• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

‘TURKAR Rally Team’ Pistlerde

‘TURKAR Rally Team’ Pistlerde
Kamyon kategorisinde araç dahil dünyanın tek Türk takımı TURKAR Rally Team, 4. Transanatolia Rally Raid’de yarıştı. TURKAR 4x4’ün bundan sonraki hedefi ise Dakar Rallisi.

Kamyon kategorisinde araç dahil dünyanın tek Türk takımı TURKAR Rally Team, 4. Transanatolia Rally Raid’de yarıştı. TURKAR 4x4’ün bundan sonraki hedefi ise Dakar Rallisi.


Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve Hisarlar Grup tarafından üretilen, Türkiye'nin ilk yerli 4x4 arazi aracı TURKAR, 14-21 Eylül tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen 4. Transanatolia Rally Raid’e katıldı. Ralli kapsamındaki ‘Raid’ kategorisinde yarışan TURKAR 4x4, müsabakada Hisarlar Grup çalışanlarının yönetimindeki iki araçtan oluşan ‘TURKAR Rally Team’ ile temsil edildi. Yarışa katılan diğer araçlar, müsabaka için özel olarak modifiye edilirken TURKAR 4x4, arazi şartlarına uygun doğal altyapısı sayesinde mevcut haliyle yarışa katıldı. TURKAR 4x4’ün bundan sonraki hedefi ise Dakar Rallisi.

TURKAR 4x4, müsabakada Hisarlar Grup çalışanları Semih Sakar, Özcan Gökkaya ve Erhan Çetinkaya ile Alper Turan’ın yönetimindeki iki ayrı araçtan oluşan ‘TURKAR Rally Team’  ile temsil edildi.

Yarışa katılan tüm araçlar, müsabaka için özel olarak modifiye edilirken TURKAR 4x4 arazi şartlarına uygun doğal altyapısı sayesinde mevcut haliyle yarışa katıldı. N2G sınıfında bulunan TURKAR 4x4, küçük 4x4 pick-up’lar ile çok büyük altı çeker kamyon segmentinin tam ortasında yer alıyor ve her türlü arazi koşuluna uyum sağlıyor. TURKAR, 4x4 pick-up’lardan daha fazla olan taşıma kapasitesi ve büyük kamyonlardan da daha esnek yapısı sayesinde arazi şartlarında da hizmet verebiliyor. Ayrıca, çok fonksiyonlu bir araç olan TURKAR 4x4, tuz serpme aracından demiryolu hat bakım aracına ve maden sektörüne yönelik araçlara kadar yaklaşık 65 farklı üst yapıya sahip ve gelen talepler doğrultusunda yeni modeller de ekleniyor. TURKAR 4x4, farklı üstyapılarla modifiye edilerek farklı işlev ve ihtiyaçlara yönelik modellerinin üretimi gerçekleştiriliyor.

2 bin 500 kilometrelik macera



TURKAR 4x4’ün bu yıl ilk kez açılan ‘Kamyon’ araç türünde katıldığı müsabaka, ralli motosikletleri, arazi araçları, ATV ve buggy’lerin de katılımıyla 7 gün boyunca toplam 2 bin 500 kilometreyi aşan ve toz, toprak; kum, çamur gibi zorlu arazi koşullarından; kayalık zemin ve su geçişlerinden oluşan bir parkurda gerçekleştirildi. Yarışmacılar bu zorlu parkuru kat etmek üzere Antalya’dan yola çıkarak Toros Dağları üzerinden Kapadokya’ya ulaştı ve oradan tekrar Antalya’ya döndü. Yarış boyunca TURKAR Rally Team çok üstün performans sergileyerek yolda kalan, arıza yapan ve desteğe ihtiyacı olan tüm yarışmacılara da yardım etti. Yarışmacılar, genel olarak halka açık dağ ve köy yollarından oluşan Transanatolia parkurunu kat etti. Startı Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Abdurrahman Arıcı tarafından verilen ralli boyunca ayrıca, hem güvenlik hem de gökyüzünden görüntü almak amacıyla helikopter kullanıldı.

TURKAR 4x4’ün hedefi Dakar Rallisi



Hisarlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker, TURKAR 4x4’ün Transanatolia’ya katılımına dair yaptığı açıklamada, “Bu tarz etkinliklere katılarak Bu tarz etkinliklere katılarak TURKAR 4x4’ün dayanıklılık, çeviklik ve performansını en iyi şekilde sergileme fırsatı buluyoruz” diye konuştu. Gelecek yıllarda TURKAR 4x4 ile Dakar Rallisi’ne katılmayı hedeflediklerini de belirten Türker, “Dakar’a yeni Euro 5 araçlarımızla katılmayı hedefliyoruz. Amacımız uluslararası platformda gerçekleştirilen böylesine önemli bir organizasyonda bir Türk markası olarak yer almak ve araçlarımızın yüksek performansını tüm dünyaya göstermek. En önemlisi ise, otomotiv sektöründeki bu önemli üretim başarısıyla Türkiye'nin adını bir kez daha tüm dünyaya duyurmayı hedefliyoruz” dedi.



27 Eylül 2013

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77