• BIST 9747.45
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

THY Yerli Yapım Kabin İçi Mutfaklı Uçağı Teslim Aldı

THY Yerli Yapım Kabin İçi Mutfaklı Uçağı Teslim Aldı
Türk Hava Yolları (THY), TCI Kabin İçi Sistemleri AŞ. tarafından imal edilen, yerli yapım kabin içi mutfağa sahip ilk uçağı Boeing’den teslim aldı.

Türk Hava Yolları, Türk Hava Yolları Teknik AŞ. ve TAI ortaklığında kurulan TCI Kabin İçi Sistemleri AŞ., tasarımı Türk mühendisler tarafından yapılan ilk yerli kabin içi mutfağının üretimini gerçekleştirdi.

Türk Hava Yolları, Türk Hava Yolları Teknik AŞ., TAI, Boeing ve TCI Kabin İçi Sistemleri AŞ., Türk Hava Yolları Teknik AŞ.’nin VIP Hangar’ında gerçekleşen törenle TCI uçak mutfakları ile donatılmış ilk ticari uçağın teslimini kutladı. Uçak, Şubat ayının başında Türk Hava Yolları’na teslim edilen bir Next-Generation (Yeni Nesil) 737-800. Türk Hava Yolları, bu uçağın yanı sıra, yine bu yıl içerisinde TCI uçak mutfaklarıyla donatılmış dokuz uçağın daha teslimini alacak.

Havacılık ve uzay sanayiine yönelik ürünlerin tasarım, üretim ve sertifikasyonunu yapan ilk Türk menşeili havacılık ve uzay şirketi olan TCI, Türkiye’nin havacılık sektöründeki mevcut kabiliyetinin daha da gelişmesine yönelik zemini hazırlamış bulunuyor. Boeing, kurulduğu gün itibariyle TCI Kabin İçi Sistemleri AŞ.’ne uçak içi ürünler geliştirme konusunda bilfiil destek vermeye devam etmekte.  Bu büyük girişim ile TCI, ticari uçak üretiminin hız kazandığı bu dönemde, küresel tedarik zincirine kapasite ve kabiliyette katkı sağlamış bulunuyor.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “Bu yıl, altyapı çalışmalarına büyük ehemmiyet verdiğimiz bir yıl olarak ön plana çıkıyor. Hizmet kalitemizi artırmak ve küresel havacılık endüstrisine katkı sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu paralelde, özellikle de Türk havacılık endüstrisinin gelişimindeki misyonumuz bizler için tabii ki en önemli motivasyon unsuru. Havacılık sanayiinde aktif rol üstlenmek ve lojistik destek almak için kurduğumuz şirketlerden biri de TCI Kabin İçi Sistemleri AŞ. Kabin içi mutfak ünitesi imalâtı yapan şirketimiz, uluslararası standartlarda üretim yapan ve yakın gelecekte bulunduğu faaliyet alanının etkin markalarından biri olarak değerlendirilecek yüksek potansiyelli bir ortaklık. Bugün, bu törenle TCI kabin içi mutfakları ile donatılmış ilk ticari uçağımızın teslimini kutluyoruz. Şubat ayının başında filomuza katılan Boeing Next-Generation 737-800 tipi bu uçağın yanı sıra bu yıl içerisinde TCI uçak mutfaklarıyla donatılmış dokuz uçak daha teslim alacağız” dedi. 

“Bu büyük girişim, Boeing ile Türk havacılık ve uzay sanayii arasındaki derin ve büyümekte olan işbirliğinin önemli bir göstergesidir” diyen Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn sözlerine şöyle devam etti: “Havacılık ve uzay alanında üretim yapmak, mevzuata uygunluk ve sertifikasyon açısından zorlu bir iştir. TCI tarafından uçak mutfaklarının tasarımının, üretiminin ve sertifikasyonunun üç yıl gibi kısa bir sürede tamamlaması; ürünlerinin yanı sıra çalışanlarının da kalitesini gözler önüne sermektedir.”

TCI Kabin İçi Sistemleri AŞ. Genel Müdürü Ahmet Çağrı Özer ise, “Bu önemli işbirliği ile küresel ölçekli bir kabin içi üretim şirketi olmak için gereken mükemmelliğe ulaşma yolunda, dinamizmimizi ve mükemmeliyetçiliğimizi, Boeing’in deneyimi ile birleştiriyoruz. Bu ortak çaba ile bir kez daha, Türk insanına teknoloji ve yenilik getirmede lider üretici olma yolunda gereken istek ve motivasyonu sağlamış bulunuyoruz” diye konuştu.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77