• BIST 9530.47
  • Altın 2479.475
  • Dolar 32.4328
  • Euro 34.7419
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

‘Trafik Dedektifleri’ İçin İlk Ders Zili Çaldı

‘Trafik Dedektifleri’ İçin İlk Ders Zili Çaldı
Opet’in desteğiyle başlatılan ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ kapsamındaki ilk eğitim, Ankara Çankaya’daki Halide Edip Adıvar Ortaokulu’nda gerçekleşti.

Opet’in desteğiyle başlatılan ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ kapsamındaki ilk eğitim, Ankara Çankaya’daki Halide Edip Adıvar Ortaokulu’nda gerçekleşti.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve Uluslararası Polis Birliği Türkiye ortaklığında Opet’in desteğiyle hayata geçirilen ‘Trafik Dedektifleri’ projesinin ilk ders zili, Ankara Çankaya’da Halide Edip Adıvar Ortaokulu’nda çaldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY), Uluslararası Polis Birliği yetkilileri ve Opet Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk’ün hazır bulunduğu ilk eğitime 100 öğrenci katıldı.

Ankara Emniyeti Trafik Denetim Şube Müdürlüğüne bağlı özel eğitim kadrosu tarafından 7’nci sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleşen eğitim kapsamında çocuk ve gençlerin trafik kurallarını günlük hayatta etkin kullanımları amaçlandı. İnteraktif bir biçimde düzenlenen ve çocuklara eğitim içeriğinde sorumluluk vererek örnek olaylarda rol almalarını sağlayan eğitim, çocuklar tarafından ilgi ile izlendi.

Opet Yönetim Kurulu Üyesi ve sosyal sorumluluk projelerinin fikir lideri Nurten Öztürk eğitim sonrası bir konuşma yaptı. “Doğup büyüdüğümüz topraklara olan sorumluluğumuzu yerine getirmeye her zaman hazırız” diyen Öztürk, öğrencileri ‘Trafiği güvenli bir Türkiye için Trafik Dedektifleri projesine katılmaya ve sahiplenmeye davet ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne kadar Opet olarak sürdürdüğümüz sosyal sorumluluk projelerimizle toplumda fark yaratmaktan hep onur duyduk. Bugün projemizin açılım günü, trafikten kaynaklanan sorunları çözmek, kazalardan doğacak maddi ve manevi zararları en aza indirmek amacıyla, bugün güçlü proje ortaklarımızla birlikte kalıcı bir etki yaratacak bu projenin eğitimlerine başlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Trafik Dedektifleri projesi ile üç yaşından başlayarak geleceğin sürücü adaylarını, trafik kurallarını tam anlamıyla bilen ve bu konuda sorumluluk alan bireylere dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu proje ile trafik kuralları konusunda farkındalık yaratarak mevcut algıyı değiştirmeyi, böylelikle Türkiye’nin gelecekte trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşmesini amaçlıyoruz. Ülkemizin bu kanayan yarasının çözümü için var gücümüzle çalışacağız.”

Proje kapsamında eğitimler tüm Türkiye’ye yayılarak devam edecek. Bir sonraki eğitim ise 18 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleşecek.



13 Şubat 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77