• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Satko Araç Takip Çözümleri Qualcomm IQ2011 Etkinliğinde Tanıtıldı

Satko Araç Takip Çözümleri Qualcomm IQ2011 Etkinliğinde Tanıtıldı
ARAÇ filolarının durumunun anlık takibini sağlayarak iş verimliliğini artıran Qualcomm Araç Takip çözümleri; Satko Teknoloji katılımı ile Qualcomm tarafından bu yıl İstanbul’da düzenlenen IQ2011 etkinliğinde tanıtıldı.

ARAÇ filolarının durumunun anlık takibini sağlayarak iş verimliliğini artıran Qualcomm Araç Takip çözümleri; Satko Teknoloji katılımı ile Qualcomm tarafından bu yıl İstanbul’da düzenlenen IQ2011 etkinliğinde tanıtıldı.

1994 yılından bugüne Türkiye’de Qualcomm Enterprise Services ürün ve hizmetleri temelinde araç takip hizmetleri sunan Satko Teknoloji, dijital takograf sahibi araçların takibine yönelik olarak sağladığı Qualcomm OmniExpress ürünü ile uluslararası taşımacılık sektöründe operasyonel maliyetlerin kontrol altında tutulmasına olanak sağlıyor. Kablosuz iletişim teknolojilerinde önemli markalardan biri olan Qualcomm’un tasarladığı ve ürettiği bu ürünlere dair en son yenilikler, 13-14 Eylül 2011 tarihlerinde İstanbul Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen IQ2011 etkinliğinde gün yüzüne çıktı.

Mobil dünyanın önemli liderlerinin bir araya geldiği etkinlikte, Türkiye’nin gelecekte Doğu için bir teknoloji merkezi haline gelme ihtimallerinin yanı sıra mobil dünyayı etkileyen global trendler hakkında da konuşuldu. Söz konusu trendler arasında araç takip sistemlerine getirdiği yenilikçi yaklaşımla lojistik sektöründe faaliyet gösteren şirketlere maliyet avantajı sağlayan Qualcomm OmniExpress ürünü de yer alıyor. FMS/CAN-bus’a bağlı, araca özel yerleşik bir bilgisayar vasıtasıyla çalışan Qualcomm OmniExpress çözümü, seyir halindeki araç filosunun tüm verilerini toplayıp GSM-GPRS bağlantısı aracılığıyla Qualcomm Ağ Yönetim Merkezine (Network Management Centre) yönlendiriyor. Sevk sorumlusu ve operasyon yöneticisi de Qualcomm’un bilgi portalı sayesinde bu verileri ve tüm raporları anında görüntüleyebiliyor. Bu yöntemle şirketler iş güçlerinde önemli oranda verimlilik elde ettikleri gibi filolarının anbean durumlarını, konumlarını, sürücülerinin kullanım ve dinlenme sürelerini ve kullanım performans bilgilerini anlık mazot tüketim bilgileri de dahil olmak üzere görebiliyorlar. Kaynakların en verimli şekilde kullanılmasına olanak sağlayan bu çözümle firmalar karbon salınım oranlarını da takip edebiliyor ve bu sayede çevreye katkı sağlanıyor. 


Warner: “Qualcomm OmniExpress çözümü nakliyeci ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor”

Qualcomm Enterprise Services Avrupa Yönetici Direktörü Mark Warner, yaptığı açıklamada Qualcomm çözümleri arasında yer alan Qualcomm Euteltracs çözümünün bugüne kadar Türkiye’de çok yoğun ve çok verimli bir şekilde kullanıldığını gözlemlediklerini ve bu başarıda Satko’nun önemli bir payı olduğunu vurguladı. Dijital takograf ve FMS/Can-Bus bağlantısı gibi yeni teknolojik bileşenlere sahip Qualcomm OmniExpress çözümünün büyüyerek değişen nakliyeci ihtiyaçlarını fazlasıyla karşıladığını belirten Warner, son birkaç yıldır Avrupa’daki pazar payının katlanarak artmasının bunun kanıtı olduğunu belirtti.

Temel amacın taşımacılara gerekli olan bilgileri tek platformda sunmak olduğunu söyleyen Warner, bunu yaparken; güvenlik, sürdürülebilirlik ve verimliliği ön planda tuttuklarını belirterek, “Sürücülerin aracı kullanma süreleri, sefer sürelerinin izlenmesi, kurallara uyulup uyulmadığının takip edilmesi, yakıt tüketimlerinin görülmesi, hangi sürücünün ne kadar boş vaktinin kaldığının belirlenerek iş dağılımının planlanması sunulan hizmetlerin içeriğini oluşturuyor. Bu hizmetler sayesinde ölçülebilirlik sağlanıyor” şeklinde konuştu.

Satko Teknoloji Genel Müdürü Nedim Çelebiler ise IQ2011 etkinliği ve Satko Teknoloji’nin sunduğu OmniExpress uygulamaları hakkında şu açıklamayı yaptı: “1994’ten bugüne Qualcomm  (QES) ürünlerini kendi yazılım ve servis hizmetlerimizle birlikte Türkiye’deki lojistik sektöründe faaliyet gösteren ve verimliliklerini artırmaya çalışan firmalara sunduk. Hizmetimizi sürekli olarak geliştirerek Qualcomm’un yeni nesil ürünlerini sunmaya devam ediyoruz. Bu yıl üçüncüsü yapılan Innovation Qualcomm etkinliğinin İstanbul’da yapılması kararı bizi çok mutlu etti. Müşterilerimizin, Qualcomm’un uzman teknolojisini ve kablosuz iletişim alanındaki uzmanlığını görmesi ve yatırımlarını tanıması gerçekten heyecan verici.”


Çelebiler: “Firmalar verimliliğe yöneldi”

Firmaların sadece araç yatırımı yapmak yerine verimliliğe yöneldiklerini söyleyen Çelebiler, “Taşımacı firmalar verimlilik kapsamında daha az yakıt tüketimi olan, işletme giderleri az olan araç seçimi ve bu araçları kullanabilecek iyi şoför istiyorlar. Ayrıca taşımacıların araç takip sisteminden beklentileri de değişiyor. Sadece aracın konumunu görmekle yetinmiyorlar; ‘şoför aracımı nasıl kullanmış, ne kadar yakıt tüketmiş’ gibi detayları sorguluyorlar ve bu ihtiyaçlar da bizim önümüzü açıyor” diye konuştu.

Satko Teknoloji Satış Müdürü Mustafa Teker ise Qualcomm çözümleri ile ilgili olarak şunları söyledi: “Firmaların yeni sayısal takograf yönetmeliği gereği elle yapmak zorunda oldukları pek çok işlem, OmniExpress ürünü sayesinde tamamen otomatik yapılıyor. Bu şekilde firmalar elde edilen iş gücü ile hem verimlilik elde ediyorlar hem de sistemden sürücü ve yakıt sarfiyatı ile ilgili detaylı raporlamalar elde ediyorlar. Dolayısıyla yaptıkları yatırımın tümünü bir yıl bile dolmadan yakıt giderleri ve iş gücü tasarrufu ile geri kazanabiliyorlar. Operasyonel verimliliği garantileyen bu çözümün ölçeği ne boyutta olursa olsun tüm firmaların karşılayabileceği bir yatırım maliyetine sahip olduğunu da önemle vurgulamak istiyorum.” 

Cihazların üretim adetlerinin artması ve GPS teknolojisinin yaygınlaşmasıyla maliyetlerin aşağıya indiğini kaydeden Teker, bu sayede daha uygun fiyatlara araç takip çözümü sunulabilir hale geldiğini belirterek, “Satko da büyümeyi daha çok bu noktada gerçekleştirdi” dedi.

Farklı ihtiyaçlara yönelik farklı çözüm sunduklarını belirten Teker, firmaların faaliyet alanlarına göre çözümün şekillendiğini belirterek, “Özellikle KOBİ ölçeğindeki firmalardan ürünlerimize ciddi talep var. Çok ciddi bir büyüme kaydediyoruz” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77