• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

RFID Tekstil Lojistiğindeki Verimi Artırıyor

RFID Tekstil Lojistiğindeki Verimi Artırıyor
Bonn’da bulunan Inovasyon Merkezi’nde geleceğe yön verecek teknolojiler üzerinde çalışan DHL, geleceğin en önemli lojistik trendlerinden biri olarak görülen RFID (Radio Frequency Identification) teknolojisinin kullanımına pilot projelerle başl

Bonn’da bulunan Inovasyon Merkezi’nde geleceğe yön verecek teknolojiler üzerinde çalışan DHL, geleceğin en önemli lojistik trendlerinden biri olarak görülen RFID (Radio Frequency Identification) teknolojisinin kullanımına pilot projelerle başladı. RFID teknolojisi, bir gönderiye ait birçok bilgiyi depolayabiliyor, radyo dalgaları ve RFID okuyucuları aracılığı ile de bu bilgileri ilgili merkezlere iletebiliyor. Barkodlama sisteminden daha farklı ve kapsamlı olan RFID teknolojisi ile lojistik sektöründe daha hızlı ve verimli çalışmaların yapılabilmesi mümkün hale gelecek. RFID teknolojisinin lojistik sektöründe kullanımı özellikle artık sadece 4 mevsim değişmeyen moda ve tekstil sektöründe yeni bir sayfa açacak.

Perakende sektöründe günümüzde yoğun olarak mağaza hırsızlıklarına karşı kullanılan RFID teknolojisi, DHL’in inovasyon merkezinde yapılan çalışmalarla farklı bir boyuta ulaştı. “Ben burdayım” mesajını vermenin ötesinde bu çip sayesinde bir gönderinin nasıl bir işleme tabi olduğuna dair bilgiye sahip olunabilecek. Örneğin; paketin içinde ne var, rengi ve bedeni ne ve hangi rafa konulması gerekiyor gibi bilgiler bu çip üzerinde tanımlı olabilecek ve operasyonel işlemler böylece çok daha çabuk, hatasız ve kolay yapılabilecek. Tekstil ve moda dünyası stok kontrolünü veya stok değişimini bilgisayarının bir tuşuna basarak yapabilecek. Günümüzde çok hızlı değişmesi itibari ile iyi yapılandırılmış bir lojistik zincirine ihtiyacı olan moda ve tekstil sektörü, lojistikte RFID’nin lojistikte kullanılması ile birlikte bekleme sürelerini minimuma ve verimliliğini de maksimuma çıkarabilecek. 

DHL şu anda bu teknolojiyi dünyanın dört bir yanında kullanılan 1,5 milyon kurye kıyafetinin lojistiğinde test etmeye devam ediyor. IBM ve INTEL gibi iş ortaklarıyla RFID’nin lojistik sektöründe ne şekillerde kullanılabileceği ile ilgili hızla süren çalışmalar sonucunda, müşterilerinin hem verimliliğini artıracak hem de müşterilerinin maliyet tasarrufu sağlamasına olanak tanıyacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77