• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Nuhoğlu UND Başkan Adaylığını Kayseri’de Resmen Açıkladı

Nuhoğlu UND Başkan Adaylığını Kayseri’de Resmen Açıkladı
Kayserili uluslararası nakliyecilerle bir araya gelen UND Yönetim Kurulu ve Eski İstişare Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, yaptığı konuşmada Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) başkanlığına aday olduğunu resmen açıkladı.

Kayseri’ye girişinde mehter takımıyla karşılanan UND Yönetim Kurulu ve Eski İstişare Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Kayseri Hilton Otel’de düzenlenen akşam yemeğinde kalabalık bir taşımacı grupla bir araya geldi.

Açılış konuşmasını ABC Uluslararası Transport A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Bilen’in yaptığı gecede söz alan UND İcra Kurulu Eski Başkanı Fatih Şener ise istifa dilekçelerini okudu.

UND Yönetim Kurulu Üyeleri Ergun Bilen ve Hikmet Eker’in  UND Yönetim Kurulu üyeliklerinden istifa ederek Çetin Nuhoğlu’nu destekleme kararını açıklayan Şener, UND Kayseri Bölge Çalışma Grubu Başkanı Yücel Üçkomaz ile birlikte çalışma grubu üyeleri Hakan Kurt, Ömer Erdem, Menderes Gölgeli ve Alper Bilen istifalarını da açıkladı.

Daha sonra kürsüye çıkan Çetin Nuhoğlu ise Kayseri’de gördüğü büyük ilgiden memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında UND’nin gösterdiği başarıda Kayserili nakliyecilerin önemli katkısı olduğunu söyledi.
Kayserili nakliyecilerin sorunları arasına yabancı taşımacıların artan paylarının da eklendiğini vurgulayan Nuhoğlu, 2007 yılında batı kapılarından çıkan yabancı araçların oranı yüzde 22 iken, bugün bu oranın yüzde 45’lere çıktığını ifade etti. Nuhoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Türk nakliyecisi 2007 yılında 330 bin sefer yaparken yabancıların sefer sayısının 70 bindi. Bugün 490 bin sefer gerçekleşirken Türk taşımacıların 300 bin sefer sayısına yabancı taşımacılar ise yaklaşık 200 bin sefere ulaştılar. Türk taşımacı Almanya’dan Fransa’ya taşıma yapabiliyor mu? Yabancı taşımacılar her şehre gelip taşıma yapabiliyorlar. Tekrar güçlenmemiz, Türkiye’nin ihracatından daha fazla pay almamız gerekiyor. Serbest Ticaret adına bazı arkadaşlarımızın desteklediği yabancı firmalar sadece Türk nakliyesi için değil, aynı zamanda Türk malının ihracatı içinde çok önemli bir tehlike haline gelmiştir. ”
Gümrük Birliği ile serbest olan Türk malına Türk tırlarına dur denilerek kısıtlandığına dikkat çeken Nuhoğlu, rekabet için aynı şartlara sahip olunması gerektiğini söyleyerek “Bu durumda uluslararası boyutta hakkımızı aramalıyız” dedi.

Uluslararası nakliyenin bir ülkenin performansını belirleyecek stratejik bir öneme sahip olduğunu da aktaran Nuhoğlu, son dönemde yaşanan RO-RO tartışmalarıyla ilgili detayları Kayserili taşımacılara anlatarak şunları söyledi: “Son zamanlarda yaşanan ikinci önemli olay da, tazminat hakkı doğan durumda UN RO-RO ile UND Yönetim Kurulu’nun anlaşarak sektör menfaati ile bağdaşmayacak şekilde davanın geri çekilmiş olmasıdır.”


Sektörün içinde bulunduğu zor dönemin bugün için acil müdahaleyi gerekli kıldığını açıklayan Nuhoğlu, başlattıkları hareketle Türkiye'nin en önemli meslek örgütlerinden olan UND’nin şeffaf ve hesap verebilir bir yapıyla birlikte bir an önce güçlü yapısına geri döneceğini sözlerine ekledi.

Nuhoğlu, Bolu ve Kayseri’yle başlayan Anadolu turunun Gaziantep, İzmir, Mersin, Hatay’da devam edeceğini söyleyerek Anadolu’yu dolaşacağını bir kez daha vurgulayarak sektörün hakkını sonuna kadar savunmak için göreve talip olduğunu kaydetti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77