• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Shell Ve Türk Petrol Güçlerini Birleştirdi

Shell Ve Türk Petrol Güçlerini Birleştirdi
Türkiye’nin önde gelen akaryakıt dağıtım şirketlerinden Shell Türkiye ve Turcas Petrol, ‘Shell & Turcas Petrol A.Ş.’ ismiyle ortak bir girişim şirketi kurarak, perakende ve ticari satışlar alanındaki faaliyetlerini tek çatı altında birle

Türkiye’nin önde gelen akaryakıt dağıtım şirketlerinden Shell Türkiye ve Turcas Petrol, ‘Shell & Turcas Petrol A.Ş.’ ismiyle ortak bir girişim şirketi kurarak, perakende ve ticari satışlar alanındaki faaliyetlerini tek çatı altında birleştirdi. 13 Haziran 2006 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayının ardından, Turcas’ın da olağanüstü genel kurul onayının çıktığını bildirmesiyle, yeni şirket 1 Temmuz 2006 tarihi itibariyle faaliyetlerine başlamış oluyor.

Bin 200’ü aşkın istasyonuyla pazara giren Shell & Turcas Petrol A.Ş.’nin Yürütme Kurulu Başkanlığı’na, 2001 yılından bu yana Royal Dutch Shell Grubu’nun Avrupa Birleşmeler ve Satınalmalar görevini yürüten George Spanoudis atandı. 4 yıldır Shell Türkiye’nin Genel Müdürlük görevini yürüten Canan Ediboğlu ile Turcas’ın Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy mevcut görevlerinin yanı sıra yeni şirketin Yönetim Kurulu’nda da yer alacak.

Türkiye’de toplam 160 yıllık hizmet geçmişi bulunan iki şirketin imzaladığı ortak girişim anlaşması çerçevesinde kurulan Shell & Turcas Petrol A.Ş.’nin yüzde 23 pazar payı ile Türkiye akaryakıt dağıtım sektöründeki rekabete yeni bir soluk getirmesi bekleniyor. Shell ve Turcas’ın güçlü yanlarını biraraya getiren yeni Ortak Girişim Şirketi’nin yeni yatırımlarla 2008 yılında Türkiye akaryakıt ve madeni yağ pazarında bir numara olması hedefleniyor.

Shell Türkiye’nin perakende ve ticari satışlar dışında faaliyet gösterdiği diğer işkolları olan Shell Gas LPG, Shell Gas&Power, Shell Havacılık, Denizcilik ve Kimya Satışları ise yine Shell Türkiye’ye bağlı olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek. Turcas Petrol A.Ş.’de bu güçlü oluşumdaki iştirakinin yanı sıra enerji sektöründe özellikle elektrik ve doğal gaz piyasalarındaki girişimleriyle faaliyetlerini genişletecektir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77