• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

MICHELIN TIRE CARE İle Şirket Maliyetleri Düşüyor

MICHELIN TIRE CARE İle Şirket Maliyetleri Düşüyor
Lastik yönetimi hizmetlerini daha hızlı, kolay ve düşük maliyetli hale getiren MICHELIN TIRE CARE, şirketlere lastik performansından, arızalara kadar her anı kontrol etme, raporlama, erken uyarı sistemi ile tasarruf avantajı sağlıyor.

Michelin, otobüs ve kamyon segmenti için geliştirdiği ‘MICHELIN TIRE CARE’ ile hizmetlerini dijital dünyaya entegre ediyor. Filo ve nakliyecilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirdiği dijital hizmeti 3 Aralık Perşembe günü Michelin Türkiye Pazarlama Direktörü Olivier Gros ve Michelin Ağır Vasıta Lastikleri Ürün Müdürü Doğa Yiğit’in sunumuyla gerçekleştirilen etkinlikle tanıtan Michelin, hizmetin avantajlarını da paylaştı.

Michelin Pazarlama Direktörü Olivier Gros’un açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Michelin’in ağır vasıta segmentinde bireysel kullanıcılar için ve filolar için geliştirdiği TireLogTM, iManage, MICHELIN SOLUTIONS ve Euromaster üzerinden kullanıcılara sunulan MasterCare hizmetlerini tanıttı. Olivier Gros, Michelin’in otobüs sektörüne yönelik özel olarak ürettiği X Coach HLZ, X Coach XD ve nakliye sektörüne yönelik ürettiği X Line Energy D2, X Line Energy F lastiklerinden de bahsetti.

Gros: “Her yıl Ar-Ge’ye 650 milyon Avro ayırıyoruz”

Açılış konuşmasında Michelin’in satışlarının geçen yıla oranla yüzde 8.5 arttığından bahseden Olivier Gros, Türkiye pazarındaki belirsizliğe rağmen kamyon ve binekte satışlarını artırdıklarını söyledi. Bunda Michelin’in müşteri odaklı yaklaşımının önemli rol oynadığının altını çizdi. Michelin’in her yıl Ar-Ge’ye 650 milyon Avro kaynak ayırdığını ve sadece ürün inovasyonuna değil servis inovasyonuna da odaklandıklarını anlatan Gros, tamir, kaplama, diş açma gibi birçok konuda müşterilerine çözümler ürettiklerini kaydetti.

Michelin’in filo çözümlerine çok önem verdiğini ve bu yönde birçok hizmeti olduğunu söyleyen Olivier Gros, nakliye sektörüne yönelik ürettiği lastiklerden bahsetti. Olivier Gros, “Uluslararası nakliye sektöründe giderlerin yüzde 40’ını yakıt oluşturuyor. Yuvarlama direnci de yakıt tüketiminde çok önemli bir role sahip. Örneğin uluslarası nakliyat şirketlerinin kullanımına uygun ürettiğimiz MICHELIN X Line Energy bir önceki nesil MICHELIN’ göre 100 kilometrede 0.5 litre yakıt tasarrufu sağlıyor. Bu bir lastiğin tüm ömrü boyunca 5 bin TL yakıt tasarruf etmesini sağlıyor” diye konuştu.

Gros, “Araştırmalara göre etkin şekilde inceleme yapılmadığında lastikler tam anlamıyla ömrünü tüketmeden araçtan çıkarılıyor. Potansiyel performanslarının yalnızca yüzde 85’ini kullanan lastikler, şirket maliyetlerini yükselttiği gibi yeni kullanılan lastikler aracın yakıt tüketiminide olumsuz şekilde etkiliyor MICHELIN TIRE CARE, işletmelere dijital ortamda sunduğu kontrol gücüyle her bir lastiği tek tek kontrol etme, performansını görme, araç arızalarını önceden öngörme ve tamir edebilme fırsatı sunuyor” dedi.

Gros konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bireysel kullanıcılar ve filosunda 20’den az araç sahibi olan filolar için geliştirdiğimiz “TireLogTM“ akıllı cep telefonları aracılığıyla kolayca kullanılabilen ve lastiklerin takibini kolaylaştıran ücretsiz bir uygulama. Bu sayede kullanıcılar lastiklerini düzenli şekilde takip edebiliyor, bütçe ve zaman tasarrufu sağlıyor” dedi.

Euromaster-Michelin işbirliği MasterCare ile devam ediyor

Gros, “Kendi atölyesi olsun ya da olmasın her segment ve büyüklükteki firma için Avrupa’nın lider perakende zinciri Euromaster ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği ile MasterCare hizmeti sunuyoruz. Filoların verimliliğinin artmasına ve maliyetlerinin azalmasına yardımcı olan bu hizmet, araç ve lastiklerle ilgili yapılan raporlamaların e-mail ve internet üzerinden takip edilmesini sağlıyor. Erken uyarı sistemi ile doğru zamanında yeniden diş açma ve lastiğin herhangi bir kayıp olmadan kullanımını sunuyor ” şeklinde konuştu.

MICHELIN TIRE CARE kapsamında sunulan dijital hizmetlerden akıllı telefonlar için yapılmış bir uygulama olan TireLogTM Google Play ve AppStore’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor. 20'den daha az aracı olan nakliye şirketlerinin lastiklerini basit ve etkin şekilde izleyip yönetebilmelerini sağlayan dijital bakım rehberi niteliğindeki uygulama, lastik denetimlerini daha çok manuel şekilde gerçekleştiren küçük nakliye şirketlerine filolarındaki lastikler hakkında hızlı ve güvenli kararlar verme imkanı sunuyor. Zamandan tasarruf, lastik markalarının performansları arasındaki farkları hızlı şekilde karşılaştırma olanağı ve lastik bakım planlaması yapmayı cep telefonu üzerinden kolaylaştıran TireLogTM, Türkçe de dahil olmak üzere 11 dilde hizmet verecek.

MICHELIN TIRE CARE’in iManage çözümü kendi bakım atölyesine sahip olan 100 araç ve üstü filolardaki her lastiğin kullanım ömrünün başından sonuna kadar RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) çipiyle tek tek izlenmesini sağlayarak bağlantılı yönetim imkânı sunuyor. Lastik ömrü boyunca gerçekleştirilen tüm bakım faaliyetlerini izleyerek filodaki bütün lastiklere ilişkin verileri kullanıcının 7/24 ulaşabileceği kendisine ait özel bir web portalında hizmete sunuyor

Bu sayede doğru hava basıncı, aşınma seviyeleri, lastiklerin genel durumu ve stoklar, diş açma, kaplama ve lastik dönüşü gibi bakım zamanlarının tahmin edilmesini ve planlanmasını sağlayan dijital sistem işletmelere güvenlik, düşük yakıt tüketimi ve yüksek kilometre performansı sağlıyor.

Dijital çözümlerinin yanı sıra otobüs, kamyon, ticari araç, panelvan ve iş makinaları filoları için verimlilik çözümleri tasarlayarak pazarlayan bir Michelin Grubu hizmeti olan Michelin Solutions, ulusal ve uluslararası müşterilerine önemli avantaj sunuyor. Michelin Solutions çatısı altında Effitires çözümleri ile bütçe planlamasına imkân, özel bir lastik uzmanları ekibinden günlük tavsiyeler, uluslararası alanda kullanılabilirlik, 7/24 yol yardımı gibi hizmetlerle kullanıcılarının yanında yer alıyor. Michelin Solutions’un Avrupa’da 300 binden fazla Türkiye’de ise 7 bin 500 lastiğe hizmet veriyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77