• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

MNG Kargo ‘Aç Kanatlarını Türkiye’ Projesi İle Türk Ekonomisine Katkı Sunacak

MNG Kargo ‘Aç Kanatlarını Türkiye’ Projesi İle Türk Ekonomisine Katkı Sunacak
MNG Kargo 10’uncu yılında Anadolu esnafının, ticaret erbabının ve küçük işletmelerin işlerini büyütmelerini destek olacak ‘Aç Kanatlarını Türkiye’ projesini başlatıyor.

MNG Kargo 10’uncu yılında Anadolu esnafının, ticaret erbabının ve küçük işletmelerin işlerini büyütmelerini destek olacak ‘Aç Kanatlarını Türkiye’ projesini başlatıyor. 


MNG Kargo, 10’uncu kuruluş yılına özel ‘Aç Kanatlarını Türkiye’ projesi ile Türkiye üretimine, ihracatına ve istihdamına katkıda bulunmayı hedefliyor. Şirket, toplumsal sorumluluk projesi kapsamında, her biri alanında uzman bir ekiple, Türkiye’nin 26 ilini gezerek, esnaf, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerinin işlerini geliştirmelerini destekleyecek. İş dünyası ile buluşma noktası MNG Kargo TIR’ı olacak. Uzman ekipler, teşvik destekleri, ürün geliştirme, dış ticaret, markalaşma ve gider tasarrufu ile pazarlara açılma konularında iş dünyasına ücretsiz danışmanlık ve uygulama hizmeti verecek.

1 Nisan-23 Haziran 2013 tarihleri arasında devam edecek proje İzmit’ten start alacak. Aç Kanatlarını Türkiye projesi kapsamında, Haziran ayı sonuna kadar devam edecek 82 günlük etkinlikler dönemde 5 bin 950 kilometre yol kat edilerek 26 ilin iş dünyası temsilcilerine ulaşılacak.

Anadolu iş dünyasına ücretsiz danışmanlık verilecek
Anadolu turu kapsamında yer alan uzman ekip, teşvik destekleri, ürün geliştirme, dış ticaret, markalaşma ve gider tasarrufu ile pazara açılma konularında iş dünyasına ücretsiz danışmanlık hizmetleri verecek. Sınai Haklar Uzmanı, Dış Ticaret Uzmanı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) uzmanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi, bilgilendirme malzemeleriyle donatılmış MNG Kargo TIR’ında, firmalara ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek ekipte yer alacak.

Her ilin üretim dinamiklerine ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu konulara göre en son güncel bilgilerin paylaşılacağı Anadolu turunda, ücretsiz danışmanlık hizmetiyle birlikte, oluşturulan Danışmanlık Havuzu’nda yer alan özel ve kamu sektörü kuruluşlarından isteyenler, bizzat ihtiyaçları olan konularda destek alacaklar.

Her gün ülke çapında 2 bin yerleşim noktasına ulaşıyor



MNG Kargo Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Aslan Kut, İstanbul Hilton Oteli’nde düzenlenen projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasına, MNG Kargo’nun rakamsal büyüklüklerine ilişkin verdiği bilgiler vererek başladı. Kut, Türkiye’de 26 aktarma merkezi, 700’ün üzerinde yaygın dağıtım ağı, 2 bin karayolu aracı ve 7 bini aşkın çalışanı ile 2 bin yerleşim birimine ve her gün 500 bin adrese dünya standartlarında kaliteli hizmet götürdüklerini ve dünya lideri FedEx Express’in 220 ülkedeki global hizmet ağına entegre çalıştıklarını vurguladı.

Son zamanlarda Teknolojik Aktarma Merkezleri, Loca sistemi ve iPhone, iPad şube gibi birçok yenilikler ile sektöründe trend belirleyen MNG Kargo’nun, sosyal sorumluluk alanında da örnek model olabilecek projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Aslan Kut, “Bitlis’te bir okul yapımı ile sonuçlanan ve yakın gelecekte Van Erciş ilinde ikinci okulun yapımını tamamlayacak olan ‘Poşetler Kutuya, Çocuklar Okula’ projesinden sonra şimdi de iş dünyasına ve bağlı olarak ülke ekonomisine değer katacak ‘Aç Kanatlarını Türkiye’ projesi ile sektörde öncü bir girişimi başlatmaktan son derece mutluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

“Esnaf, ticaret erbabı, sanayici büyürse, Türkiye büyür”
 “Türkiye’yi sevmek yetmez. Çok çalışmak, başarmak ve Türkiye insanı ile bütünleşmek gerek. Biz 2003 yılında bu anlayışla yola çıktık” diyen Aslan Kut, sözlerine şöyle devam etti:  “Türkiye’nin tarihi, doğal güzellikleri, ekonomisi ve el sanatlarını tanıtmak amacıyla ‘Kentlerin Dili’ çatısı altında bir dizi etkinlikler gerçekleştirdik. Yerel projelerle, yerel ekonomilerin ve küçük üreticilerin gelişimine destek verdik. Bizler Türkiye’de var olduk. Esnaf, ticaret erbabı, sanayici büyürse Türkiye büyür, Türkiye büyürse, hepimiz büyürüz. Aç Kanatlarını Türkiye projesi de, şirketimizin bu anlayışı ile geliştirdiği bir ürünüdür.”

26 ilde iş dünyası ile buluşma noktası, MNG Kargo TIR’ı olacak



Aslan Kut’un verdiği bilgiye göre, 26 ilde iş dünyası ile buluşma noktası MNG Kargo TIR’ı olacak. TIR, ilin merkezi bir noktasında konuşlanacak. Projeye destek sağlamak amacıyla 28 ilin valilik, belediye, ticaret odası, sanayi odası ve sivil toplum kuruluşları ile görüştüklerini söyleyen Aslan Kut, e-mailing, tele marketing, yerel ve ulusal radyo ve televizyon kanalıyla duyurulacak projenin tanıtımında, el ilanları, broşür ve SMS desteğinden yararlandıklarını belirtti.

Proje kapsamında iki belgesel çekimi de var
Proje etkinlik gündeminde ayrıca bir TV kanalında yayınlanmak üzere iki belgesel çekimi bulunuyor. Belgesellerden birinde, bir kentin turistik ve tarihi özellikleri, diğerinde ise sanayi ve ticaret hayatı anlatılacak.

Aç Kanatlarını Türkiye Projesi TIR’ının gideceği iller ise şöyle; Kocaeli, Sakarya, Çorum, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Erzurum, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Denizli, İzmir, Balıkesir, Bursa, Afyon, Kütahya, Eskişehir ve Ankara.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77