• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Transit Taşımaların Geleceği İzmir’de Tartışıldı

Transit Taşımaların Geleceği İzmir’de Tartışıldı
‘Karadeniz, Orta Asya ve Ortadoğu Bölgelerinde Ulaştırma ve Transit Taşımacılığın Geleceği’ konulu Uluslararası Konferans İzmir’de gerçekleştirildi.

‘Karadeniz, Orta Asya ve Ortadoğu Bölgelerinde Ulaştırma ve Transit Taşımacılığın Geleceği’ konulu Uluslararası Konferans İzmir’de gerçekleştirildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın himayesinde Türkiye’nin Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Dönem Başkanlığı çerçevesinde, Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) işbirliğiyle KEİ Ulaştırma Bakanları Zirvesi ve zirveye paralel olarak ‘Karadeniz, Orta Asya ve Ortadoğu Bölgelerinde Ulaştırma ve Transit Taşımacılığın Geleceği’ konulu bir uluslararası konferans gerçekleştirildi.

Türkiye adına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen, KEİ Genel Sekreter Baş Yardımcısı Ahmet Erozan’in yanısıra Azerbaycan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Afganistan, Bulgaristan, İran, Kazakistan, Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Ermenistan ve Sırbistan'ın ulaştırma bakanları ile üst düzey bürokratlar yer aldı. Uluslararası konferans, bölge ekonomisi açısından önem işbirliklerine de ev sahipliği yaptı.

Konferans açılışında katılımcılara hitap eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin 2015 yılında Karadeniz sınırları içinde bulunan bütün sahil yollarını otoyol kalitesinde bölünmüş yollara dönüştüreceğini belirterek, “Karadeniz'in, dostluk denizi olarak bölgeye daha fazla hizmet etmesini sağlamak istiyoruz” dedi.

Gerçekleştirilen toplantının bölge coğrafyası açısından büyük önem taşıdığını, katılımcı ülkelerin bakanlarıyla bir araya gelerek değerlendirme ve teknik düzeyde çalışmalar yapacaklarını  söyleyen Bakan Yıldırım, “Bölgenin, bir bütün olarak, ulaşım konusunda güçlü yanlarını, sorunlarını ve çözümlerini ortaya koyacak çıktılara ulaşacağız” dedi.

Bakan Yıldırım, “Göreve geldiğim zaman KEİ’nin Ulaştırma Bakanları toplantısına Karadeniz’i çevreleyen illerin tamamından geçecek çevreyolu yapılması gerektiği konusunda anlaşılmıştı. Türkiye bu projenin neredeyse 3’de 1’ini tek başına tamamladı” diye konuştu.

UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen ise açılış konuşmasında, hızla gelişen ve 21’inci yüzyılın ‘yıldızlaşan’ sektörlerinden biri olarak kabul edilen ulaştırma ve lojistik sektörünün, küreselleşmenin beraberinde getirdiği yoğun rekabet ortamında en temel rekabet araçlarından biri haline geldiğini vurgulayarak, Türkiye’nin bölgesinde ulaştırma ve lojistik anlamında ana aktör olduğunu ifade etti.

Toplantıda konuşan IRU Genel Sekreteri Martin Marmy de taşımacılık maliyetlerinin yüzde 35’inin sınırlarda verilen illegal ödemelerden kaynaklandığının altını çizdi.


Yeni anlaşmalara imza atıldı

Gerçekleştirilen konferans sonrası Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Kazakistan arasında ‘Avrupa-Kafkasya-Orta Asya Ulaşım Koridoru (TRACECA) - Ulaşım Ağları ve Eşya Taşımacılığının Geliştirilmesi İçin Ortak Eylem Prensipleri Anlaşması’ imzalandı. Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında ise ‘Bakü-Batum-Trabzon Otoyolu'nun Uluslararası Model Otoyol Prensiplerine Göre İyileştirilmesine İlişkin İşbirliği Anlaşması’ imza altına alındı.

IRU’dan Bakan Yıldırım’a Ödül

Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU), Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a ‘Büyük Onur Ödülü’ verdi.

IRU’nun en üstün onur ödülü olan ‘Order of Merit’ Liyakat Nişanı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a, ‘Karadeniz, Orta Asya ve Ortadoğu Bölgelerinde Ticaret ve Taşımacılığın Kolaylaştırılması Konferansı’ ve Bakanlar Toplantısında son 10 yılda Türkiye’de ulaştırma alanında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar nedeniyle IRU Genel Sekreteri Martin Marmy ve IRU Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Salah tarafından takdim edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77