• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Trafik Hayattır’ın Yeni Kamu Spotu Ekranlarda

Trafik Hayattır’ın Yeni Kamu Spotu Ekranlarda
Toplumda trafik güvenliği bilincini artırmayı hedefleyen ‘Trafik Hayattır’ kurumsal sorumluluk platformunun yeni kamu spotu yayınlandı.

Toplumda trafik güvenliği bilincini artırmayı hedefleyen ‘Trafik Hayattır’ kurumsal sorumluluk platformunun yeni kamu spotu yayınlandı.

Videoyu haberin sonunda, sayfanın alt kısmında izleyebilirsiniz.


Günümüzün en önemli trafik problemlerinden biri olan emniyet kemeri kullanımı ile ilgili bir araya gelen Doğuş Otomotiv ve BP Türkiye,  Emniyet Genel Müdürlüğü ve Trafik Güvenliği Platformu işbirliğinde, başrollerinde Mustafa Sandal’ın oynadığı kamu spotuyla, ülkemiz genelinde emniyet kemeri bilincinin yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.

İnternette yayınlanmaya başladığı günden itibaren izlenme rekoru kıran, milyonlarca kişiye ulaşıp, izlendiği ülkelerde emniyet kemeri kullanımını önemli derecede arttıran film 2010 yılı Cannes Festivali- Toplum Sağlığı ve Güvenliği Ödülü, New York Festivalleri Uluslararası Reklam Ödülleri - Dünyanın En İyi Dijital Kampanyası ve 2010 Youtube Yılın Reklam Kampanyası ödüllerini aldı. Orijinal adı ‘Embrace Life’ olan kamu spotu , Türkiye’de ‘emniyet kemeri kullanımına’ vurgu yapmak, ve Türkiye’de geniş kitlelere ulaşmak için, Doğuş Otomotiv ve  BP Türkiye’nin  işbirliğiyle yeniden çekildi.

Çekimleri İstanbul’da iki gün süren ve orjinal senaryoya uygun şekilde kurgulanan kamu spotunun görüntü yönetmenliğini ‘Embrace Life’ filminin görüntü yönetmeni Luke Scott, yönetmenliğini ise Devrin Usta üstlendi. Sürücü ve yolcuların trafikte güvenliğini arttıran temel unsurlardan emniyet kemeri kullanımının bir alışkanlık haline getirilmesine katkıda bulunulması için yeniden çekilen spotta Mustafa Sandal yer aldı.

Ünlü sanatçı, senaryoda eşi ve oğluyla sessiz sinema oynayan ve ailesine araç kullanır gibi yapan bir babayı canlandırıyor. Özel görüntü teknikleriyle çekilen sahnede, baba karakteri oyun gereği geçirdiği trafik kazasındaki çarpışmadan, eşinin ve oğlunun ellerini emniyet kemeri gibi vücuduna sarmasıyla kurtuluyor.

Doğuş Otomotiv güvenli trafik için 10 yıldır ‘Trafik Hayattır’ diyor

Doğuş Otomotiv tarafından kurumsal sorumluluk platformu olarak geliştirilen Trafik Hayattır konsepti, toplumun trafikte karşılıklı saygı, sorumlu davranış ve kurallara uyma konularında kültür geliştirmeye yönelik bir çağrı olup, 2014 yılı itibariyle trafik güvenliği çalışmalarının 10’uncu yıldönümünü kutluyor.

Kamu spotunun bir diğer ortağı BP Türkiye de trafik güvenliği için çok uzun yıllardır toplumsal projeler uyguluyor. BP, hedef kitle olarak belirlediği çocuklar için gerçekleştirdiği ‘BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu’ bu zamana kadar 1,5 milyon çocuğa ulaştı. Bugüne kadar 4 bin okulda ve 200 özel organizasyonda sahnelenen Konuşan Trafik adlı çocuk oyunu, geleceğimiz olan çocuklarda daha küçük yaşlardan itibaren ‘trafik güvenliği’ konusunda farkındalık yarattırıyor.


25 Temmuz 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77