• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Türker Ve Ernak Atlı Dayanıklılık Şampiyonası’na Sponsor Oldu

Türker Ve Ernak Atlı Dayanıklılık  Şampiyonası’na Sponsor Oldu
TÜRKİYE Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen 2008 yılı Atlı Dayanıklılık (Endurans) Türkiye Şampiyonası 26 Temmuz 2008 Cumartesi günü İzmit Gebze’de yapıldı

TÜRKİYE Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen 2008 yılı Atlı Dayanıklılık (Endurans) Türkiye Şampiyonası 26 Temmuz 2008 Cumartesi günü İzmit Gebze’de yapıldı. 20, 30 ve 60 kilometrelik mesafelerde Türkiye şampiyonu olmak, aynı zamanda da milli takıma girebilmek için yarışan 15 binici ve atın yalnızca 4 tanesi sonuca ulaşabildi. Diğer atlar sıcağın da etkisiyle ya yarışma sonunda ya da ara kontroller sırasında yapılan veteriner muayenesinden geçemedi.


Kendine özgü kuralları bulunan ve Türkiye’de henüz yeni bir binicilik dalı olarak büyük ilgi gören Atlı Dayanıklılık Türkiye Şampiyonası’nda, 60 kilometrede Cüneyt Alkuzu birinci olurken, ikinciliği İlker Sergen Altun kazandı. Bu dalda üçüncülük kupa ve madalyasını kazanabilen çıkmadı. Ernak Nakliyat’ın sponsoru olduğu 30 kilometrede Yarsuvat Hukuk Bürosu’nun sahibi ünlü avukat Hüseyin Yarsuvat birincilik kürsüsüne çıkarken, Türker Nakliyat sponsorluğunda yapılan 20 kilometrenin birincisi ise Asi dizisinin ‘Kerim’i Cemal Hünal oldu. Her iki dalda da ikinci ve üçüncülük kazanabilen binici çıkmadı.


Muhteşem atların doğayla mücadelesi şeklinde geçen yarışmalara, Türkiye’nin en dayanıklı atları ve binicileri katılıyor. Bu yıl sekiz ayağı gerçekleştirilen ve bir anlamda final koşusu olan Türkiye Şampiyonası, Gebze Atlıbey Binicilik Tesisleri’nde start aldı.

Binicilik sporunun özellikle Batı Avrupa’da yaygın olarak tercih edilen bu dalına seyirci ilgisi de çok büyük. Yerli ırklar dahil 6 yaşından büyük her türlü atla yapılabilen bu spor dalı, ülkemizde yeni tanınmasına karşın, ilgi artışı büyük bir hız gösteriyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2024 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77