• BIST 9524.59
  • Altın 2488.992
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6547
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Piltech İle Enerji Depolama ve Elektro-Mobilite Zirvesi

Piltech İle Enerji Depolama ve Elektro-Mobilite Zirvesi
İster hidro ister rüzgar isterse solar olsun, önemli olan enerjinin kullanılabilir halde, yerde ve biçimde olmasıdır. Adına pil, batarya, akü deyin; içine LPG doldurup tüp haline getirin ya da motorin doldurup jeneratör olarak kullanın…

Özünde her biri, enerjiyi bir yere depolayıp ihtiyaç duyulduğunda olması gereken yerde bulundurmak anlamına geliyor. En önemlisi de en çok enerjiyi en küçük yerde depolayabilmek. İşte enerjinin geleceğinde en önemli aşama budur. Elektrik enerjisiyle çalışan bir otomobil yapmanın esası, küçücük, dopdolu, hızla dolabilen, çok uzun dayanabilen bir pildir. Stabil bir ısıyı ister solar kaynaklı isterse hidro esaslı olsun kesintisiz olarak sunmanın yolu da bu enerjinin kaynağından itibaren depolanabilmesidir. 

Enerji kaynaklarının çeşitlenmesine, dalgadan rüzgara sürdürülebilir enerjiye yönelik adımların hızlanmasına karşın enerji alanındaki temel arayışların başında bu enerjinin depolanması gelmektedir. Bunu en iyi sağlayan teknoloji, ekipman, süreç, mühendis ve bilginin sahibi, geleceğin ihtiyaçlarını giderecek olandır. 

Camdan, elyaftan, alüminyumdan paneller, vanalar, teller, kablolardan gelip geçenler, açan, kapatan, ölçen, kesen anahtarlar, düğmeler... Ana ve dolgu malzemesi metal türlerinden kalsit ya da plastik vb. petrol türevine, oradan geri dönüştürülmüş atık malzemeye uzanan; yeryüzünü insanlık için yaşanabilir kılmak adına atılmış tüm adımlar, bilimsel çalışmalar, ticari yatırımlar karşılığını bulsun diye ‘Piltech Pil Teknolojileri ve Elektro-Mobilite Zirvesi’ gün sayıyor. EKO Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen zirve kapsamında panel ve konferans hazırlıkları da tüm hızıyla devam ediyor.

Açıklamayı yapan EKO Fuarcılık Fuarlar Müdürü Altınay Bekar, “Piltech, Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından bu yıl 9.su gerçekleştirilen ‘Isınma Kurultayı’ ile paralel olarak hayata geçiyor.” diyerek şunları ekledi: “Aynı ortamda enerjinin her açıdan ele alındığı oturumlar, paneller, sunumlar bir bütün olarak daha yaşanabilir bir dünya için yapılanları ve yapılması gerekenleri gözler önüne serecek. Pek çok alanda olduğu gibi enerji depolama ve bu alandaki teknolojinin gelişiminde öncülüğü elinde bulunduran firmalardan biri olan Aspilsan’ın zirvede öncelikli olarak yer alması bizim için son derece önemli ve kıymetli. Projenin ne kadar gerekli ve zamanında olduğunun da bir göstergesidir.” 

Piltech

Pil, Akü, Batarya ve Elektro-Mobiliteye özel Piltech; 15-17 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde EKO MMI Fuarcılık Ltd. Şti tarafından düzenlenecek olan 11. Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı kapsamında EKO Fuarcılık Tic. Ltd. Şti. tarafından organize edilmektedir. Piltech, enerjinin depolanmasına ilişkin her türlü çözümlerin sergilendiği, pil ve akülerin en genel anlamda kullanımı ve üretimini konu alan, bunun yanında şarj sistemleri, atık yönetimi konularını da içeren bir konsepte sahiptir. Piltech’in özellikle odaklandığı alan ise elektrikli otomobil ve taşıtlar ile onlara ilişkin teknolojiler ve yeniliklerdir. Piltech, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir enerji konusunda yepyeni bir anlayış ortaya koymayı hedeflemektedir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77