• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Rockwell İtrak Modüler Taşıma Sistemini Piyasaya Sunuyor

Rockwell İtrak Modüler Taşıma Sistemini Piyasaya Sunuyor
Rockwell, temeli hızlı servo-kontrollü lineer motorlara dayanan iTRAK modüler taşıma sistemini piyasaya çıkarıyor.

Rockwell Automation, mühendisler ve üretim teknolojisi uzmanları için yaşamı kolaylaştırmaya devam ediyor. iTRAK, üretim sistemlerini ve montaj hatlarını, belli bir sayıda hassas olarak yerleştirilmiş taşıyıcılar (istasyonlar) yardımı ile hazır tasarlanmış halde sunuyor.

iTRAK’ın teknolojisi, bir çerçeve ve bir lineer PM motorundan oluşan birkaç taşıyıcı için düz ya da kavisli raylar boyunca bağımsız hareket etmeyi sağlıyor. iTRAK örneğin, paketleme hatlarında, medikal endüstride (IV torbaları için doldurma hatları) kullanılabildiği gibi makine inşası için montaj hatlarında da kullanılabilir. iTRAK teknolojisinin entegre olmuş Rockwell Automation Entegre Mimarisi (Studio 5000 Logix Designer ile programlanabilir) ile birleşimi, dinamik lineer taşıma çözümlerinde yeni bir standardın temelini atıyor.

Zincirler, V-kayışlar ve mil sürücüler kullanan ‘sabit’ çözümlerin tersine iTRAK, geniş marjinler içinde her türlü hareket şeklini (paternini) icra edebilen evrensel bir platform sağlıyor. 

Her bir taşıyıcının hareketi kendine has şekilde ayrı ayrı programlanabiliyor ve bu da daha önceden görülmemiş bir esneklik sağlıyor. Bu, diğer ürünlere ve/veya diğer üretim sıralarına bağlanmanın herhangi bir sorun yaratmayacağı anlamına geliyor çünkü iTRAK sistemi, geniş bir üretim çevre ve endüstrileri alanında kullanıma uygundur. iTRAK değişen Pazar talebine kolaylıkla uyum sağlayabilir, yani, iTRAK’a yapılan yatırım ekonomik döngülerden kolay etkilenmiyor. iTRAK 7 m/s’ye kadar hızlarda, 0.05 mm pozisyonlama kesinliği (duraklamalar) ile çalışabiliyor.

iTRAK enerji tasarrufuna da yardımcı oluyor

rockwell-automation-itrak.jpg

10 g’ye kadar ivmelenme (hızlanma), durma pozisyonundan hızlı başlangıçlar yapılabileceği anlamına gelmektedir ki bu da bu ürünü son derece dinamik bir lineer taşıma sistemi yapıyor. Güçlü mıknatıslar kullanan enerji-verimli lineer motorlarla ve gelişmiş dijital kontrol ile yapılmış olan tasarımına bağlı olarak, iTRAK enerji tasarrufuna da yardımcı oluyor.

Hem yatay hem de dikey taşıma hatları, 400 mm standart uzunluklarda ve düz ve kavisli (90°) tiplerde iTRAK ray kısımlarını kullanarak monte edilebilir. Daha da ötesi, ray kısımları üç farklı makara kapasitesiyle (50, 100 ve 150 mm) gelmektedir ve bu da, çeşitli çıkışların mümkün olduğu anlamına gelir. Taşıyıcılar standart bir tipte mevcuttur ancak müşteriye-özel tasarım şeklinde de sipariş edilebilir, örneğin, özel ürünler için ve/veya yarı-bitmiş mallar için. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77