• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C

MNG Kargo Ömrünü Tamamlamış Lastikleri Sürdürülebilir Malzemelere Dönüştürüyor

MNG Kargo Ömrünü Tamamlamış Lastikleri Sürdürülebilir Malzemelere Dönüştürüyor
MNG Kargo, çevre dostu uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek kullanım ömrünü tamamlamış araç lastiklerinin çevre dostu yöntemlerle ekonomiye geri kazandırılması için yeni bir iş birliğine imza attı.

MNG Kargo, ömrünü tamamlamış lastiklerini çevre dostu biçimde ekonomiye geri kazandırmak için Laska ile yeni bir iş birliği başlattı. Atık lastiklerden yenilenebilir yakıt ve karbon siyahı olmak üzere temiz ve katma değeri yüksek iki ayrı ham madde elde eden Laska, bu iş birliği sayesinde MNG Kargo’nun bağışladığı lastikleri de ekonomiye geri kazandıracak.

 

Yenilikçi, çevre dostu ve sürdürülebilir üretim anlayışıyla ömrünü tamamlamış lastikleri ileri dönüştüren ve çevre dostu ham maddeler olarak onları ekonomiye geri kazandıran yüksek teknoloji firması Laska; atık lastiklerden elde ettiği karbon siyahı ve yenilenebilir yakıt ile dünyanın kirli ve maliyetli üretim alışkanlıklarına yenilikçi çözümüyle yanıt veriyor. Bağışlanan lastikler sürdürülebilir ham maddelere dönüştürülürken onların çevre üzerindeki olumsuz etkisini ortadan kaldırıyor.

 

Proje kapsamında ilk aşamada bağışlanan lastikler sayesinde toplam 8 ton CO2 emisyonunun, 2.5 ton zehirli gazın atmosfere salınımının, yeraltı suyuna sızan 200.000 litre kirletici petrolün ve 5.5 ton fosil yakıt tüketilmesinin önüne geçilmiş olacak.

 

Daha güçlü bir gelecek için çevre dostu adımlarını artırdıklarını belirten MNG Kargo CFO’su Kağan Gündüz, “Çevre dostu uygulamalarımızı artırmaya yönelik yeni projeler hayata geçiriyoruz ve bunları önümüzdeki dönemde daha da artırmayı hedefliyoruz. Ege Orman Vakfı ile yaptığımız iş birliği bunun ilk adımlarından biri oldu. Şu an binlerce fidan bağışı ile oluşturduğumuz MNG Kargo Ormanı’mız bulunuyor. Daha güçlü bir gelecek için ormanımızı daha da büyütmeye devam ediyoruz. Laska ile yaptığımız iş birliği de doğaya nefes olma çabalarımızın devamı niteliğinde. Atık olarak sınıflandırılabilecek lastiklerimizin, çevre dostu üretim ile ekonomiye tekrar kazandırılmasından ve geleceğimize katkısı olmasından dolayı çok memnunuz.” dedi.

MNG Kargo CFO’su Kağan Gündüz

Girişimlerinin faaliyetlerine ve iş birliğine dair açıklamada bulunan Laska kurucusu ve CEO’su Onur Güdü, tüm iş birliklerinin ekonomi ve ekoloji arasındaki doğru köprünün kurulduğu girişimcilik anlayışı bağlamında geliştirildiğini belirterek, “Dünyanın ve kirli maliyetli üretim/tüketim alışkanlıklarını ancak üretim süreçlerine bütünsel bir bakış açısı ile yaklaşan ve etki yaratma fikrine odaklanan projelerle değiştirmek mümkündür. Bu noktada MNG Kargo’nun bizimle bu yolu eş zamanlı olarak yürüme sorumluluğunu kendi iş modellerine entegre etmeleri daha sürdürülebilir bir dünya için oldukça önemlidir.” dedi.

Laska kurucusu ve CEO’su Onur Güdü

MNG Kargo’nun atık lastiklerinin başka sektörlerde ham madde olarak kullanılması ile yaratılan endüstriyel simbiyoz, sürdürülebilir üretim ve sürdürülebilir gelecek için önemli bir anahtar olarak görülüyor. MNG Kargo, Birleşmiş Milletler tarafından sürdürülebilir kalkınma için ilan edilen 17 Küresel Amaçtan 9’una katkı sağlayan Laska ile proje kapsamında başlıca ''Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar'', "Sorumlu Üretim ve Tüketim" ve "İklim Eylemi" amaçları doğrultusunda hareket edecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77