• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

Türker Group, 16 Derslikli İlköğretim Okulu Açtı

Türker Group, 16 Derslikli İlköğretim Okulu Açtı
TÜRKER Group’un yaptırdığı 9 bin metrekare üzerine konuşlanmış, 16 derslikli ilköğretim okulunun açılışı 12 Aralık 2009 tarihinde Sancaktepe’de gerçekleştirildi.

TÜRKER Group’un yaptırdığı 9 bin metrekare üzerine konuşlanmış, 16 derslikli ilköğretim okulunun açılışı 12 Aralık 2009 tarihinde Sancaktepe’de gerçekleştirildi. Açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Türker Group Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Türker, Türker Group Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Türker ile taşımacılık camiasından ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.


Çubukçu: “Hayırseverlerin katkılarıyla son 7 yılda, 23 bin 979 derslik hizmete girdi”

Derslik ihtiyacının en yüksek olduğu illerin başında gelen İstanbul’da yeni okulların açılışlarına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, “İstanbul’da son 7 yılda değerli bağışçıların katkılarıyla 23 bin 979 derslik hizmete sunuldu. Ancak İstanbul sürekli göç alan illerin başında geliyor. Hala ilk ve orta öğretimde derslik ihtiyaçlarımız yüksek düzeyde. Yeni dersliklerin açılmasıyla öğrencilerimizin çok daha iyi eğitim şartlarına kavuşacaklarına inanıyorum. Dünya’da eğitim alanında gerçekleşen gelişmeleri de dikkate alarak, gerekli değişim ve gelişim çalışmalarını sürdürmekteyiz. Eğitime erişimin yüzde 100 oranında olması yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yürüttüğümüz eğitim seferberliği çerçevesinde bizleri en mutlu eden sonuçlardan birisi de kız çocuklarımızın okullaşma oranlarının artması ve özel eğitime ihtiyaç duyan tüm çocuklarımızın eğitime erişimlerinin sağlanmasıdır. Yaptığımız bütün çalışmaların temelinde öğrencilerimize daha iyi bir gelecek sağlanması amacı yatmaktadır. Eğitim konusunda başarı çıtamızı hep birlikte yükselteceğiz. Bu amaçla Türker İlköğretim Okulu başta olmak üzere açılışını yaptığım tüm okulların hayırlı olmasını diliyorum. İstanbul’a yeni derslikler kazandıran değerli hayırseverimizi, Türkiye’nin geleceğine yaptıkları katkılardan dolayı her zaman minnet ve şükranla anacağım” diye konuştu.

Bakan Çubukçu, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından okulu gezerek incelemelerde bulundu ve minik öğrencilerle sohbet etti.


Tamer Türker’den yeni okul sözü:“Yeni yapacağımız lise, sektöre yönelik eğitim verecek”

Okul açılışında açıklamalar yapan Türker Group Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Türker, “Açılışını yaptığımız okul birinci okulumuz, ancak ikinci okulun sözünü de bakanımıza verdik. Fakat yapacağımız ikinci okul sektöre yönelik, sektörün gelişmesini sağlayacak bir eğitim kurumu olacak. 2010 yılını geçirdikten sonra 2011 yılında belediyenin tahsis edeceği veya satın alabileceğimiz bir arazi üzerinde okulumuzu yaptırmayı taahhüt ediyoruz” dedi.

Yeni yapacakları okulun lise statüsünde olacağını belirten Türker, ” Bizim alt kadroda çalıştırabileceğimiz elemanlarımız yok. Üniversite mezunu çok eleman var. Lojistikle ilgili eğitimleri lisede verebilirsek, mezun olacak öğrenciler üniversiteyi kazanamazlarsa da gelecekte kendilerine iş anlamında bir fırsat olacaktır. Dolayısıyla öğrencilerin; lojistik, taşımacılık, teknik servis alanlarında ve aynı şekilde şoför olarak yetişme anlamında eğitimlerine önem verdiğimiz için bu lisenin temelini atacağız” diyerek konuşmasına devam etti.

Okulu Anadolu yakasında sektörün yoğun olarak yer aldığı bölgede inşa edeceklerini kaydeden Türker, “Okulun inşası ve projesi belki bize ait olabilir ama sektördeki diğer önemli arkadaşlarımızın görüşlerini, desteklerini, okulun tedrisatıyla ilgili sağlayacakları katkılarını kendilerinden talep edeceğiz. Hep birlikte ülkemize, sektörümüze faydalı bir sonuç elde etme noktasında destek isteyeceğiz” dedi.

Yaptıkları okulun 9 bin metrekare üzerine konuşlandığını, 16 derslik, yuva, kreş, spor salonu, konferans salonu ve laboratuarlardan oluştuğunu ifade eden Tamer Türker, sözlerini şöyle noktaladı: “Yaklaşık olarak 6 milyon TL yatırım yaptık. Başlangıçtaki bütçemiz 3 milyon TL olmasına rağmen okulun konumu ve arazinin uygunluğu nedeniyle bu harcamalarımız arttı. Dolayısıyla bu yatırımı yapıp alnımızın akıyla çıkmayı hedef gördük.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77