• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Uçak Bakım Eğitimi Programının İkinci Aşaması Tamamladı

Uçak Bakım Eğitimi Programının İkinci Aşaması Tamamladı
Boeing ve Anadolu Üniversitesi uçak bakım eğitimi programının ikinci aşamasını tamamladı.

Boeing ve Anadolu Üniversitesi uçak bakım eğitimi programının ikinci aşamasını tamamladı.


Boeing ve Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi,  mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarında çalışan öğretmenlere yönelik uçak bakım eğitimi olan, Temel Uçak Bilgisi ve Uçuş Teorisi Kursu’nun ikinci bölümünün tamamlandığını duyurdu.

16-27 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimin ikinci bölümünde öğretmenler bilgi ve pratik becerilerini uluslararası havacılık standartları çerçevesinde geliştirdi. Programa katılan 25 öğretmen Türkiye’deki bin 400’den fazla öğrencinin eğitiminde önemli bir rol oynayacak.

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, kursla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye’nin havacılık sektöründeki gelişimi oldukça dikkat çekici. Bu hızlı gelişimin devam edebilmesi için kalifiye ve iyi yetişmiş insan kaynağının varlığı çok önemli. Bu zorluğun üstesinden gelmek için öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen bu eğitim oldukça anlamlı bir adım ve biz de Boeing olarak bu ileri görüşlü çabanın bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.”

Eğitimin Ocak ayındaki ilk bölümünde atmosfer fiziği, aerodinamik, temel uçak yapısı, uçuş sistemleri gibi konularda eğitim gören katılımcılar, programın ikinci bölümündeki uygulamaya dönük derslerle de becerilerini pekiştirme fırsatı buldu. Katılımcılar, Anadolu Üniversitesi’nin atölye ve laboratuvarlarının yanı sıra Uçak Bakım Merkezi’nde uygulama eğitimleri gördü. Bunun yanında öğrencilerine verecekleri uygulama eğitimlerinde ihtiyaç duyacakları ekipman, alet ve test cihazları da öğretmenlere tanıtıldı.

Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Serdar Dalkılıç,  programla ilgili olarak, “Türkiye’nin gelişmekte olan havacılık sektörünün kalifiye eleman ihtiyacının karşılanabilmesinde en büyük pay mesleki ve teknik eğitim okullarına düşmektedir. Yeni nesli eğitme görevini yerine getirebilmesi için öğretmenlerin de kalifiye, motive olmuş ve alanlarında bilgili olmaları gerekir. İşinin ehli öğretmenlere duyduğumuz acil ihtiyaç, Boeing tarafından desteklenen bu eğitim programının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Boeing’e bu anlamlı katkılarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.


27 Haziran 2014

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
MAİL BÜLTENİ ABONELİĞİ
Güvenlik Resmi
Mail adresinizi kaydederek en güncel haberlere kolayca ulaşabilirsiniz
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2023 Kargo Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (+90-212) 217 49 59 (Pbx) Faks : (+90-212) 211 62 77