• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Michelin ‘Total Performance’ Stratejisi İle Daha Fazla Performans Sunuyor

Michelin ‘Total Performance’ Stratejisi İle Daha Fazla Performans Sunuyor
Michelin, ‘Total Performance’ stratejisi ile ürettiği ağır vasıta lastiklerinde de, en ileri teknolojiyi ve daha fazla performansı bir arada sunuyor.

Michelin, ‘Total Performance’ stratejisi ile ürettiği ağır vasıta lastiklerinde de, en ileri teknolojiyi ve daha fazla performansı bir arada sunuyor. Michelin, Ar&Ge çalışmaları ve yenilikleri ile güvenli, performansı daha yüksek ve daha uzun ömürlü lastikler sunuyor.


Michelin ağır vasıta lastikleri, teknolojisi ile yıl boyunca farklılaşan yol koşullarına karşı başarılı performansı ile dikkat çekiyor. Michelin’in ağır vasıta segmentinde geliştirdiği lastik teknolojileriyle her yol koşulunda sunduğu performans, güvenlik ve yakıt tasarrufu ile sürücülerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. ‘Michelin Total Performance’ stratejisi, pazarda yer alan tüm segment lastikler için en ileri teknolojileri ve daha fazla performansı bir arada sunuyor. Ağır vasıta sürücülerinin araçlarından en yüksek performansı almasını hedefleyen Michelin, güvenlik ve yakıt tasarrufu gibi birçok özelliği de bir arada sunarak, ‘en iyi sürüş deneyimi’ imkanını ağır vasıta sürücülerine de sunuyor.

X Line Energy ile daha az yakıt tüketimi daha fazla kilometre ve güvenlik


Sürücülerin daha az yakıt tüketimi ve dolayısı ile daha az CO2 salınımı ile uzun kilometreler yapabilmesini sağlamak için geliştirilen Michelin X Line serisi, araç başına yılda ortalama bin 200 litre yakıt tasarrufu imkanı sunuyor. X Line sahip olduğu teknoloji sayesinde her 100 kilometrede 1.2 litre daha az yakıt tüketimi imkanı sunarken aynı zamanda lastiğin çevresel etkilerini de minimuma indiriyor.

X Line Energy, sürücülere sunduğu avantajlarla dikkat çekiyor. Yeni nesil sırt deseni ve kullanılan malzemeler ile benzersiz bir performans sunan X Line Energy, karkas yapısındaki daha fazla çelik tel ve daha güçlü yol tutuşu ile güven veriyor. Bir önceki nesil e oranla yüzde 10’a kadar daha uzun kilometre performansı sunan X Line Energy, düşük yakıt sarfiyatı ile işletme maliyetlerini düşürüyor. Ayrıca ‘Çok Ömür’ stratejisi düşünülerek geliştirilmiş ve üretimde diş açılacağı da göz önünde bulundurularak üretilen bu yeni nesil lastiklere yetkili bayilerde diş açılır ve RECAMIC Atölyelerinde ‘Kaplanabilme Garantisi’ verilir. Lastiğin en az yakıt tükettiği dönem de ömrünü minimum yüzde 25 oranında uzatarak 2. bir düşük dönme dirençli ömür sunar ve ardından RECAMIC ile tekrar tekrar kaplanarak kullanıcılarının işletme maliyetlerinde büyük oranda düşüş sağlar.

Ağır vasıtada X Multiway 3D devri


X Multiway 3D Michelin tarafından her türlü mevsim şartlarında uzun yol, bölgesel taşımacılık ve şehir içi taşımacılık da maksimum performans sağlamak için geliştirildi. Michelin’in ağır vasıta ürün gamının en önemli üyelerinden biri olan X Multiway 3D. Sürücülere, bir önceki nesile oranla, yüzde 40 daha fazla kilometre performansı, yol ve mevsim koşulları nasıl olursa olsun maximum güvenlik ve daha düşük dönme direnci sayesinde daha çevreci bir sürüş deneyimi sunuyor. DECRA nın gerçekleştirmiş olduğu ıslak zeminde 3’te 2’si aşınmış olan lastiklerin fren testinde rakiplerinin ortalamasından 44.9 metre daha kısa mesafede durmasıyla mükemmel güvenlik sağlayarak rakiplerinden ayrılıyor. Dayanıklı karkas yapısı ve ilave diş açma katı sayesinde ilk ömürde daha uzun kilometre sunan X Multiway 3D, diş açtırdıktan sonra yüzde 25 ikinci bir kilometre ömrü sunuyor ve ardından RECAMIC teknolojisi ve güvenilirliği ile tekrar tekrar kaplanarak işletme maliyetlerini minimuma indiriyor.

Michelin, taşıma kapasitesi 16 tona kadar olan araçların çeker dingili için özel olarak geliştirdiği yeni X Multi D ile karayolu taşımacılık maliyetlerini minimuma indirmeyi hedefliyor. Michelin’in ağır vasıta kullanıcılarının ihtiyaçlarına odaklanarak geliştirdiği X Multi D teknolojisi sürücülere; yüzde 18’e varan daha fazla kilometre ömrü ve yüzde 12 daha düşük dönme direnci sayesinde daha az yakıt tüketimi imkanı sağlıyor. 

3PMSF ve M+S işaretlemesi sayesinde, şehir içi ve şehirlerarası taşımacılıkta çok yönlü, Kış / Yaz kullanılabilme imkanı sağlayan X Multi D, kullanıcısına iş verimliliği, güvenlik ve uzun ömrü bir arada sunuyor. Yeni kauçuk karışımı sayesinde her mevsim kullanılabilen X Multi D, kış koşullarında lastiğe ekstra performans sağlayan, ıslak zeminde 3 te 2 si aşınmış lastikler ile yapılan ani fren testinde rakipleri ile arasına en az 6 m fren mesafesi koyan sırt deseniyle farkını ortaya koyuyor.

Tüm lastiklerinde güvenlik, performans ve tasarrufu bir arada sunmayı hedefleyen Michelin, Ar-Ge çalışmalarıyla da sektöre yön veriyor. Ar-Ge çalışmaları için ciddi yatırımlar yapan Michelin, yıl boyunca 350 farklı meslekten, konusunda uzman 6 bini aşkın Ar-Ge çalışanı ile çalışmalarını sürdürüyor. 17 ülkede 67 fabrikasında yılda 170 milyonun üzerinde lastik üretimi ile dünya lastik sektörünün öncüleri arasında yerini sağlamlaştıran Michelin, Ar-Ge çalışmaları için yılda 600 milyon Avro’dan fazla bütçe ayırıyor.


13 Mart 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77