• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

THY İle Singapur Havayolları Codeshare Anlaşmasını Genişletiyor

THY İle Singapur Havayolları Codeshare Anlaşmasını Genişletiyor
Türk Hava Yolları (THY) ile Singapur Havayolları mevcut kod paylaşımı anlaşmasını, İstanbul ve Singapur ötesindeki seyahat noktalarını kapsayacak şekilde genişletme hususunda anlaşmaya vardı.

Türk Hava Yolları (THY) ile Singapur Havayolları mevcut kod paylaşımı anlaşmasını, İstanbul ve Singapur ötesindeki seyahat noktalarını kapsayacak şekilde genişletme hususunda anlaşmaya vardı.


Türk Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada, “Star Alliance üyesi olan iki havayolu, Şubat 2009’dan beri İstanbul-Singapur-İstanbul hattında kendi uçuş numaralarıyla kod paylaşımı yapmaktadır. Singapur Havayolları bahsi geçen hatta hali hazırda haftalık dört frekans sefer icra etmekte olup, pazardaki büyümeyi karşılamak amacıyla 30 Mayıs 2014’ten geçerli olacak şekilde sezonluk bazda frekans sayısını altıya yükseltecektir.

Diğer taraftan Türk Hava Yolları, Güneydoğu Asya ve Güneybatı Pasifik pazarına yönelik genişleme planları için stratejik çıkış kapılarından biri olan İstanbul-Singapur-İstanbul hattında haftalık yedi frekans sefer düzenlemektedir.

Anlaşmanın kapsamının genişletilmesi çerçevesinde Singapur Havayolları, Türk Hava Yolları’nın geniş uçuş ağından faydalanarak, İstanbul ötesinde Türkiye, Afrika, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Amerika’daki Türk Hava Yolları destinasyonlarında, kendi SQ uçuş kodunu kullanabilecektir.

Buna karşılık Türk Hava Yolları, Singapur Havayolları'nın geniş uçuş ağından faydalanarak, Singapur ötesinde Güneydoğu Asya ve Güneybatı Pasifik’teki Singapur Havayolları destinasyonlarında, kendi TK uçuş kodunu kullanabilecektir. Kapsamı genişletilen anlaşmanın, ilgili makamların onayına bağlı olarak, 1 Mayıs 2014 itibarıyla yürürlüğe girmesi beklenmektedir” denildi.

Singapur Havayolları Ticari Genel Müdür Yardımcısı Mak Swee Wah yaptığı açıklamada, “İstanbul uçuşlarımızın frekans artışına paralel olarak, Türk Hava yolları ile olan işbirliğimizdeki bu önemli genişleme, network zenginliğimizi artırma çabalarımıza katkı sağlayacak ve yolcularımıza daha fazla seyahat imkanı tanıyacaktır. Bu işbirliği, birlikte yapılabileceklerin tek olarak yapılabileceklerden daha fazla olduğuna bir örnektir” dedi.

Türk Hava Yolları Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji) Yardımcısı Ahmet Bolat ise, “Star İttifakı’nın saygın üyelerinden Singapur Havayolları ile mevcut kod paylaşımı anlaşmasının genişletilmesinden mutluluk duyuyoruz. Bu açılım, THY’nin her iki havayolunun geniş uçuş ağından yararlanmak suretiyle yolcularına daha fazla seyahat imkanı sağlama hedefi için bir örnek teşkil ediyor. Asya pazarının kritik önemini de dikkate alarak geniş gövdeli uçak sipariş eden THY , Singapur’u Asya’daki önemli bir stratejik pazar olarak görmekte ve kazan-kazan prensibi çerçevesinde Singapur Havayolları ile olan işbirliğinden duyduğu memnuniyet de devam etmektedir” diye konuştu.

Bolat sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu işbirliği ile uçuş ağımızı Singapur Havayolları’nın uçuş ağı ile irtibatlandırarak, yolcularımızı Singapur üzerinden Avustralya, Yeni Zelanda ve Güneydoğu Asya’daki destinasyonlara transfer edebilme imkanına sahip olacağız. Aynı şekilde, Singapur Havayolları da yolcularını İstanbul transfer merkezimizden Afrika, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Amerika’daki destinasyonlara transfer edebilme imkanını artıracaktır.”


5 Mart 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77