• BIST 10173.42
  • Altın 2448.97
  • Dolar 32.2743
  • Euro 34.9166
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 5 °C

SKY Airchartering 2014’te Yeni Pazarlara Açılacak

SKY Airchartering 2014’te Yeni Pazarlara Açılacak
Yurtiçindeki iş hacmini bir önceki yıla göre yüzde 34 oranında artıran, yurtdışında ise yüzde 41 civarında bir artış yakalayarak 2013 yılını tamamlayan Sky Airchartering, 2014 yılında da MENA ve Orta Afrika’da faaliyete geçmesi planlanan yeni ofisle


Yurtiçindeki iş hacmini bir önceki yıla göre yüzde 34 oranında artıran, yurtdışında ise yüzde 41 civarında bir artış yakalayarak 2013 yılını tamamlayan Sky Airchartering, 2014 yılında da MENA ve Orta Afrika’da faaliyete geçmesi planlanan yeni ofisler ile büyümesini sürdürecek. 


SKY Airchartering’in 2013 yılını değerlendiren ve kısa ve orta vadedeki hedeflerini açıklayan SKY Airchartering Ltd. Ticaret Müdürü Erdinç Ertemel, 2011 yılında temelleri atılmış olan genç ve dinamik bir oluşum olduklarının altını çizerek,  hava kargo odaklı 'charter uçuş' organizasyonları ve 'hand carry' olarak adlandırılan acil kurye servisi sunduklarını açıkladı.


2013 yılı ile ilgili genel bir değerlendirme yapan Ertemel, genel olarak durağan bir seyir izleyen 2013 yılında proje bazlı uçuşlar gelişmesine rağmen 2012 yılına oranla a iş hacimlerinde yüzde 34 oranında artış sağladıklarını kaydetti. S.Gökçen Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı’nda operasyon ofislerini faaliyete geçirdikleri bilgisini veren Ertemel, “Yurtdışında ise Almanya, Fransa, Danimarka, İtalya’da global partnerlik anlaşmalarını yenileyerek güçlendirdik. Bunun sonucunda da yılın son iki çeyreğinde yurtdışından yurtdışına yaptığımız uçuşlarımızda yüzde 41 oranında bir artış sağladık” açıklamasını yaptı.      


“Uzmanlık alanımız doğru uçağı bulmak”


Müşterilere hizmet verirken yerli taşıyıcıları kullanmayı tercih ettiklerini ve buna bağlı olarak sevkiyatı yapılacak olan kargonun niteliği, boyutları, ağırlığı ve uçuş güzergahına uygun olarak kullanılacak uçak tipini belirlediklerini ifade eden Ertemel, yurtdışında ise filolarında 2 ton ile 110 ton taşıma kapasitesine sahip 23 farklı havayolu şirketi ile bloke kiralama metodu olarak adlandırılan kullanım anlaşmaları bulunduğunu belirtti. Ertemel, bu sayede uçuş saati bazında fiyatlandırma yaparak süratli bir şekilde planlanacak olan en uygun uçağı uçuşun başlayacağı havalimanlarına pozisyon ettikleri bilgisini verdi.


Türkiye içerisinde ağırlıklı olarak ‘freight rorwarder’lara çözüm sunduklarını belirten Erdinç Ertemel, “Bizim uzmanlık alanımız doğru uçağı kiralama ve maliyetleri düşürmek adına tek yön uçak kullanım kabiliyetimiz ile gidiş-dönüş fiyatlandırmasına göre maliyetleri düşürürüz. En uygun uçağı tespit edip sonradan çıkabilecek sürprizlerin önüne geçiyoruz ve tüm operasyonu ofisten değil bizzat yerinde takip ediyoruz” diyerek bu çalışma prensibinin müşteriler için avantaj sunduğunun altını çizdi.


Türkiye içerisinde ağırlıklı olarak inşaat, otomotiv, savunma sanayi ve özel proje ürünlerinin sevkiyatında özel charter uçak çözümleri sunduklarını kaydeden Ertemel, ayrıca ürünlerin tarifeli hava seferleri ile sevkiyatı mümkün olmayan destinasyonlara uçuşlarında ya da tarifeli uçuşların yüksek maliyetli ve istenen hızda olmaması durumlarında özel charter uçak kiralama çözümü sunduklarını söyledi.


Tarifeli kargo uçuşları dışında sunduğunuz sundukları ‘Özel Kurye’ servisi hakkında bilgi veren Ertemel,  ‘Özel Kurye’ hizmetinin, konusunda eğitimli, uzman şirket personelleri ile yapılan yolcu beraberi diye adlandırdıkları ‘kapıdan kapıya acil kargo sevkiyatı’ olduğunu kaydetti. “Bu hizmet talep edildiğinde gönderim adresten teslim alınarak çok süratli bir şekilde aynı gün gideceği ülkede kapı teslim yapılarak sevkiyat gerçekleştiriliyor. Bu hizmet daha çok otomotiv sektöründe ana üreticiler ve yan sanayi tedarikçiler tarafından kullanılıyor. Aynı zamanda numune, medikal malzeme, ilaç ve sözleşme gibi değerli matbu evraklarda da olabiliyor” dedi.


Ertemel, maliyet yüksek gibi görünse de özel Kurya hizmeti ile kazanılacak olan zamanın maliyeti telafi ettiği ve çok büyük zararların önüne geçtiğini de vurguladı.


2014’te yeni destinasyonlar eklenecek




Avrupa’nın her bölgesi yanında Afrika ve Orta Doğu ülkelerinin öne çıkan destinasyonlar olduğunu açıklayan Erdinç Ertemel, 2014 yılında yeni destinasyonlar ile ilgili çalışmalardan söz etti.  “Müşterilerimize lokal çözümler sunmanın farkındalığı ile yurtdışı satış ve pazarlama ağımızı güçlendirmek hedefindeyiz” diyen Ertemel, 2014 yılında MENA ve Orta Afrika olmak üzere her iki bölgede belirlenecek ülkelerde lokal ofisler faaliyete geçirmeyi planladıklarını ve şu an için önceliğin; Kinshasa, Lagos ve Nouakchott şehirleri olduğunu söyledi.


Ertemel, Türkiye ekonomisinin belirsizliğine rağmen yurtdışındaki işlerin artış göstermesini öngörerek 2014 yılında cirosal olarak büyüme hedeflerinin yüzde 30’un üzerinde olduğunu açıkladı.

Hava kargo pazarında orta vadede trendleri değerlendiren Erdinç Ertemel, şu açıklamalarda bulundu: “İhracatta özellikle Afrika oldukça önem kazanacak gibi duruyor. Türk inşaat firmalarının almış oldukları yeni proje ve iş anlaşmaları sayesinde; hava yolu dışında sevkiyatların çok zor ve ülkeler arasında hatta aynı ülkede iki şehirde dahi iç nakliyenin güvensiz olduğu bu yerlere kargo sevkiyatlarının son noktalara uçaklarla yapılmasının ayrı bir önem doğuracağı gerçektir.


Tarifeli uçakların uçmadığı veya uçulan havalimanlarına mevcut tarifeli uçakların kapasitelerinin yeterli olmadığı durumlarda SKY Airchartering olarak Part Charter veya Full Charter diye tabir ettiğimiz paylaşımlı veya komple uçak organizasyonlarını yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca bölgenin önemini de göz önünde bulundurduğumuzda bunun artış göstereceğini düşünüyoruz.”


20 Şubat 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77