• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

THY ile Lot Polonya Havayolları'ndan İşbirliği

THY ile Lot Polonya Havayolları'ndan İşbirliği
Türk Hava Yolları (THY) ve LOT Polonya Havayolları İstanbul-Varşova hattında 5’inci frekans seferlerine başladı.

İstanbul-Varşova hattında haftada 4 frekans sefer icra eden Türk Hava Yolları ve LOT Polonya Havayolları 29 Mayıs 2014 tarihi itibariyle haftada 5’inci frekans seferlerini icra etmeye başladı. Söz konusu ilave frekanslar ile iki ülke arasında daha fazla uçuş alternatifi sağlanmış olacak. İki havayolu arasındaki Codeshare Anlaşması kapsamında İstanbul-Varşova hattında ortak uçuşlar düzenlenmekte olup, ilave yeni seferler de mevcut anlaşmaya dahil edilecek. Ayrıca, taşıyıcıların iç ve dış hat noktaları eklenerek anlaşmanın kapsamı genişletilecek.

Bu çerçevede, Türk Hava Yolları İstanbul - Varşova seferlerinin yanı sıra LOT Polonya Havayolları’nın Brüksel, Viyana ve Krakow seferlerine, LOT Polonya Havayolları ise İstanbul- Varşova seferlerine başlayacak. Türk Hava Yolları tarafından icra edilen Kahire, Amman, Yeni Delhi, Bombay ve Ankara seferlerine kod koyulacak.  Yeni ortak uçuşlar 01 Temmuz 2014 tarihi itibariyle başlayacak. İki havayolu arasındaki mevcut işbirliği, her iki havayolunun da birbirinin uçuş ağına erişim imkanı sağlayacak ilave yeni anlaşmalarla güçlendirildi.   

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, “Varşova hattındaki frekans artışımızdan ve değerli ortağımız LOT Polonya Havayolları ile mevcut ticari işbirliğimizi genişletmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kapsamı genişletilmiş yeni anlaşma sayesinde yolcularımıza İstanbul ve Varşova üzerinden aktarmalı seferler ile daha fazla uçuş alternatifi sağlamış olacağız. Star İttifakı’na üye iki taşıyıcı olarak birbirimizin uçuş ağını besleyerek ülkelerimiz arasında bir köprü kurmayı hedefliyoruz” dedi.

LOT Polonya Havayolları Genel Müdürü Sebastian Mikosz ise, “Türk Hava Yolları ve LOT Polonya Havayolları Star İttifakı üyesidir. Havayollarımız arasında uzun yıllardır verimli bir işbirliği söz konusu olmuştur. Şimdi, bunu daha da güçlendirmekten dolayı memnunuz. Bu şekilde, Şirketin ticari açıdan yeniden yapılandırılması ve güçlendirilmesi süreçlerini de desteklemiş oluyoruz. İstanbul-Varşova güzergahındaki uçuşlara yönelik pazar talebi büyüyor, dolayısı ile bu kararımız, yolcularımızın menfaatini sağlamaya yönelik olarak doğal şekilde alınmış bir karar. Daha fazla yer bulma imkanı ve her iki taşıyıcı için de eşit şans anlamına geliyor” diye konuştu.


2 Haziran 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77