• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay: “Küresel Çapta Bir İntermodal Taşımacılık Şirketi Olma Hedefiyle Çalışıyoruz”

Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay: “Küresel Çapta Bir İntermodal Taşımacılık Şirketi Olma Hedefiyle Çalışıyoruz”
Türkiye’de intermodal taşımacılığın gelişmesi ve tercih edilmesinde de başrol oynayan Sarp Intermodal, Türkiye ve Avrupa’da yakaladığı başarıyı küresel hale getirmek ve küresel çapta bir intermodal taşımacılık şirketi olma hedefiyle çalışmaya devam ediyor

Farklı tipteki ekipman çeşitliliği ile neredeyse her sektörün her yükünü taşıyabildiklerini söyleyen Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, “Şirket olarak entegre bir lojistik hizmet sağlayıcısı olmak adına hava ve denizyolu taşımalarımızla da dünyanın her noktasına ulaşabiliyoruz. Böylece müşterilerimiz tek noktadan tüm lojistik ihtiyaçlarına çözüm bulabiliyor” dedi.

“Şirketimizin adından da anlaşılacağı üzere, bizim ana işimiz intermodal taşımacılık” diyen Talay, “ Bir yükü, birden fazla taşıma modunu kullanarak hedefe hem daha çevreci hem daha ekonomik hem de doğru sürelerde ulaştırıyoruz.

Türkiye’den çıkışlarımızın önemli bir bölümünü RO-RO dediğimiz denizyolu taşımalarıyla başlatıyoruz. Tabi yüklerin çıkış noktasından limana kadar taşınmasını karayolunda özmal araçlarımız ve kendi sürücülerimiz ile gerçekleştiriyoruz. RO-RO ile İtalya (Trieste) ya da Fransa’ya (Sete) ulaşan ekipmanlarımızı demiryolu, demiryolu + karayolu ya da karayolu taşımalarıyla hedefe ulaşıyor” diye konuştu.

Farklı tipteki ekipman çeşitliliği sayesinde, neredeyse her sektörün her yükünü taşıyabildiklerini vurgulayan Onur Talay, “ Şirket olarak entegre bir lojistik hizmet sağlayıcısı olmak adına hava ve deniz yolu taşımalarımızla da dünyanın her noktasına ulaşabiliyoruz. Böylece müşterilerimiz tek noktadan tüm lojistik ihtiyaçlarına çözüm bulabiliyor.

Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay: “Küresel Çapta Bir İntermodal Taşımacılık Şirketi Olma Hedefiyle Çalışıyoruz”

Intermodal taşımalar ile geleneksel kara yolu taşımalarında yaşanan geçiş sorunu, trafik, hava şartları, sınır kapısı yoğunluğu gibi etkenlerden neredeyse etkilenmeden müşterilerimize zaman kazandırıyoruz.  İntermodal taşımacılık altyapımızı sürekli olarak geliştirmeye devam ediyoruz. 45’lik konteyner, Swap Body, Isotank ve çekici yatırımlarımız da sürekli devam ediyor. Son olarak 20’lik konteyner yatırımı gerçekleştirdik. Bu ürünümüz ile vereceğimiz hizmetin detaylarını yakında açıklayacağız” dedi.

“İhracat ve ithalat yapan şirketlere ekonomik, sürdürebilir ve çevreci bir taşıma modeli sunmak hizmetlerimizin temel odağında bulunuyor” diyen Talay, “ Bunu gerçekleştirdiğimiz yatırımlar, taşımalar ve gelecek planlamalarımızla yüksek kalitede sürdürmeye devam ediyoruz. Her yıl düzenli büyüme kaydediyoruz. Operasyonlarımızın büyük çoğunluğunu özmal ekipmanlarımızla yürütüyoruz”  diye konuştu.

2021 yılının Sarp Intermodal için oldukça hareketli ve yatırım odaklı geçtiğinin altını çizen Talay, 45’lik konteyner filolarının bin 950’ye çıkarttıklarını, çekicilerine ise 30 adet ilave yaptıklarını belirtti.

Isotankları ile kimya sektörünün en önemli lojistik hizmet sağlayıcılarından biri haline geldiklerini söyleyen Talay, “Araç ve ekipman kadar dijital altyapı ve personel yatırımlarına da çok öncelik verdik. Çalışan sayımız 400’e ulaştı. Dijital alt yapımız sayesinde pandemi döneminde uzaktan çalışan arkadaşlarımız ofiste gibi hareket edebildiler. Veri akışımız aynı hızda devam etti” dedi.

Türkiye’de intermodal taşımacılığın Avrupa’da olduğu seviyelere ulaşabilmesi için daha fazla teşvik edilmesi, daha güçlü mevzuatlarla desteklenmesi gerektiğini ifade eden Talay sözlerini şöyle sürdürdü: “Intermodal taşımacılık sayesinde, pandemi döneminde birçok ihraç yükü Avrupa’ya kolaylıkla ulaşabildi. Intermodal taşımacılığın gelişimi ülkemizin ihracat ve genel ticaret hacmine de olumlu katkı sağlayacaktır.

Bunun yanında, intermodal taşımacılığı ne kadar geliştirirsek Yeşil Mutabakat konusuna da o kadar hızlı ayak uydurabileceğimizi düşünüyoruz. Avrupa ülkelerinin, Yeşil Mutabakat sonrası dış ticaretini mümkün olduğunca yakın çevresi ile yürütmek isteyeceğini düşünüyoruz. Çünkü bir ürün ne kadar uzak yerden gelirse, karbon salımı da o kadar çok olacaktır. Bu nedenle, eğer gerekli şartları karşılayabilirsek Avrupa’ya ihracatımızın intermodal ile çok daha büyük boyutlara çıkacağını düşünüyorum. Taşımalarımızın yüzde 90’ını kara yolu yerine deniz (RO-RO) ve demir yoluna entegre intermodal ile gerçekleştirdiğimiz için çok büyük miktarda karbon salınımının önüne geçiyoruz. Bu yüzden Yeşil Mutabakat hazırlıklarını sadece kendi şirketimizle sınırlı tutmuyor, iş ortaklarımızı da bu konuda teşvik ediyoruz. Özellikle ihracatçı müşterilerimizi bu konuda elimizden geldiğince bilgilendirmeye çalışıyoruz.”

Intermodalin en önemli taşıma modlarından birinin demiryolu taşımaları olduğunu belirten Talay,  Avrupa’dan gelen demiryolu hattının Türkiye’nin her bölgesine yayılmasının çok önemli olduğunu ve mevcut durumda, demiryolu ile gelen yüklerin Halkalı’dan sonrasını karayolu ile gitmesi gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye’de intermodal taşımacılığa olan bakışı ve yaklaşımı değiştirdiklerine inandıklarını ifade eden Talay sözlerine şöyle devam etti: “Her ne kadar güncel gelişmeler intermodal taşımacılığa olan ilgili artırmış olsa da, 2014 yılında, merkezine intermodal taşımacılık hizmetini alarak kurulan ilk şirket olarak pazarda yeni bir alan açtığımızı düşünüyoruz.

Dolayısıyla ilk hedefimiz halen de geçerliliğini koruyan bir hedef. Türkiye’de uluslararası ticaret yapan her şirketi intermodal taşımacılık ile tanıştırmayı hedefliyoruz. Bu anlamda Türkiye’nin farklı bölgelerinde yapılanmalarımız bulunuyor. Sadece İstanbul’dan değil, İzmir ve Mersin’den intermodal çıkışlar gerçekleştiriyoruz. Sadece Avrupa’ya değil farklı bölgelere ulaşabiliyoruz. Hizmet coğrafyamızı farklı iş ortaklarımızla geliştirmeye devam ediyoruz.”

Artan navlun fiyatlar karşısında olabildiğince sabit maliyetler sağlayarak firmaların sağlıklı planlamalar yapmasını istediklerini söyleyen Talay, “ Daha fazla ülkeye ulaşabilmek, ülkemizdeki ihracat ve ithalatçıyı hem çevreci hem de ekonomik koşullarda taşıyabilmek adına yatırım planlarımızı güncel tutuyoruz. 2022 yılı sonunda 2 bin 500 konteyner ulaşma hedefimize gittikçe yaklaşıyoruz. Türkiye ve Avrupa’da yakaladığımız başarıyı küresel hale getirmek ve küresel çapta bir intermodal taşımacılık şirketi olma hedefiyle çalışıyoruz” dedi.

Pandemi öncesinde yıllık ortalama yüzde 25-30 bandında büyüme yakalayan Sarp Intermodal’in bu oranı geçen yıl ve bu yıl yüzde 40’ın üzerine çıkardığını dile getiren Onur Talay, “Bu büyümede, ülkelerin aldığı pandemi önlemleri, artan ihracat talebi ve sınır kapılarında yaşanan yoğunluklar nedeniyle intermodal taşımacılığa talep çok etkili oldu. Ayrıca ekipman çeşitliliğimizi genişletiyoruz. Farklı ekipman türleri ile de intermodal taşımacılık yapmaya başlıyoruz. Bu anlamda bazı ilklere de imza atmış olacağız.  Ayrıca mevcut yatırımlarımıza devam ederek hem insan kaynağımızı hem de filomuzu büyütmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77