• BIST 10158.63
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Pegasus Kargo 2013’ü Büyüyerek Kapattı

Pegasus Kargo 2013’ü Büyüyerek Kapattı
Geçtiğimiz yılın ilk 9 ayında 5.9 milyon kilo taşıma gerçekleştiren ve ilk 9 ayda yapılan taşımalarda 2012’nin aynı dönemine göre yüzde 47 büyüyen Pegasus Kargo, ciroda ise yüzde 53’lük bir artış gösterdi.

Kargoda her yıl kendi rekorunu kıran firma, 2014 yılında 10 milyon kiloya ulaşmayı hedefliyor.


Hava kargo pazarı ve Pegasus Kargo’nun 2013 yılını değerlendiren Pegasus Kargo Direktörü Adın Alpa, havayollarının geçtiğimiz yıllarda verdiği uçak siparişleri dikkate alındığında hava kargo sektörüne olan talebin artacağını ve rekabetin de olumlu yönde etkileyeceğini söyleyerek, “Bu, stratejik açıdan çok önemli bir konumda olan Türkiye’nin hava kargo sektöründe pazar payının artması için büyük bir şans” dedi.


2013 yılının Pegasus Kargo için çok güzel bir yıl olduğunu belirten Alpa, “ ‘Low cost carrier’ bir firma olmamıza rağmen kargoda her yıl olduğu gibi kendi rekorumuzu kırdık. 2013 yılının ilk 9 ayında 5.9 milyon kilo taşıma ile bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 47’lik bir büyüme oranına ulaştık” dedi. Ciroda ise yüzde 53’lük bir artış gösterdiklerini ifade eden Alpa, yatırımlardan da söz etti.

2012 sonunda teslim tarihindeki tutarı yaklaşık 12 milyar dolarlık Airbus A320neo ve A321neo’dan oluşan, 25 adedi opsiyonlu 100 uçaklık filo siparişi verdiklerini hatırlatan Alpa, ilk uçakların 2016 yılından itibaren teslim alınmaya başlanacağını kaydederek, “2022 yılı sonuna kadar alınan uçaklarımız filoya eklenmeye devam edecek. 2013 yılı içerisinde Belgrad, Saraybosna, Barselona, Bişkek, Doha, Tiran, Nuremberg, Soçi ve Moskova olmak üzere yurt dışında 9; yurt içinde ise Muş, Denizli, Kahramanmaraş, Nevşehir, Amasya (Merzifon), Balıkesir/Edremit, Erzurum ve Şırnak olmak üzere 8 yeni uçuş noktasını uçuş ağımıza kattık. Şu anda yurt içinde 31, yurt dışında 45 olmak üzere toplam 30 ülkede 76 noktaya tarifeli seferler düzenlemekteyiz ve bu noktaları da yapıyoruz” dedi.

Uçuş noktalarındaki artış kargo tonajlarını da yükseltiyor


Türkiye’nin hem havayolu şirketlerinin hem de müşterilerin tercih ettiği bir pazar konumunu alacağının altını çizen Aydın Alpa, yapımı planlanan 3’üncü havalimanın da etkisi ile de Türkiye’nin hava kargoda geçiş noktası haline geleceğini söyledi. Alpa, bu durumun ülkeler arasında global ölçekte rekabetin kızışmasına yol açacağını vurguladı.


Pegasus’un uçuş noktalarındaki artışın aylık olarak taşınan kargo tonajlarının da artışına olumlu etkide bulunduğunu ifade eden Alpa, “Böylesi bir gelişme sayesinde Pegasus Kargo’nun havayolları arasındaki sıralaması her geçen yıl biraz daha yükselecektir. 2014 yılında da 10 milyon kiloya ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


Hava kargo sektörü için eğitim konusuna da değinin Alpa, lojistik sektörü için eğitimli gençlerin yetişiyor olmasının hava kargonun yükselişi için de oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu yüzden de bu sektörde kariyer planlaması yapmayı planlayan gençlerimizin kendilerini okul yıllarında eğitmeye başlamaları gerekiyor. İşin en alt kademesinden itibaren her aşamasında yer almalılar. Hava kargo sektöründeki firmalar da genç yeteneklere kapılarını açmalılar” şeklinde konuşarak eğitim konusunun önemini vurguladı.


14 Şubat 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77