Amca’ (İDŞA) Projesinde şoförlere; trafik güvenliği ve ilkyardımın yanı sıra, servislerde zamanlarının önemli bir bölümünü geçirdikleri çocuklara davranışlarıyla doğru rol model olmalarını sağlayabilmek üzere, trafikte davranış ve iletişim konularında da eğitim verildi.

Proje kapsamında Michelin, bir de İSAROD merkez binasında ‘İyi Dersler Şoför Amca’ uzaktan eğitim odası hazırladı. Yıl içerisinde hayata geçirilen eğitimlerin daha geniş bir şoför kitlesine ulaşmasını sağlamak amacıyla hazırlanan uzaktan eğitim odası sayesinde, yüz yüze, birebir eğitime katılamayan servis sürücüleri de, Michelin’in trafik güvenliği, trafikte davranış, iletişim ve ilkyardım eğitimlerine katılma imkanına kavuştu. 

Yrd.Doç. Dr. Nevin Kılıç, Psikolog Nuray Uluğ Gültekin’in danışmanlığında gerçekleştirilen servis şoförleri eğitimlerinde, ‘Trafik güvenliği’ modülünde; şoförlerin trafik güvenliği kavramı ile tanışmaları, güvenliği etkileyen insan davranışları hakkında bilgi edinmeleri ve sonuçlarının farkında olmaları hedeflendi.

‘Davranış ve iletişim teknikleri’ modülünde ise; temel amaç olan öğrencilerin evlerine ve okullarına güvenle ulaşması çerçevesinde servis şoförlerine bilgi ve tecrübeler aktarıldı. Şoförlere ‘Eğer sizin çocuğunuz okulu uzakta bir öğrenci olsa ve bir servise binse, servis sürücüsünden neler beklerdiniz?’ sorusu ile sadece servis şoförü değil aynı zamanda öğrenciler için birer rol model oldukları da anlatıldı.

‘Trafikte ilkyardım’ tekniklerinin paylaşıldığı üçüncü modülde ise, servis şoförlerinin Kızılay işbirliği ile nitelikli hizmet üretmelerine katkı sağlamaları amaçlandı. Trafikte ilkyardım eğitimlerine katılan şoförlere ilkyardım eğitmeni Orhan Aksoy eşliğinde katılım belgesi sunuldu.

‘İyi Dersler Şoför Amca’ sosyal sorumluluk projesi, Responsibility Europe (Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği) ulusal ortakları ve kurumsal sosyal sorumluluk uzmanlarından oluşan değerlendirme kurulu tarafından incelenen KSS çözümleri arasında da, 9 Aralık 2011 tarihinde Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘KSS Çözümleri Pazaryeri’ etkinliğinde üçüncülüğe değer bulundu.


13 Ocak 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77