• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Starpet 2015’te 900 Milyon TL Ciro Hedefliyor

Starpet 2015’te 900 Milyon TL Ciro Hedefliyor
Türkiye’nin 63 ilinde 300’den fazla istasyonuyla hizmet veren Starpet, 2015 yılı sonuna kadar istasyon sayısını 350’nin üzerine, cirosunu ise 900 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyor.

Starpet Yönetim Kurulu Başkanı Mahfuz Okalin, dostlarının ‘Hayal kuruyorsun’ demesine rağmen yüzde yüz yerli sermayeyle sıfırdan kurduğu Starpet’i 10 yılda sektöründe ilk 10’u içerisine taşıdı. Starpet’i ‘dost marka’ olarak gören müşterilerinden aldıkları güçle hayallerinin peşinden gitmeye devam edeceklerini ifade eden Mahfuz Okalin, 2023 hedefinin bir petrol rafinerisi kurmak olduğunu belirtti.

Akaryakıt dağıtım sektörüne girme hedefini paylaştığı herkesin kendisine ‘Hayal kuruyorsun’ dediğini dile getiren Okalin, genç yaşta kazandığı deneyim ve başarılardan aldığı cesaretle hayalinin peşinden gittiğini belirtiyor. Okalin, Starpet’in hikayesini şu sözlerle anlattı: “Akaryakıt sektöründeki birikimimize duyduğumuz inançla 2002’de Starpet Garzan Akaryakıt Dağıtım Pazarlama AŞ.’yi kurduk. Kuruluşumuzun hemen ardından bayilikler vererek ve dağıtım hizmeti sunarak sektördeki çalışmalarımızı genişlettik. 2006 yılında madeni yağ üretimine başlayarak ürün portföyümüze bir yenisini daha ekledik ve ardından 2008 yılında madeni yağ fabrikasını faaliyete geçirdik.”

Son 5 yıl içinde Starpet’in yüzde 25 büyüdüğü belirten Mahfuz Okalin, “Başarımızda müşterilerimizle kurduğumuz güven ilişkisinin büyük rolü var. Her ay düzenli olarak belirli iller ve istasyonlarda düzenlediğimiz indirim kampanyaları, Starpet’i yüzlerce sürücü için ‘dost marka’ haline getirdi. 2015 yılı itibariyle Türkiye’nin 63 ilinde 300’den fazla istasyonuyla hizmet veren Starpet olarak, yılsonuna kadar istasyon sayısını 350’nin üzerine, ciromuzu ise 900 milyon TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Özellikle Türkiye’de ekonominin kalbi olan Marmara Bölgesi’nde yeni istasyonlar açacak ve hızlı büyümemizi sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

“2023 yılı hedefimiz petrol rafinerisi kurmak”

Starpet’i büyütürken bir yandan da hayallerinin peşinden koşmaya da devam eden Mahfuz Okalin,“2015 yılı içinde Adana’nın Yumurtalık ilçesinde, Elazığ ve Karaman’da üç ayrı LPG depolama tesisi projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. 5 yıl sonra, yani 2020 yılında sektördeki en büyük 5 marka içinde yer almak istiyoruz. 2023 yılı hedefimizi ise petrol rafinerisi kurmak olarak belirledik. Kuracağımız petrol rafinerisi ile akaryakıt sektörüne katkıda bulunmayı, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ülkemize çok önemli bir eser kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Ailesi sayesinde kazandığı deneyimle ticaret hayatına atıldığını her fırsatta dile getiren Mahfuz Okalin, çocuklarının da desteğiyle Starpet’i bir aile şirketi olarak sektöründe hızla ilerleyen bir konuma getirdi. Ticarette gençlerin yenilikçi bakış açılarına çok güvendiğini ifade eden Okalin, başarının sırrını şu sözlerle anlattı: “Ticaret hayatında öğrendiğim en önemli hususlardan biri, nasıl zorluklarla karşılaşırsan karşılaş inandığın bir projenin arkasında durmak gerektiğidir. Biz bu yola ilk girdiğimiz zaman, tüm zorluklara rağmen başarılı olacağımıza inandık, her zaman heyecan ve azimle çalıştık. Bugün en başta hayalini kurduğumuz başarıya ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve daha büyük başarılara imza atmak için ilk günkü heyecanımızla yolumuza devam ediyor, yeni hayallerimizin peşinden gidiyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77