• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

TÜVTÜRK Suriye Plakalı Araçların Muayenelerine Başladı

TÜVTÜRK Suriye Plakalı Araçların Muayenelerine Başladı
Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan düzenlemeyi takiben ülkemizde bulunan Suriye tescilli araçların muayeneleri başladı.

Ülkelerindeki olağanüstü durum nedeniyle Türkiye’de bulunan Suriye tescilli araçların muayenelerine, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan düzenleme doğrultusunda 15 Nisan tarihinden itibaren başlandı. Yeni düzenlemeye göre Suriye’de tescilleri bulunan araçların sahiplerinin, ülkemizdeki trafik tescil işlemleri için öncelikle TÜVTÜRK Muayene İstasyonları’nda muayenelerini yaptırmaları gerekiyor.

Sadece hususi olarak tescil edilmiş araçların muayenesinin yapılacağı süreçte, araçların ülkemize giriş tarihinden itibaren ilk muayenelerinden gecikme bedeli alınmayacak ve borç sorgulaması yapılmayacak. Ancak sonraki muayeneleri sırasında borç sorgulaması yapılacak ve geç gelinmesi durumunda gecikme bedeli tahsil edilecek.

Araç sahiplerinin muayeneye gelmeden önce, en az 1 yıllık trafik sigortası yaptırmaları gerekiyor. Sonrasında da Yabancı Tanıtma Belgesi ile Suriye tescil belgelerinin aslı ve yeminli tercüman tarafından düzenlenmiş Noter tasdikli Türkçe tercümesiyle birlikte, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları’nda araçlarını muayene ettirebiliyor. Muayene işlemlerinin tamamlanmasını takiben Suriyeli araç sahipleri araçlarına geçici Türkiye plakası alabiliyorlar. 

TÜVTÜRK Yetkilileri, 15-25 Nisan tarihleri arasında ülke genelinde yaklaşık 550 Suriye tescilli aracın muayenesinin yapıldığını, bu araçların gerekli belge ve prosedürleri tamamlamalarını takiben muayene sırasında Türkiye tescilli araçlar ile tamamen aynı süreçlerden geçtiğini belirtti. Suriye tescilli araçların, muayene öncesinde egzoz emisyon ölçümü de yaptırması gerektiğini belirten yetkililer, bu ölçümün de tüm TÜVTÜRK İstasyonları’nda yaptırılabileceğini ifade etti. 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77