• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Prometeon’dan Yeni 02 Serisi

Prometeon’dan Yeni 02 Serisi
Prometeon Tyre Group’un en yeni ürün grubu 02 Serisi; 4 yıl süren araştırma-geliştirme çalışmaları, 2 bin 500 lastikle 180 milyon kilometrelik testler; pazarlama, lojistik ve ticaret ekiplerinden oluşan bir çalışma grubunun ortak katkısıyla hayat buldu.

Pirelli markalı yeni nesil premium Prometeon 02 Serisi Nisan ayında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki ülkelerde yollarda yerini alacak. İlk etapta; uzun mesafe, otoyol, bölgesel, şehir içi ve şantiyelerde kullanılan dört ürün grubu pazara sunuluyor.

02 Serisi’nin Prometeon'un en yeni teknolojisi ile beraber endüstriyel ve ticari lastik üretiminde en iyi uygulamayı temsil ettiğini kaydeden Prometeon Tyre Group Genel Müdürü Roberto Righi şunları söylüyor: "Prometeon için bu seri, ürünlerimizde nesil değişimi demek. Teknolojimiz sayesinde hammadde kullanımından başlayarak geri kazanım hedefli üretim sürecimizle sürdürülebilirliğe odaklandık. Çevreye verdiğimiz önem ürünlerimizi hem üretim sürecinde hem de kullanımda daha sürdürülebilir kılıyor. Ürünlerimizin, yakıt tasarrufu sayesinde CO2 emisyonlarının azaltılmasına katkı sağlaması, mevcut pazarın sorunları göz önüne alındığında oldukça önemli."

02 Serisinin odağında yenilikçilik ve sürdürülebilirlik var

Yeni ürün yelpazesini geliştirirken Prometeon'un Ar-Ge ekibi için inovasyon ve sürdürülebilirlik kilit hedeflerdi. Sürdürülebilir inovasyon adına, teknolojik çözümlerin katkısıyla Prometeon Ar-Ge merkezlerinde geliştirilen yeni seri, taşımacılık sektöründeki profesyoneller için etkin maliyet ve çevreye saygı açısından en üst seviyeyi temsil ediyor.

Prometeon’dan Yeni 02 Serisi

Bu süreçte gerçekleştirilen tüm Ar-Ge çalışmaları bir yandan yüksek kilometre performansı diğer yandan "aktif sürdürülebilirlik" ile operasyonel maliyetleri daha etkin bir şekilde yönetmeye odaklandı. Aktif sürdürülebilirlik; daha uzun lastik ömrü, daha düşük dönme direnci ve daha düşük yakıt tüketimi anlamını taşıyor.

Sürdürülebilirlik ilkelerine özen gösterirken, aynı güvenlik standartlarıyla en iyi performansı sunabilen çok dengeli bir ürün elde etmek için materyallere ve üretim süreçlerine yoğun ve hassas bir şekilde odaklanıldı. 02 Serisi önceki seriye kıyasla peformansını artırdı; dönme direncinde tüm seride ortalama yüzde 18 iyileşme sağlanırken kilometre performansı ortalama yüzde 10 arttı. Dayanıklılıkta ortalama yüzde 20 gelişme ve düzenli aşınmada ortalama yüzde 10 artış sağlandı.

Prometeon Tyre Group CTO’su Alexandre Bregantim ise seriye ilişkin olarak şunları söyledi; “Tasarım ve üretimde yenilenebilir malzemelerin formülasyonlarına ve kullanımına, sürdürülebilir malzemeler içeren formülasyonlara odaklanırken aynı zamanda performanstan ödün vermeden lastiklerin ağırlığını optimize etmemizi sağlayan teknolojik çözümlere ve yenilikçi süreçlere ağırlık verdik. Ayrıca lastiklerin kullanım ömrünü uzatmak için tüm ürünlerimiz yeniden kaplanabilir ve diş açma uygulamasına elverişlidir.”

Prometeon Tyre Group’un tasarım ve üretimi ile beraber elde edilen teknolojik yenilikçilikleri simgeleyen/gösteren/ortaya koyan ve Prometeon Mühendisliği anlamını taşıyan "Prometeon Engineered" ifadesiyle Prometeon markası tüm 02 Serisi lastiklerinde yer alıyor. Üç tepecikli kar tanesi (3PMSF) işaretlemesine sahip 02 serisi lastikler RFID sensörü ile donatılmıştır.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77