• BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Sürdürülebilir Bir Ulaşım ve Çevre İçin Liseliler İşbaşında

Sürdürülebilir Bir Ulaşım ve Çevre İçin Liseliler İşbaşında
Renault'nun ‘Sizin Fikriniz Sizin Projeniz’ yarışmasına katılım süreci başladı.

Renault'nun ‘Sizin Fikriniz Sizin Projeniz’ yarışmasına katılım süreci başladı.


İstanbul’daki lise öğrencileri bu yıl da çevrelerindeki trafik ve çevre sorunlarına çözüm bulmak için harekete geçecek. Renault’nun, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Total Oil Türkiye ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ile birlikte düzenlediği ‘Sizin Fikriniz Sizin Projeniz’ yarışmasının katılım süreci başladı. İstanbul’daki Anadolu liselerinin öğrencileri 20 Mart 2015 tarihine kadar yarışmaya projeleriyle başvurabilecek ve ilk üçe giren öğrenciler, öğretmenler ve sınıfları çeşitli armağanlar kazanacak.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, geçen yıllarda gençlerin çözüm odaklı, yenilikçi, uygulanabilir ve yaygınlaştırılabilir projeler ürettiklerini vurguladı ve “Bu yıl da bizi şaşırtacak projeler bekliyoruz” dedi.

Aybar sözlerini şöyle sürdürdü: “Trafik güvenliği ve çevre sorunlarına ilişkin iyileşme, genel bir toplumsal davranış değişikliği sağlamakla mümkün. Bu yarışmayla ehliyet ve toplumsal sorumluluk alma yaşına iyice yaklaşmış liseli gençlerde yol güvenliği ve sürdürülebilir ulaşım konularında farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Gençler bu sayede çevrelerindeki sorunlar karşısında ‘bana ne’ demeyecek, onları kanıksamayacak. Onlara sorunun değil, çözümün parçası olma şansını verdiğimizde neleri değiştirebildiklerini geçmiş deneyimlerimizden biliyoruz. Bu nedenle hem öğrencilerimizi, hem de öğretmenlerimizi bu yarışma ve hayatlarımız için harekete geçmeye davet ediyoruz.”

Sizin Fikriniz Sizin Projeniz yarışmasının sonuçları Mayıs 2015’te belli olacak. Yarışmada ilk üçe giren sınıfların öğretmenlerine ve öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek. Birinci olan proje ekibi, öğretmeniyle birlikte Paris seyahati kazanırken, sınıfın diğer öğrencilerine birer tablet bilgisayar; ikinci ve üçüncü olan sınıfların öğrencilerine birer iPod ve ilk üçe giren sınıfların öğretmenlerine birer iPad hediye edilecek.


24 Aralık 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77