• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Pirelli Lastik Bakımları Konusunda araç Kullanıcılarını Uyarıyor

Pirelli Lastik Bakımları Konusunda araç Kullanıcılarını Uyarıyor
Pirelli, Bayram tatiline araba ile çıkmayı planlayan sürücüleri trafikte hayati önem taşıyan lastik bakımı konusunda uyarıyor.

Pirelli, Bayram tatiline araba ile çıkmayı planlayan sürücüleri trafikte hayati önem taşıyan lastik bakımı konusunda uyarıyor.


Bayram tatilinin gelmesiyle birlikte yolculuklara çıkan sürücüler, araç bakımları yaptırırken göz ardı ettikleri lastikler, aslında hayati önem taşıyor. Yıpranmış, düşük hava basınçlı ve kullanım ömrünü tamamlamış lastikler trafikte hayatı riske atıyor. Rutin haline getirilen ve uzmanlar tarafından yapılacak kontroller trafikte araç kullanıcısının ve diğer sürücülerin hayatlarını riske atmayı engeller. Pirelli’de Bayram tatili öncesinde güvenli yol ve yolculuk için önerilerde bulundu.

Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarının yüzde 40’ının Haziran-Eylül ayları arasında medyana geldiğini açıklayan Pirelli, yaz aylarında trajik kazalarının artışının lastik bakımlarının gerektiği gibi yapılmaması ve bakımsız lastiklerden kaynaklandığını söylüyor.

“Yaz aylarında yol koşulları ve hava şartları sürekli farklılık göstermektedir. Dolayısıyla araçların ve lastiklerin de bu farklı yol ve hava koşullarına her an hazırlıklı olmaları gerekmektedir. Aracınız ister yüksek performanslı bir spor otomobil ister sedan bir otomobil olsun performans ve güvenlik için gerek duyacağınız tek şey yolla tek bağlantınız olan lastikleriniz olacaktır.

Lastik hava basıncı, diş derinliği ve mevsimine uygun lastik kullanımı gibi dikkat edeceğiniz birkaç küçük ama önemli tedbirlerle güvenli bir yolculuk geçirebilirsiniz. Lastiklerinizin, frenleme ve ani hareketlerde işlevlerini yerine getirebilmesi için bakımlarının düzenli ve tam olarak yapılması gerekmektedir. Güvenliğiniz ve yakıt tüketimi için lastik hava basınçları otomobil üreticisinin belirlediği değerde olmalıdır. Hava basıncı kontrolü lastikler soğukken yapılmalı ve belirtilen değere getirilmelidir. Bu, tehlikeli manevralarda ve virajlarda yol tutuşunuzu artırırken, fren mesafenizin de en optimum düzeyde olmasını sağlayacak” açıklamasına yer veren Pirelli, diş derinliği yetersiz olan yani kullanım ömrünü tamamlayan lastiklerin de yenisiyle değiştirilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Pirelli, lastiklerin kullanım ve bakımı ile ilgili olarak, lastik ve araç üreticisinin talimatlarına uyulmasının önemini de vurguluyor. Lastiklerin tabanında veya yanağında meydana gelen çatlama ya da deformasyonun lastikleri yaşlanmış olduğunun kanıtı olduğunu belirtiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77